1441 Ramazan Ayında Gök Yüzünde Bazı Alametler Mi Olacak... | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

1441 Ramazan Ayında Gök Yüzünde Bazı Alametler Mi Olacak...

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
7,758
Beğeni
22,056
Puanları
113
Konum
Erzincan
Bu hadislerin kaynakları sahih mi, verilen bilgiler ve yapılan açıklamalar doğru mu?
1. Hadis:
"Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:
Ramazan ayının 15’inde Cuma günü kuşluk vaktinde bir sayha (gökten bir ses) olur. Bu olay Ramazan’ın ilk gününün Cumaya denk geldiği ayda olur. Uyuyanı uyandıran bir hidde (çöküş, yıkılış) olur. Cuma gününün gecesinde esir kadınlar odalarından çıkar, hür olurlar.
*O sene depremler ve nezlenin çok olduğu bir senedir.* Ramazan ayı o senenin Cuma gecesine denk geldiğinde, sizler Ramazan’ın 15’inde Cuma günü sabah namazını kıldığınızda evinize girin, pencerelerinizi kapatın, bedeninizi koruyun, kulaklarınızı kapayın, Sayha (gökten gelen sesi) duyduğunuzda Allah’a secde edin ve şöyle deyin:
*Subhanel Kuddüs, Subhanel Kuddüs, Rabbunal Kuddüs*
(Ey Rabbimiz Sen Kusursuzsun, Sen Yücesin). Kim böyle yaparsa kurtulur, kim yapmazsa helak olur." (Nuaym bin Hammad, Fiten, s.151)
2. Hadis:
"Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:
Ramazan ayında bir ses olur. Dediler ki Ya Rasulallah! Başında mı, ortasında mı, sonunda mı olur? Buyurdu ki:
Ayın ortasında olur. Ramazan’ın 15’i Cuma günü gece yarısında bu ses olur. 70 bin kişi (yani,birçok kişi) bayılır (şoka girer), bir çok bakirenin bakireliği gider, bir çok kişi kör olur. Dediler ki, Ya Rasulallah! Bundan kim kurtulur? Buyurdu ki:
Evinde kalan, secde yaparak Allah’a sığınan ve O’nun büyüklüğünü söyleyen kurtulur. Bu sesi diğer bir ses takip eder.
*İlk ses Cebrail’in sesi, ikinci ses ise şeytanların sesidir.* Ramazan’da ses, Şevval’de kargaşa, Zilkade’de kabileler ayrışır, Zilhicce’de hacılara saldırı olur. Muharrem ayının başında belalar olur sonunda da ümmetimin Mehdi ile Fereci (kurtuluşu) olur." (Taberani, Mucemül Kebir, 18. Cild, s. 332)
3. Hadis:
"Mehdi'nin çıkışından önce doğudan bir kuyruklu yıldız doğar. Işığı yeryüzündeki insanları aynı dolunayın aydınlatması gibi aydınlatır. Kıvrılıp iki tarafı birleşecek şekilde sanki de tekrar geri döner." (Mucemu’l Ehadis-i İmam Mehdi, cild:1, s.272)
Açıklama:
Yukarıdaki ilk 2 Hadis-i Şeriflerde Peygamber Efendimiz (sav) *ilk gününün ve 15 gününün Cuma gününe denk geleceği bir Ramazan ayından bahsediyor.*
Bu Ramazan ayında bazı alametler olacağı ve bunların da Hz. Mehdi'nin çıkış alametlerinden olduğunu anlıyoruz.
Bu seneki Ramazan ayı 24 Nisan Cuma başlayacak. Çok enteresan bir şekilde *24 Nisan Ramazan'ın ilk günü Cuma gününe denk geliyor ve Ramazan'ın 15 günü yine 8 Mayıs Cuma gününe denk geliyor.*
Hadiste gökten gelecek bir sesten bahsediyor. Bu ses gökyüzünde ortaya çıkacak bir alamet olabilir veya uydudan, televizyon ve internet aracılığıyla söylenecek dünya çapında büyük bir olay olabilir tam olarak mahiyetini Allah bilir.
3. Hadiste Hz. Mehdi'nin çıkışından önce görülecek olan bir kuyruklu yıldızdan bahsediliyor. Bu kuyruklu yıldızın parlaklığı, dünyadan görülecek olması ve yörüngesinde tekrar geri dönmesi Gök bilimcilerin gözlemlediği Nisan ayının ortalarında görülecek olan Atlas Kuyruklu Yıldızına tamamen benzemektedir.
Yine geçen hafta NASA'nın bildirdiği göre, Nisan ayının ortalarında 4 km. büyüklüğünde dev bir meteor dünyaya yaklaşmakta. Ayrıca çarpma ihtimalinin olduğu da belirtildi.
Peygamberimiz (asm)'in bahsettiği Hadislerdeki alametlerin ne olduğunu tahakkuk ettiği zaman net anlamış olacağız. Bütün bu harika olayların günümüzde görülmesi Ahirzamanın yaşanmakta olduğumu bizlere göstermektedir. Dünyamızın içerisinden geçtiği zorlu süreçlerden sonra karanlığı delen aydınlık bir dönemi göreceğimizi Allah'ın bizlere Kur'an'da vaad ettiklerinden anlıyoruz.
*Gökyüzüne ve târıka (sabah yıldızına ) yemin ederim. Târıkın ne olduğunu nereden bileceksin? (O, karanlığı) delen yıldızdır.* (Kur'an-ı Kerim, Tarık Suresi: 86/1-2-3)

Cevap
Değerli kardeşimiz,

1. İlk rivayetin kaynağı için bk. Nuaym b. Hammad, el-fiten, 1/228.

Arapça internet sitelerinde “Merkezu’l-Ezheri’l-alemi’l-fetva” dayandırılan bilgilerde, söz konusu rivayetin “münker, mevzu ve yalan olduğu” bildirilmiştir.

İbnu’l-Cevzi, el-Akili, ez-Zehebi bu görüştedir.

Zaten senedinde bulunan İbn Lehia, metruku’l-hadis olarak bilinmektedir.

Ezher merkezinin bu fetvası da “korona” ile irtibatı kurulan bu rivayetle ilgili sorulara cevap vermek üzere konuyu tahlil etmiştir.

2. Hafız Heysemi bu hadisin çok zayıf olduğunu, senedinde bulunana Abdulvahhab b. Dahhak’ın metruku’l-Hadis olduğunu bildirmiştir. (bk. Mecmau’z-Zevaid, 7/310, hno: 12373)

Metruku’l-Hadis, yalan söylemekle itham edilen raviyi veya onun naklettiği rivayeti ifade eder.

3. İlk iki hadis zayıf veya uydurma olduğuna göre, onlara dayandırılan bu rivayetin durumu da iç açıcı değildir.

Bununla beraber, Hz. Mehdinin çıkışının alameti olarak rivayet edilen KUYRUKLU yıldızın birinci dünya savaşından önce veya başlangıcında görüldüğü söyleniyor.

Bizim kanaatimize göre kuyruklu yıldızdan ötürü Hz. Mehdiyi bekleyenler daha çok beklerler.

Selam ve dua ile...
 

MAVRAN

Super Moderatör
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
3,109
Beğeni
8,687
Puanları
113
Yaş
56
Konum
Trabzon_Kocaeli
ALLAH razı olsun Dostum bu günlerde çokça dolaşıyor bu yazı iyi oldu bu konuya değindiğin insellah arkadaşlar okur ve bilgi sahibi olur. ( bilmeyenler )
Böyle uydurma hadisler son zamanlarda karşımıza çok çıkar oldu. Duyunca hemen soralım kimden rivayet ediliyor ve kaynak ne diye. Not alalım bilmiyor isek bilen birisine soralım ve doğruyu öğrenelim. RABBIM hepinizden razı olsun, hakkınızı helal edin.
 

Erdem

Vip Üye
Vip Üye
Katılım
15 Nisan 2014
Mesajlar
1,629
Beğeni
3,252
Puanları
113
Bu şekilde uydurma hadis türetip amaçları insanın maneviyatı ile oynayıp haşa Peygamberimizi,Rab'bimizi zan altına alıp dinden çıkarmaktır,En büyük tuzak kurucu Rab'bim tuzaklarını başlarına geçirsin İnşaAllah.Teşekkür Ederim Lacivert24 ustam,ALLAH TEALA Razı olsun...
 

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
7,758
Beğeni
22,056
Puanları
113
Konum
Erzincan
Bu şekilde uydurma hadis türetip amaçları insanın maneviyatı ile oynayıp haşa Peygamberimizi,Rab'bimizi zan altına alıp dinden çıkarmaktır,En büyük tuzak kurucu Rab'bim tuzaklarını başlarına geçirsin İnşaAllah.Teşekkür Ederim Lacivert24 ustam,ALLAH TEALA Razı olsun...
Ben teşekkür ederim ustam mevlam sizlerden de razı olsun inşallah...
 
Üst