Haç | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Haç

TATLARLI

Kullanıcı
Katılım
10 Kasım 2012
Mesajlar
420
Beğeni
125
Puanları
18
Konum
Ankara
Cevap: Haç

Merhabalar. Kilise tepeye çıkarken o yolda saklı duruyor olmalı kemik hacı bulduğunuz yerin altından tabi nasıl çıktığını hatırlıyorsunuzdur inşallah. uzun olan uç yönünde tünele ulaşırsınız. Bu tünel o kadar uzundurki kaleyede götürür kliseyede mezarlarada.. Kale'nin yeri güzelmiş daha yakından ve genişten de fotoğraflarsanız tüneli tahmin etme imkanımız olabilir. Haçlı resimleriniz ile ilgilenmemenizi tavsiye derim hepsi karşı tepeye çıkarken orta kesimde defnedilmiş olmalı. boş çıkar diye düşünüyorum. Birçok şey sanat eseri olarak yapılmış kalmış define ifade etmiyor ancak en güzel çözüm tünel yolunu bulmak olur..



 
Son düzenleme:

TILSIMX1

Kullanıcı
Katılım
1 Kasım 2012
Mesajlar
168
Beğeni
26
Puanları
28
Konum
ORDU
Cevap: Haç

O dana derler bizım koyde ne de olsa karadenizlıyız.o ikinci resmin oldugu yer sınır yapılmıs gibi.o taslarda ev temeli felan deyıldır insallah.
 

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı
Katılım
10 Kasım 2012
Mesajlar
492
Beğeni
434
Puanları
63
Konum
ankara erzurum gitgel
Cevap: Haç

kardeşim bölge mezarlık alan o istavrozlar din adamı normal haçlar vatandaş mezarlarını anlatıyor bunların olduğu bölgede su olması lazım suyun sol tarafında yukarı doğru olurlar.. para varsa gökyüzüne bakan bir haç bulmalısın bulacağın yer hayvan fügürü (genelde kaplumbağa) yanında olur de üst tarafında 4 tane yon veren delik olması lazım büyükten küçüğe doğru eğer delik yoksa çift istavroz olacak iyi araştır eğer çift istavroz ilk resimdeki yerse taşın duruşu hatalı oynanmış olabilir mi ?
 

TRUVA

Admin
Katılım
22 Haziran 2012
Mesajlar
4,073
Beğeni
8,196
Puanları
113
Cevap: Haç

haç olan kaya yukarıdan gelmiş tepeye doğru çık.aradığın oradadır.tepenin suyu gören yamacına odaklan.talan edilmemişse orda güzel bir mezar seni bekliyor.Dikkat et mezar suyu görecek mezarın olduğu yerden su tam kaşında olacak.
 

Sarpedon

Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2012
Mesajlar
466
Beğeni
97
Puanları
28
Konum
Kuzey avrupa
Cevap: Haç

cografi yapidan ve resimlerden yola cikarak yorumlayabiecegim hususlari dikkate alirsan senin acidan onemli ve tatmin olur sanirsam.

- tepedeki yukseltide muhtemelen oren yeri dedigimiz bir yapilanma var, ki buranin eski bir kilise olmasi gerekiyor. cevreye dagilmis irili ufakli kaya parcalari donemin nekropol alanlarinda kullanilmis mezar stelleri olarak cevreye yerlestirilmis.

- kayadaki islenmis oyma hac gec bizans donemi, gec derken sunu anlamak gerekiyor, ortacag 1453 te bittigine gore olasi bu mezar stelleri 1500 li yillardan sonraki mezarlar, tabi bu bir tahmin, yanilsama olabilir,

- anadoluda bu tur nekropol ( mezarlik) alanlari boldur, yoresel kiliselerin etrafinda bu tur mezarlar ve steller bolca bulunur. mezarlarda yatan sahislar o bolgedeki siradan insanlarin mezarlaridir, donem olarak gec bizans olduguna gore ciddiye alinmayacak durumdadirlar, bu mezarlar KARA BIZANS doneminin mezarlaridir. kara bizans demenin sebebi ise, bizans imparatorlugunun son donemlerini yasadigi donem olarak soylenir, yani onun icin saga sola serpistirilimis bu tur yuzey mezarlar vasat durumdadirlar.

asil dikkat edilmesi gereken husus hakim noktada olan cevreyi gorebilen, veyahutta cevreden bakildiginda gorulebilen hakim noktadaki tapinaktir, tapinaklar donemin onemini arzettigi icin onemli bir yerdir.
bolge ve cografya olarak neresidir bilmiyorum ama belkide bu kilise dogu roma yada bizans imparatorlugunun psikoposluk kayitlarinda mevcutur, bunuda inecelemek lazim

ama anahtardan bahsediyorsun, anahtar onemli bir husus. sayet oyma anahtar armasi orada var ise bu su anlama gelir,

anahtar simdiki bildigimiz vatikanda papaligin en yuksek mercisini simgeleyen armadir, iki anahtar x seklinde durur. yani anahtar kilisenin onemini arzedip vergilerin toplanmasi merkezi idareye bagli oldugu anlamindadir, bolge insanin darphane demelerinin sebebi ise bu olmalidir.
kilise bir anlamda vergi dairesi, nufus dairesi vs islerin goruldugu yerdir,

bence hakim noktadaki kilisenin etrafindaki statusu yuksek mensuplarin gomuldugu yerlere ve kilisenin kendisine odaklan

selamlarimla
 

NİHAT BABA

Kullanıcı
Katılım
17 Kasım 2012
Mesajlar
5
Beğeni
0
Puanları
1
Cevap: Haç

Selamlar.. Kemik haç diye tabir ettiğin ıstavrozun nereden geldiğini bul ..bulduktan sonra on metre içinde güzel bir emanet cıkabilir..benzerinden kinaye....
 

A21MEDLi

Admin
Katılım
11 Eylül 2011
Mesajlar
4,025
Beğeni
9,205
Puanları
113
Cevap: Haç

arkadaşım orada iki aile mezarlığı var,bunlar arazinin 2 değişik yerine yapılmış
1.cisi derenin çatalına git,(derenin tam çatal noktası şelaledir).çatalın sol kolunda araştırmanı yap.
2.si eski patika yolun çatalında..patika yol,derenin tersinden kopup çatal oluyor..
 

KANAS_USTA

Admin
Katılım
11 Kasım 2012
Mesajlar
1,962
Beğeni
3,360
Puanları
113
Cevap: Haç

her zaman savundugum gıbı haç esıttır mera cayırlık cımenlık alan.
dolayısıyla arkadaslar 2 yahut 4 yahut 9....gıbı olan sayıca yapılan ısaretler manayı pekıstırmek ıcın yapılır
sımdı;
Kildan ülkesinde, Kevar Irmağı kıyısında RAB Buzi oğlu Kâhin Hezekiel'e seslendi. RAB'bin eli orada onun üzerindeydi.
İç kapının dış bölümünde, iç avluda iki oda vardı. Bunlardan biri Kuzey Kapısı'nın yanındaydı ve güneye bakıyordu, öbürü Güney Kapısı'nın yanındaydı ve kuzeye bakıyordu.
Adam bana, "Güneye bakan oda tapınakta hizmet görecek kâhinler için" dedi
"Kuzeye bakan oda da sunakta hizmet görecek kâhinler için. Bunlar Levi soyundan, RAB'be hizmet etmek için O'na yaklaşan Sadokoğulları'dır."
Adam avluyu ölçtü. Kareydi, uzunluğu yüz arşın, genişliği yüz arşındı. Sunak tapınağın önündeydi.
4 haç 2 nın pekıstırmesıdır
2 yi 3 yapacaksın bu da senı dogu yonunde olan merada sona ulastıracak pasajdan anlamıs olmalısın tapınak alanıdır orası evet muhtelıf odalar var onları es gecıyorum.
ıkı adet kapalı hacı goruyorsun,
yolun çatalına yakın bır kuyu var,
vede
o ıkı kaynagın tam arasından ılerle senı magara goturecektır kapalıda olabılır.
ayrıca;
ısaretlı kayanın solunda bır kaya olacak bu kayada cakılmıs bır cıvı varmı yıı kontrol et varsa sayet yıne solunda bır kara tas olacak onu da es gecme.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Alfa Romeo

Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2012
Mesajlar
151
Beğeni
9
Puanları
18
Konum
Trakya
Cevap: Haç

Aşağıda işaretlediğim kaya Makettir, kafanın baktığı alanda zannedersem Tepelik bir alan, orada çok sayıda mezar olmalı..Yamaçtan itibaren zirveye doğru dikkatlice şüpheli yerleri incelemelisin...

 

Alfa Romeo

Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2012
Mesajlar
151
Beğeni
9
Puanları
18
Konum
Trakya
Cevap: Haç

Aşağıdaki Kayanın işaretli yüzün tamamını alıcak , üzerindeki ayrıntılar net gözükecek şekilde ıslatıp fotolamalısın.Birde sırtını işaretli yere verip, baktığı alanı genişçe fotola ki ne var ne yok gözüksün, kolay gelsin...

 
Üst