NecatNecat kimdir ? | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

NecatNecat kimdir ?

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Katılım
26 Mart 2018
Mesajlar
3,020
Beğeni
9,503
Puanları
113
Yaş
60
Konum
Ankara
Sevgili Aliveli ustamız arkadaşlar kendini tanıtsa diye bir şey söylemişti, düşündüm haklı söyledi. Yüzyüze görüşmesekte belki buradan dostlar ile bir çay içmek nasip olur düşüncesiyle kendimi az da olsa tanıtmak istedim.
Adım Necat Kütük Çankırı, doğma büyüme 1963 doğumlu Ankaralıyım. Üniversitede işletme okumama rağmen rakamlarla aram iyi olmadığı ve dikkatimi uzun süre rakamlara verme yeteneğim olmadığından elektronik kurslarına giderek el becerisi olan elektroniğe yöneldim. Bu esnada ilk profosyonel mesleğim olan ezcacı kalfalığını yapıyordum. İnsanlar 8 de işten çıkıp eve gelip çok yoruldum diye kendini koltuğa atıp çayını yudumlarken ben kursa gidip saat 10.30!a kadar kursta kalıp mahalleye döndüğümde açık olan tv tamircilerine gidip dükkanı temizleyeyim,söylediğiniz her işi yapayım ama kursta aldığım bilgileri pratiğe nasıl dökeceğime yardımcı olun diye dil döküyordum. Bu meslek sayesinde 2 çocuğumu yetiştirip kimseye muhtaç olmadan yaşamımı idame ettirdim. Yaklaşık 3 yıldır bilgisayar onarımı üzerine 50 yıllık bir arkadaşım ve çocuklarımızla birlikte bir işyeri açtık. Rabbim bizi pişman etmedi kirayla açtığımız işyerimizin tapusunu da almak nasip oldu. İleride çocuklarımıza bırakacağımız işyerimize girip şunu satıyorum diyeni ( allahıma binlerce şükür olsun) boş çevirmeyecek kadar itina göstererek, çocuklarımıza da halden anlama duygusunu aşıladık. Şimdi içimiz, rahat artık biraz kendimize tölerans gösterme vaktidir dedik keyf aldığımız şeylerle uğraşmaya başladık. Define merakı tesadüfen youtube da başka bir şeylere bakarken çubukla ilgili bir video izlememle başladı. Hemen bahçe etrafında kullanılan örgü tellerin sarkmaması için kullanılan galvaniz kaplı telden bir çift L çubuk yaptım ve denemelere başladım. Çalıştığını görünce deneysel anlamda neye nasıl tepki verdiğini anlamak için çaba harcadım. Bir süre önce bir arkadaşın köyüne giderek ilk gerçek arazi tecrübesini yaptım. Bununla ilgili konu da açmıştım. Bu konuda öğrendiğim her şeyi buradaki dostlardan, ustalardan, arkadaşlardan öğrendim. Karşılık beklemeden benim gibi acemilerin bir şeyler öğrenmesine vesile olan tüm dostlar sonsuz teşekkürlerimi kabul etsinler. Allah cümlenizden razı olsun.

Biraz da iç dünyamdan ve olaylara bakışımdan bahsetmekte yarar var. Bir işle uğraşırken ilk yaptığım şey, uğraşacağım her ne ise çalışma mekaniğini öğrenmektir. Duyduğum her şeyi kulak arkama koyar nasıl yürüdüğüne-çalıştığına bakar sonra uygulama kısmına geçerim. Öğrenci olmak güzeldir ama dozunu bilmek gerekir. Çok inceleyeceğim diye hep öğrenci kalmak insanı yorar. Harekete geçme zamanını doğru tayin ederek eli taşın altına sokmak gerekir. Şimdi elimi hazırlıyorum :) kısmetse videosunu koyduğum yerde görüntülü olarak bu çalışmalarımı da paylaşacağım. Kolay kin tutan biri değilimdir, dostluk ve arakadaşlıkta insanların bana olan davranışlarına bakmam diğer insanlara ve çevresine davranışlarına bakarım. İnsanlar hakkında kolay karara varmam kolay samimi olamam , beklerim emin oluncaya kadar. 50 yıllık arkadaşlarımla halen görüşürüm, yani dost dediğim insanı da kolay bırakmam. Bazan insanlar fazla düşünmeden bir şey söyler, bir şey yapar incitir. Eğer o insan hakkında karar verdiysem önemsemem, öbür yanağımı dönerim. Siyaset, din gibi konularda tartışmayı sevmem. Sohbeti severim, gülmeyi severim ama insanlarla dalga geçilmesini sevmem, özellikle insanların değiştiremeyeceği allahın yarattığı (şaşılık,hastalık,organ eksikliği vs vs gibi) özelliklerle ilgili şakalara tahammül edemem.

Burada olmaktan mutluyum. Başka hiç bir sitede üyeliğim yoktur. Mekanım burası :) Aslında özel teşekkür etmek istediğim bir kaç ustam var burada ama yazılarından yararlandığım, keyf aldığım, öğrendiğim diğer ustalarımı incitmek te istemem. O yüzden isimlerini zikretmiyorum. Ben hepinizden razıyım rabbimde sizlerden razı olsun.
 

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Forum Düzeni
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Katılım
12 Haziran 2012
Mesajlar
11,018
Beğeni
20,950
Puanları
426
Konum
Malatya
Necat abi
Çok memnun oldum
Yakındık ama bu konu ile
Daha bir yakın ortam oldu
Seni daha iyi tanımış olduk
Rabbim 2 evladını sana bağışlasın
Acılarını göstermesin abim
Çok iyi ettin böyle bir konu açtın
 

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Katılım
26 Mart 2018
Mesajlar
3,020
Beğeni
9,503
Puanları
113
Yaş
60
Konum
Ankara
Gönül birlikteliğimizi teyit eden, yorum yazıp beğeni yapan tüm dostlar, arkadaşlar, ustalar allah razı olsun. Güç birlikten gelir, birbirini görme imkanı olmayan ama aynı duyguları paylaşan büyük bir aile burası. İnşallah dostluklar ve mekan yıllarca büyüyerek devam etsin.
 

Sessiz fırtına

Kullanıcı
Yasaklı
Katılım
24 Ağustos 2018
Mesajlar
229
Beğeni
426
Puanları
63
Yaş
42
@necatnecat özetini okurken duygulandım ve cok samimi buldum
Ne Mutlu sana diyorum başkada birsey demiyorum ...

sayılarla ilgili kısmında bir tebessüm ettim 😊
sebebiyse kendimi anımsadım
ilk okul 3 ten terkim bende
ama o 3 seneyi matematik dersinde
yediğim dayağı bir ben bilirim bir allah

yanlız ne var biliyormusun ustam
şuan metematik bana dünyanın en basit işlemi gibi geliyor
bazen bu kadar basitti madem?
ben onca dayağı ne diye yedim 🙄
bu soruyu yıllar yılıdır sorarım kendime
her aklima geldiğinde yada hatırlatıcı bir durumla karşı karşıya gelince

örnek olarak bu aksamda senin sayende
yine sordum kendime
"boşuna mi yedim yani şimdi onca dayağı" 🤨
 
Üst