4 delik ve L şeklinde kesik. | Define işaretleri ve anlamları

4 delik ve L şeklinde kesik.

impossibleman

Kullanıcı
Ustalarım böyle bir işaret denk gelen varsa aklımızda kaldı burası. Yer Mamados diye geçer. Eski rum ve ermeni yerleşkesinin bol olduğu yüksek bir yerdir. Buraya taş ocağı kuruldu ve işaret büyük ihtimalle kırıldı ama ne aramak lazım merak ettik işte.
Bu işareti yaşlı bir ermeni çok sordu arkadaşa. Gel beraber gidelim demesine rağmen gitmedi buraya. Yeri öğrenmeye çalıştı yılllar önce. Nedendir?
Bilgisi olan yardım, Bir el atalım ustalarım.

<embed src='http://img809.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Pkxvbwczwyrpujyuejpbebt' width='640' height='380' allowFullScreen='true' wmode='transparent' type='application/x-shockwave-flash'/><br>Uploaded with <a target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack.us</a>

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: 4 delik ve L şeklinde kesik.

imposible resimlerin malesef yok. resimleri yüklersen konunun önünü açmış olursun.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

imposible resimlerin malesef yok. resimleri yüklersen konunun önünü açmış olursun.

taş ocağı ise kötü haber. bu sıralar bende takıntı oldu. ne zaman kaliteli bir yerden bahsedilse ya taş ocağı ya kum çakıl ocağı yada baraj. bir kerede defineyle alakasız olan yerde açıldığını duymuyorum. heleki son zamanlarda hepsi mimlenmiş yerlere kuruluyor. :D

KANAS_USTA

Vip Üye

gulenyden gelen derenın yamacında bulunan işaretin bulundugu kayanın batısında sacaklı, sarmasıklı kaya, kaynak, kuytu bir yer, kırma catılı kaya v.s hedef batıda...

dogusunda ıse para mevcut.

mamdosun anlamını da ogren.

impossibleman

Kullanıcı

gulenyden gelen derenın yamacında bulunan işaretin bulundugu kayanın batısında sacaklı, sarmasıklı kaya, kaynak, kuytu bir yer, kırma catılı kaya v.s hedef batıda...

Ustam youtube linki attım. Anlamını biliyorum ustam

Eski ismi Mamados zamanında Alanos Mamados ve Gamalos adlı Rumlar tarafından kurulduğu rivayet edilir. Samsun, ticari merkez olarak kurulduğu için Rumlarla Türkler dostça yaşamıştır.
Bölgede 3 rumun adı ile anılan yerler var. Ama halk arasında illede mamados diye bir tabir dilden dile dolaşır. Bu tabir mal ve zenginlik de mamadosdan ötesi yok gibi kullanılıyor burada. Saygılarımla.

impossibleman

Kullanıcı

Buradan yazın az bir su akar. Ufacık bir dere yani. Onuda belirteyim. Arkadaşlar suyun önünü kesip çekmeye çalışmışlar.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Buradan yazın az bir su akar. Ufacık bir dere yani. Onuda belirteyim. Arkadaşlar suyun önünü kesip çekmeye çalışmışlar.

ya imposible arkadaşım şu arif abiye mukayyet olun. :D:D kurbağa derken yuvarlanacaktı derken ben heyecan yapıyorum bilgisayar başında.koptumkoptumkoptum

şimdi muhteşem define avcıları. öncelikle zeki abinin bulmuş olduğu bu işaretlerin hepsi doğal değildir yapmadır diyorsanız (su olduğundan net anlaşılamıyor) yorumumu yazayım.

üç silahşörler; parmakların ucunu oturttuğunuzda işaret parmağının deliklere otururken ileriye doğru açıldığını ve bir yön verdiğini gördüm. baktığı yönde ne vardır? kuru duvarmı (kamerayı çok cevirdiğin için net anlayamadım neyin nerde durduğunu ) kuru duvar var diyorsan eğer hedefin orası olmalı.

L şeklinde kesik taşın ise uzun kenarını ve kısa kenarını ölçeceksin. çıkan cm mesafesi kadar gidip (1 cm = 75 cm kadar) uzun ve kısa kenar tarafına boşluk bakacaksın.

eğer bu L şeklindeki taştan ölçülen kadar ilerleyip kuru duvarın civarına denk geldiysen şimdi de kuru duvara ve civarına çubuk ile boşluk bakacaksın. boşluğu bulduğun noktaya yumulacaksın.

birde o su yatağındaki kare taş vardı yanı üçgen kesim olan. işte onuda boşluk çubuğuı ile yoklayacaksın. bu üç noktanın herhangi birinden sonuç alman gerekir. ama ben yişne topu sana atayım. hele bir boşluk bak devamını sonra tartışalım.

METİN

Kullanıcı

araştırma yapan arkadaşlara bakar vaziyetteki
iki adet yanyana murç deliklrinin anlamı (su kaynağından)
bahsediyor.suyun içine gizlenmiş ufak kare oymanın anlamı
ise zenginlik işareti.
çanak oymanın anlamı ise mahsen veya oda anlamında
en güzel en muhteşem işaretler suyun gizlediği işaretlerdir
ben sizlere şu sözle önünüzü açacak şifreli bir sözden
bahsetmek istiyorum.
1...DÜNYA DÖNDÜKÇE BİZİM MALIMIZI KİMSE ALAMAZ
2...SU AKAR .....ÖKÜZGİBİ BAKAR nokta koymak zorunda kaldım yanlış
anlaşılabilir manasında.
sizlere küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum
bu envareyi bulmak istiyorsanız suyun aktığı yerlerden ayrılırsanız
hata etmiş olursunuz. çift murç izi işaretine yakın araştırma yapın
videodaki yeriniz güzel akıllı definecilerin arayıpta bulamadıkları
yerlerden birtanesini siz bulmuşsunuz inşallah hayrını görürsünüz
bu işaretlerin olduğu noktada size bir cihaz şart

impossibleman

Kullanıcı

Kanas ustam zeki arkadaşıma sordum. Bu suyu az akan derecik güneyden geliyormuş ve L şeklinde kenarı kesilmiş kaya ve hemen arka çaprazında üst üste konularak konulan taşlardan oluşmuş sarmaşıklı duvar batıda kalıyor. az yukarıda kaynak suyu var vede kuytu yerde az yukarıda. çatılı kayayı anlayamadım. Nasıl bir yer. Bunlar içinde hangisi önemli. Yada doğuda ne arıyacağız. Yorumlarınız için tüm ustalarıma teşekkür ederim.

Üst Alt