Ağaçtaki h harfi ve h şeklinde oda | Define işaretleri ve anlamları

Ağaçtaki h harfi ve h şeklinde oda

karanar

Kullanıcı
Bu hafta yayımlamıştım ama görsel olsun diye yeniden paylaşayım istedim.

pirinç çubuklarımı denemeye gittiğimde ortam kalabalıktı. bende 100-150 metre aşağıda bir ağaç dibinde denemeye karar verdim. gezinirken çubuklar hareketlendi ve boşluk aramayı bitirdiğimde, arazide tam ''H'' şekli bir oda krokisi oluştu, ''H'' ın üst iki kolu giriş gibi. ''H'' ın iki kolunun yani biz buna giriş diyelim. ikisinin de sol tarafında değerli sinyali verdi. sol ileri bakarken, sağ çubuk sağa döndü doksan derece. bir detayda ''H''ın alt uçlarında yaşadım. alt uçlar 7-8 metre kadar uzadı kuzey yönünde.çubuklar tam anlamıyla kapanmadı, sinyal azalarak devam etti. ben aşağı doğru inen merdiven yada koridor olarak algıladım.

bir de bu odanın dışında dört noktadan sinyal aldım. bakın burası çok garip.resimde de görülen kaplumbağa gibi bir yerli kaya ve bir ağaç dibinden değerli sinyali veri. ben bir elime 22 ayar bir küpe alarak buraları da kontrol ettim. ayrıca kayadan biraz kırıp onunla da denedim. sonuç aynı. kayanın dibinde 1 metreden değerli sinyali veriyor.ama altı.nı elime alınca ağaç dibindeki sinyal kesildi daha doğrusu sağ ileri sol içe döndü. garip olan şu gece olduğu için ellerimle ağaçta çivi falan ararken bir baktım ağaçta kocaman bir ''H'' işareti var. bir kalp ve ters şişe işareti de buldum. hoşuma gitti bu durum. ağaç H şekli odanın da en fazla 1-2 metre ötesinde.

ben ağaçlardan pek anlamam açıkçası. bu ağaç bir meşe ağacı. yani bu izler en fazla kaç yıllık olabilir? tam bu ağacın dibinden de değerli sinyali aldım. işaretler bana 20 - 30 yıllık gibi geldi. ağaçtan anlayan uslarım, ağacın ve odanın durumunu yorumlayabilirmi. saygılar.

Son düzenleme:

karanar

Kullanıcı
Cevap: Ağaçtaki h harfi ve h şeklinde oda

ilgi görmedimi paylaşımım :(

cesycex

Kullanıcı

karanar ustam bende ağaçlardan pek anlamam lakin işaretler 30 yıldan fazla gibi duruyor.bir yaşlı ustam vardı. ağaçtaki kazılmış oyulmus yerin ortalama yapılış zamanını bulmak için oyulumus yerin dibi ile ağaç kabuğunun yükssekliğini ölçersin (derinliğini).uzun yaşayan ağaçlarda bu ölçümler 3 mm ye ortalama 40-60 yıl olarak hesaplanır demişti.doğruluk payını bilmem. ayrıca Balıkesir Balya civarında ağaca kazınmış dikine dikdörtgen ve hemen yakınında dikdörtgen seklinde acılmıs bir mezar görmüştüm. işin dikkat ceken kısmı ise; ağacın tam ortasına denk gelen bölge. ağacın orta kısmı sonradan aşılama yapılmıs gibi şekli vardı. yani ağacın üstü altından daha inceydi ve yapıstırılmıs gibi duruyordu :) ağacın dibinden bu aşılama dediğim bölgeyi ölçütüğünde mezar ile ağac arasındaki mesafeyle aynıydı.

karanar

Kullanıcı

karanar ustam bende ağaçlardan pek anlamam lakin işaretler 30 yıldan fazla gibi duruyor.bir yaşlı ustam vardı. ağaçtaki kazılmış oyulmus yerin ortalama yapılış zamanını bulmak için oyulumus yerin dibi ile ağaç kabuğunun yükssekliğini ölçersin (derinliğini).uzun yaşayan ağaçlarda bu ölçümler 3 mm ye ortalama 40-60 yıl olarak hesaplanır demişti.doğruluk payını bilmem. ayrıca Balıkesir Balya civarında ağaca kazınmış dikine dikdörtgen ve hemen yakınında dikdörtgen seklinde acılmıs bir mezar görmüştüm. işin dikkat ceken kısmı ise; ağacın tam ortasına denk gelen bölge. ağacın orta kısmı sonradan aşılama yapılmıs gibi şekli vardı. yani ağacın üstü altından daha inceydi ve yapıstırılmıs gibi duruyordu :) ağacın dibinden bu aşılama dediğim bölgeyi ölçütüğünde mezar ile ağac arasındaki mesafeyle aynıydı.

çaok saol ustam. tabi ölçmedim ama sanırım 3 - 4 cm vardı kabuğun kalınlığı, aslında bu yeri izin alıp denemek istiyorum, en azından ağaçlarla ilgili görsel olur. teşekkür ederim.

Üst Alt