LL Çubuk İle Boşluk Bulmak @BulursamKader25 | Sayfa 34 | Define işaretleri ve anlamları

El-Ensari

Kullanıcı
Katılım
27 Mart 2021
Mesajlar
828
Beğeni
2,312
Puanları
93
Öncelikle tebrikler ustam benim sahsi kanaatim orda ne altın nede gümüş büyük ihtimal bölgende dolu bir oda var yansıma yapıyor ben hava ve güneş ile temas etmeyen altını hiç bir şekil de noktalayamıyorum. Gerçi fazlada derin değilmiş bir imece yapıp neticeye bakmak lazım.

Öncelikle tebrikler ustam benim sahsi kanaatim orda ne altın nede gümüş büyük ihtimal bölgende dolu bir oda var yansıma yapıyor ben hava ve güneş ile temas etmeyen altını hiç bir şekil de noktalayamıyorum. Gerçi fazlada derin değilmiş bir imece yapıp neticeye bakmak lazım.
Eyvallah Ustam, teşekkür ederim.
Haklı olabilirsiniz
 

1460

Kullanıcı
Katılım
20 Mart 2021
Mesajlar
114
Beğeni
300
Puanları
63
Cümleten Selamun Aleyküm.

Cümleten Selamun Aleyküm .
Değerli ustalarım
Tesbit ettiğim odalar ve yaşadığım tecrubeyi sizlerle paylaşıyorum.
Odalarla arama biraz mesafe koyup bakır çubuğu çaktım yere ,5 dakika sonra etrafından dolandım bir odaya doğru altın sinyali verdi,devam ettim direkt beni bir odaya götürdü , odanın girişinden sağ tarafında çubuklar üst üste kapandı
Aynı işlemi Bir daha tekrar ettim yine aynı odaya götürdü bu sefer altın işareti verdi.
Bakır çubuğu çıkarıp karşı istikamete geçtim orada da sonuçlar aynı, her seferinde beni aynı odaya götürüyor diğer odaların yanından geçerken hiç görmüyor bile.
elime gümüş alıp denedim yerinde gümüş işareti verdi odanın üzerine gittiğimde gümüş işareti verdi .
elime altın aldım bakır çubuğun etrafından döndüm altın işareti verdi beni aynı odaya götürdü bu sefer çubuklar üst üste tam kapandı.
Yan yana başka odalar tespit etmiş olmama rağmen her seferinde çubukların hedefi aynı odaydı.
Bu sefer odanın 2 adım dışarda, elimde altın ve gümüş ile ayrı ayrı deneyerek etrafında dolaşmaya başladım, yine beni aynı noktaya çekip, üst üste kapanıyordu, odanın içine girip dolaştığımda sonuç yine aynı. Tam noktaya vardığım da bazen Altın işareti, bazen gümüş işareti bazen de üst üste kapanıyordu.
Ustalarım.
Buraya kadar ki durum için görüşleriniz nelerdir?
Devam edecek...
Ustam çubuklar altın işareti verince az yada çok salınım yapıyor mu? Özellikle sağ çubuk.
 

El-Ensari

Kullanıcı
Katılım
27 Mart 2021
Mesajlar
828
Beğeni
2,312
Puanları
93
Devam...
Diğer odalarda metal testi yaptım bir şey yok.
Sadece daha önce tavafuken bulunmuş olan odanın hemen yanında küçük bir oda var, onda Çubuk anlamadığım garip işaretler veriyor.
Daha önce açılmış kapatılmış olan odanın ve hemen yanındaki küçük odanın ölçülerini aldım, yan yana oldukları ve diğer yönleri müsait olmadığından her birini kablo ile tek taraftan ölçü ve derinlik aldım.
Buna göre açilmış olan odanın ölçüleri 3 x 3 ebatlarında ,iç derinlik 175 cm , kazılacak mesafe 165 cm giriş kısmı tünel 60cm genişliğinde 1,5 m. Uzunluğunda.
Küçük oda;
Yanındaki odayla bir metre mesafede, kapısı yok, yani girişi bulamadım.
Her cephesi bir buçuk metre genişliğinde iç derinlik yine 175 cm, kazılacak mesafe yine 165 cm , yani birinci odayla aynı.
Demişler ki madem bu küçük odanın girişi yok ,daha önce açılmış odanın Bu oda tarafında duvarda mezarı var, demek ki geçiş mezardan oluyor , duvardan geçmişler.
Bunun üzerine girişini belirttiğim yerden ilk odanın girişini açmışlar giriş tam 45 santim sağa sapmış, yani çizdiğim tünelin sol kenarı , tünelin tam ortasına denk gelmişti, ben sonradan ölçtüm 45 cm.
Ben derinlik yani kazılacak mesafe 165 santim demiştim, 150 cm de çıktı. 15 cm yanılma.

Odanın ölçülerini almışlar
Odayı her taraftan 50 santim fazla büyütmüşüm O da 3 x 3 değil 2,5 x 2,5 çıktı.
Odayı tabandan zemine ölçüm tam 175 cm, birebir doğru çıktı.
Küçük oda,,
1 metre sağında olan Küçük odaya varmak için yan duvardan, ölçülere dikkat ederek, zemine yakın yerden , yaklaşık 1m kare açılmış. Tam bir metre ye vardığında delinmesi gerekiyormuş, ama delinmemiş, tam bir metreye varınca zerrecikler halinde parlayan çok yoğun mineralli, aynı zamanda çok sert bir zemine denk gelmişler,
Bundan sonra ilerlemek çok zor olmuş ama buna rağmen , hem slim daraltilarak, 3 saatte sabırla 80 santim daha zor bela devam edilmiş toplam 180cm .
ama oda falan çıkmamış.
yerin sahibine dedim ki bu odayı başkası da buldu demiştin kim buldu nasıl buldu?
dedi ki yarattı görüntüleme cihazıyla aynı ebatlarda bulmuştu.
* Derinliği alırken tersten geldim ama katmanları bulamamiştım.
Şimdi kafama iki şey takıldı.
Ya çok inatçı bir minarele yakalandım ,
ya da yansıma dedikleri şey...?.
Diğer odalarda da ne yazık ki tek taraflı ölçüm alabiliyorum ve katmanları bulamıyorum ondan dolayı metal tespit ettiğim o da dahil hepsinde şüpheye düştüm,
Tekrar içine girilen odadan çıkıp ağzını kapatmışlar meseleyi şimdilik kapattık.
içine girdiğimiz odanın 1.5 m. Tüneli vardı. İçeriye iniş 3 basamaklıydı.
Tavanı düz değil sağ ve sola doğru ovaldı,
* Odayı işlem yapılmadan önce önce çubuklarla bir yönden diğer yöne geçerken, başlangıç duvarında odayı bazen görmüyor , bitiş duvarında görüyordu ,bazen de başlangıç duvarında görüp, bitiş duvarını görmüyor, 2-3 adım geçtikten sonra görüyordu.
Tek çubukla etrafında dolaşırken, 45 santim sapma ile duvarları çiziyordu.
Değerli ustalarım durum böyle.
Görüş tavsiye ve önerileriniz nelerdir ? nerede doğru yaptım, nerede hata yapıyorum ne yapmalıyım? Selam ve saygılarımla, Allah'a emanet olunuz.
@Kader25 , abi tam duyuru yapacaktım siteye, Ustamız kayıp diye, baktım gece gitmişsin 🙂
Sağlığın, sihhatin iyidir inşallah ?
Çok özletme kendini, sensiz Deli Fırat abimin çayları bile tatsız. 🙂
 
Üst