Araştırıp Dönüş Yaptım...

sempatik_06

Kullanıcı
bu iş beni aşmıştı bana göre dildi ama kendimi tutamayıp yine biraz bilgi birazda tecrübe için dolaştım. ve şimdi sizlerin tecrübesiyle birleştirmek istiyorum. bizim köyde 3 adet üçgen tarla var birisinin yanında acı meyvası olan var ve orada daha önce çalışma yapılmış. ama ne almışlar bilinmiyor ama bir yapı çıkmış. şimdi benim sizden öğrenmek istediğim.
acaba bu diğer iki tarla diğer iki tarladan birinde dayım tarlayı sürerken bir küpe takılıp parçalamış içinden küller uçuştu bende öyle bıraktım dedi. sadece küpün ağzında çıkan yuvarlak taşı alıp eve getirmiş ve hala duruyor acaba dedik altın tozu olabilirmi.
eğer öyleyse aradan geçen 20 sende galiba hiç bir işe yaramaz küpün altı orada duruyormuş ama daha başka birşeyler çıkarmı.
ve sonuncu yani diğer tarlada çalışma yapılmamış ama diğer dayım orayı sürerken kayalar çıktı bunlar neyin nesi diye bi düşünmüş sonra bırakmış.
oda üçgen ve yol yanında acaba orada birşey olabilirmi varsa nasıl bir çalışma yapılmalı. ve neyle tespit edilmeli.
yorumlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...

ha birde ermeni yaşamı olmuş ve bolca mezarları var... tabi şuan silinmek üzere mezar yerleri bile koyboluyor. hatta yok olmuş gibi ve yerin 8 metre altından yapılar çıkıyormuş köyde. eski yaşama dair.

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Kıymetli kardeşim öncelikle dönüşünüze çok sevindiğimi bilmenizi isterim mal mülk zenginlik ALLAH'u tealanın vergisidir dilediğine verir nasibiniz kısmetiniz var ise sebepler dahilinde ulaşırsınız olsada olmasada dert etmeyin ve yüce mevladan hakkınıza hayırlısı ne ise onu isteyin ve dileyin bahsettiğiniz alan belliki yaşam bölgesi etraf zaman içinde sürülmüş tarla olmuş bir takım kalıntılar belki kısmide olsa bir fikir verebilir araştırmalarınız bunu ortaya koyacaktır bu işleri yaparken hobi olarak yapmalısınız umudunuzu geleceğinizi bu işlere bağlamayınız işlerinizden fırsat buldukça ufak ufak bazı yerleri değerlendirin iz işaret size ilginç gelen yerleri resimleyin bahse konu olan tarlaların resimlerinden de ustalarımız belki bir ip ucu yakalayabilirler küpten toprak değilde toz çıkması şüphelenmeniz gereken unsurlardan biridir dik duruyorduysa mutlaka alt kısmının değerlendirilmesi lazım eğik veye yatay duruyorsa ağız kısmı yön belirtir o istikamette incelemelerinize devam edebilirsiniz bu tarz yerlerde çubuklar size çok yardımcı olacaktır üçgen tarla önemlidir bahsettiğiniz ağaç üçgen tarlanın uzun olan uç kısmına yakın geliyorsa hele üzerinde birde çivi çakılıysa bu dahada önemlidir mevlam emeklerinizi zayi etmesin dileklerimle tekrar hoş geldiniz sefa geldiniz güzel kardeşim hayırlı forumlar...

MAMİ

Kullanıcı
S.A...Küle altın tozu karıştırılmış olduğunu çokça DUYDUK,bunlar küp mezar ise;mefta nın yakıldıktan sonra küllerinin defnedildiği biliniyor,büyük olasılık küp mezar ise daha çok vardır,içlerinden kayda değer bir şeyler de çıkabilir,tarlada çıkan kayalar;belirli bir yerde toplanmışsa bence oraya yoğunlaşmak gerek yok eğer tarlanın tamamı bu şekilde kayalık taşlık ise üzerinde durmaya gerek yok...BENCE...

Üst Alt