İslam’da Rüyada Define Bulmak | Define işaretleri ve anlamları

nik

USTA
Super Moderatör
Katılım
16 Şubat 2016
Mesajlar
684
Beğeni
2,342
Puanları
93
Yaş
49
Rüyada Define Bulmak

Rüyada define bulmak
, hayırlı olayların başlangıcı olacağının bir göstergesidir. Rüya sahibinin güzel bir hayat süreceği ve karşısına hayırlı kişilerin çıkacağının simgesi olarak nitelendirilir. Kişinin bir kimseden ummadığı bir yardım alacağının ve bu güzel başlangıç ile hayatının geri kalanında maddi açıdan sıkıntı çekmeyeceğinin işaretidir. Rüyada görülen define, genel manada zenginlik olarak yorumlanır.

Rüyada define bulmanın bazı anlamları ise şöyledir:

• Zenginlik ve başarı

• Mutlu sürecek bir yaşam

• Düşmandan gelecek zarar

• Bozulan ortaklık

• Sıkıntılı bir döneme giriş

• İmanı kuvvetli bir kişi

Rüyada Define Altın Bulmak

Rüyada görülen define bir altın ise rüya sahibinin çok yakın zamanda kazanç elde edeceğinin bir mesajı olarak yorumlanmaktadır. Bu konuda rüya tabircileri farklı yorumlar yapmaktadır. Bazılarına göre yakın bir zamanda müjdeli bir haber, bazılarına göre ise uzaktan gelecek bir akrabayı sembolize eder. Ayrıca evinize misafirliğe gelen akraba tarafından bir destek alacağınızın da habercisidir.

Rüyada Evde Define Bulmak

Rüyada evde define bulmak
hem olumlu hem de olumsuz anlamlara gelebilmektedir. Bu yorum tamamen rüya sahibinin yaşadığı dönem ile yakından ilgilidir. Bir yandan müjdeli bir haber, diğer yandan ise düşman olarak yorumlanmaktadır. Bu rüyaya göre kişinin bir düşmanından zarar göreceği, özellikle belli bir süre bu tehlike karşısında dikkatli olması gerektiği bildirilmiştir.

Rüyada Define Haritası Bulmak

Rüyada define görmek
, farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Define haritası ise yine kişinin yaşadığı bir durumdan kurtulacağını simgeleyen önemli bir rüya olarak nitelendirilmektedir. Rüya sahibinin bir süredir yaşadığı sıkıntıların son bulacağı, hayata bakış açısının değişeceği, yaşadığı zor durumdan sağlam bir şekilde çıkacağı, rüya tabircilerinin ortak yorumlarından sadece birkaçıdır.

Rüyada Gümüş Define Bulmak

Gümüş, değerli madenler arasında olduğu için önemli mesajları içinde barındıran özel bir rüya olarak nitelendirilir. Rüyada gümüş define bulmak, bazı rüya tabircilerine göre huzurlu ve rahat bir hayat olarak yorumlanır. Aynı zamanda imanı kuvvetli ve sabırlı bir kişiyi temsil eder. Yaşanacak olumsuz bir durum karşısında rüya sahibinin konuya müdahale etmek isteyeceğini de simgeler. Diğer yandan bazı rüya tabircilerine göre bu rüya, saklanan bazı gerçeklerin ortaya çıkacağı şeklinde yorumlanır. Kişinin bu gerçekler ile yüz yüze geleceği, ortaklığının son bulacağı ve bu süreçte kişinin huzursuz bir sürece gireceğine delalet eder. Dikkat gerektiren bir rüya olup, bir süre için her adımın temkinli bir şekilde atılması gerektiği mesajını da iletmektedir. Gerçek hayatta bu süreci en iyi şekilde yönetirseniz tüm üzüntülerinizi en yakın zamanda geride bırakacağınızı söyleyebiliriz.

Rüyada Define Aramak

Rüyada define aramak
, pek çok rüya alimine göre zenginlik, refah ve başarı olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin hayatı boyunca herhangi bir zorluk ve sıkıntı ile karşılaşmayacağını, aynı zamanda maddi imkanını her daim koruyacağına işaret eder. Olumlu şekilde yorumlanan güzel rüyalardan biridir.


İslam’da Rüyada Define Bulmak

İslam
kültürüne göre rüyada define bulmak maddi kayıplara delalet eder. Ancak mesleki alanda maddi bir kayıp anlamına gelse de kişisel olarak toplumda değerli biri haline geleceğinizi ifade eder. Dikkat edin, rüyada define bulmak ile define görmek arasında anlam farkı vardır.

Rüyada bir hazine görmek bilgi edinmek demektir. Ticaretle uğraşıyorsanız yaptığı işten kazanç elde etmek veya Allah yolunda cömertçe harcamak demektir. Rüyada hazine görmek aynı zamanda bir işe delalet eder. Rüyada içinde az para olan gizli bir sandık bulmak, kısa süreli bir zorluğa, sandıkta para varsa sıkıntı, üzüntü ve kedere işarettir.

Ayrıca rüyada büyük bir hazine bulmak şehadet demektir. Rüyada hazine bulmak ve sevinmek kişinin parasını veya işini kaybetmesine işarettir.

Rüyada hazine bulmak sadaka vermeniz gerektiği anlamına gelir. Sadaka vermeyen cimri bir kimse olduğunuz, veya âlimseniz ilmini başkalarıyla paylaşmayan ve hâkim ise, adaletsiz olduğu anlamına gelir. Bir kadın rüyasında bir hazine bulursa, para harcamaya ve evini yönetmeye özen gösterdiğine işarettir.

Bir kimse rüyasında mücevherlerle dolu bir hazine sandığı bulması, büyük bir mülk edinebileceğine veya sevinç veya evlilik anlamına gelebilir. Rüyada hazine sandığı görmek, aynı zamanda çocuğundan gurur duymaya da işaret eder. Veya ailesine sadık bir eşe delalet eder. Maddi sıkıntısı olan biri için borçların ödeneceğine işarettir.
 

nik

USTA
Super Moderatör
Katılım
16 Şubat 2016
Mesajlar
684
Beğeni
2,342
Puanları
93
Yaş
49
Rüyada altın görmek; kişinin maddi olarak zengin olacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında altın görmesi istenilen şeylerin gerçekleşeceğine yorumlanır. Rüyada altın çevreden maddi manevi yardım ve iyilik görüleceği bir döneme girileceğinin işaretidir. Rüyada sağ elinin altın olduğunu görmek, kazançtır.

Rüyada bir sürü altın görmek ne anlama gelir?

Rüyada altın görmek genel şekilde isteklere ulaşmaya, neşeye ve sevince işarettir. Gerçekleşecek olan dileklerin parasal konularda olduğu gibi manevi hayatla da alakalı olabilir. Manevi ve maddi dileklerin yakın zaman içerisinde gerçekleşeceği ve kişinin rahata ereceği söylenebilir.

Rüyada bol altın görmek ne demek?

Rüyada altın görmenin anlamı genellikle rüya sahibinin bir anda zenginliğe ve bolluğa erişmesi olarak yorumlanır. Sadece rüya maddiyat ile açıklanmaz

Rüyada bir avuç dolusu altın görmek ne anlama gelir?

Rüyada altın görmek; kişinin maddi olarak zengin olacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında altın görmesi istenilen şeylerin gerçekleşeceğine yorumlanır. Rüyada altın çevreden maddi manevi yardım ve iyilik görüleceği bir döneme girileceğinin işaretidir.



Rüyada çeyrek altın görmek, rüyayı gören kişinin feraha kavuşacağına ayrıca rüya sahibinin hayatında mutlu olacağı güzel gelişmeler ile karşılaşacağına şeklinde yorumlanır. Aynı zamanda rüyada çeyrek altın görmek rüya sahibinin imana ve hidayete ereceği şeklinde tabir edilir.

Rüyada yarım altın görmek, rüya sahibinin maddi ve manevi sıkıntılarından kurtulacağına, kişinin yeni dostluklar edineceğine, karşısına çıkacak olan zorlukları aşacağına yorulmaktadır. Kişinin rüyasında yardım altın görmesi, hanesinden huzurun eksik olmayacağına yorulmaktadır.

Rüyasında kendisine büyük bir altın parçası verilmiş olduğunu gören kimse, büyük bir kısmete, lütuf ve mertebeye ereceğine işarettir şeklinde yorumlanır. Rüyada Altın Topladığını Görmek Rüyasında yerden altın topluyormuş olduğunu gören kişi, bir meslek ve iş sahibi olacağına işaret olarak yorumlanır.
 

Ekli dosyalar

  • kulce-11080542718.jpg
    kulce-11080542718.jpg
    269.2 KB · Görüntüleme: 1

Kafkaslı

Vip Üye
Katılım
3 Nisan 2013
Mesajlar
1,080
Beğeni
3,520
Puanları
113
Birazda gulelim

Bir genç Allah dostlarından birine: Peygamberimizi rüyamda görmeyi çok istiyorum. O`nu nasıl görebilirim. Bunun için ne yapmam lazım? diye sormuş. O da:
"Peygamberimizi rüyada görmek kalple ilgilidir. Yani Peygamberimizin rüyada görüldüğü yer kalptir. Bu iş, insanın kalbinin durumuna göre gerçekleşir. Eğer kalp hazırsa rüyada görmek de kolay olur." demiş ve bunu şöyle bir misalle açıklamış:
Saf bir adam, hocanın birine gelerek der ki:
-Hocam ben Peygamber Efendimizi rüyamda görmek istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım?
Hoca, bu saf adama şunları tavsiye eder:
-Çarşıya git bir kilo balık al ve o balığı iyice pişir. Üzerine de bol tuz serp. Sonra o balığı güzelce ye ve su içmeden uyu. O zaman Peygamberimizi görürsün.
Adam:
"Tuzlu balık yemekle Peygamberimizi rüyada görmenin ne alakası var diye taaccüp eder. Ama hoca efendi dediyse vardır bir hikmeti diyerek yanından ayrılır ve hocanın dediklerini aynen uygular.
Önce çarşıdan balık alır onu güzelce pişirir ve bolca tuzlar sonra afiyetle yer. Hiç su içmeden yatar. Zira hoca efendi bu konuda kendisini sıkı sıkı tembihlemiştir. Fakat hiç su içmediği için de ciğerleri susuzluktan iyice yanmaya başlar. Ama çaresizdir ve hocayı dinlemek zorundadır.
Gece rüyasında şırıl şırıl akan sular, dereler ırmaklar görür. Hangi yana baksa oradan berrak sular, çeşmeler akmaktadır. Susuzluktan içi yanmasına rağmen bir yudum su içememektedir.
Sabah büyük bir telaşla kalkar ve kendine gelmeye çalışır. Çünkü gece rüyasında Peygamberimizin yerine sular, ırmaklar, dereler ve nehirler görmüştür.
Durumu gelir hocaya izah eder. Hocanın cevabı manidardır:
-Tamam Evlâdım! İşte sen rüyanı görmüşsün. Neye ne kadar susarsan rüyanda da onu görürsün. Eğer sen Peygamberimize gerçekten susasaydın, gece ırmaklar ve pınarlar yerine O`nu görecektin...
 
  • Beğen
Tepkiler: nik

Kafkaslı

Vip Üye
Katılım
3 Nisan 2013
Mesajlar
1,080
Beğeni
3,520
Puanları
113
Üç çeşit ruyavardır
1salihler sadiklar
2şeytani rüyalar
3 kisinin yasantisina göre rüyalar

Ebû Saîd el-Hudrî t’tan rivâyet edildiğine göre Nebî r şöyle buyurmuştur:

“Sizden biriniz hoşuna giden bir rüyâ görünce, (bilsin ki) o, Allah Teâlâ’dandır. Bu sebeple Allâh’a hamdetsin ve o rüyâsını anlatsın.”

Diğer bir rivâyet de şöyledir:

“O rüyâyı sadece sevdiğine söylesin. Hoşlanmadığı bir rüyâ görürse o da şeytandandır. Onun şerrinden Allâh’a sığınsın ve onu hiç kimseye söylemesin. O zaman o rüyâ kendisine zarar vermez.” (Buhârî, Ta’bîr, 3, 46; Müslim, Rü’yâ, 3)

Çoğunlukla bulanık, yarı hatırlanan, karışık bir rüya gören, gördüğünü kimseye anlatmamalı ve şeytanın îğvâsından Allâh’a sığınmalıdır.
 

nik

USTA
Super Moderatör
Katılım
16 Şubat 2016
Mesajlar
684
Beğeni
2,342
Puanları
93
Yaş
49
rüyayı anlatmak iyimidir?
rüya nasıl yorumlanmalı?
hayra yorup suyamı anlatmalı? ustam
Üstadım rüya herkese ve güneş doğmadan anlatılmaz.
Rüya ruh gibi,bir arı gibi döşün yorumcu nasıl yorumlarsa o yöne doğru gerçekleşir onun için güneş doğmadan ve yorumu bilmeyene anlatılmaz.
3,şekil rüya görürüz,1,bilinç altı,2,aptessız yüz koyun veya sırt üstü yatmak bu rüya şeytandır,3 antetli Allah'ha sığınarak ve sağ tarafımızın üzerinde kıbleye dönük uymak buda rahmani rüyadır.
Yorumcu en kötü rüyayı iyi dır Allah hayırlara vesile etsin demesi gerekir.
Yani rüya gürene asla senin rüya kötüdür dememesi gerekir .
Saygılar ve sevgiler hayatta en değerli hazine sevgidir.
 
Üst