Aynı Kayada 2 Oyma Sırt Sırta Yorumlarınızı Bekliyorum... | Define işaretleri ve anlamları

Aynı Kayada 2 Oyma Sırt Sırta Yorumlarınızı Bekliyorum...

Tokatlı

Kullanıcı

zebun

Web Master-Coder
Kullanıcı
tokatlı hemşerim burda kapalı mezarın var gösteriyor ikinci resimdeki oyma sanki kalp içinde 3 murç oyması var. ayrıca mahzen bulgularıda var işaretlerde

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
muhterem kardeşim,böyle bir çalışma nasıl adlandırılır kimler yapmıştır. bilmiyoruz. inşaallah resmidir.
fakat çok bilinçsizce olduğu aşikar. emin olunuz,zemin altındaki yapıları ,yüzeyde gibi görenlerin bile cesaret edemeyeceği yerler.bir kaç odaya tekabül eder mahiyette mahzen bulguları.
önce izin alınır,odaların adeti girişinden son odanın bitim noktasına kadar,ara mesafeleri dahil belirlenmeli.
sonrada yapılacak çalışmanın mahiyeti ve ihtiyaç olacak malzeme tedariki düşünülmeli,açılmaya niyet ondan sonraki aşamada olmalı. başka hiç bir hesap neticeye götürmez.
kusura bakmayınız,tenkit eder gibide düşünmeyiniz. işçiliğin zorluğunu bulgular açıkça veriyor. sizler için yazıyoruz.

birlikte göz atalım.
mahzeni ve yönünü işaret vermekte.topraktan çıkan kaya bile traşlı amenna. lakin girişten başlama mecburiyeti var. başka bir noktadan çalışmak ,peşinen sonucu akamete uğratmaktır.
sadece genişliği 100 cm gibi olan bir alanın o zeminde sıfır noktasını bularak ve derinliğinide öğrenerek başlanılmasını özellikle tavsiye ediyorum.
sağlıcakla selametle.

Tokatlı

Kullanıcı
Ustam öncelikle Yer köyümde önceden köy dışından gelenler uğraşmış burayla..
Ama neticeye ulaşamamışlar çok kurcalamışlar sağını soşunu üstünü..
Bende neyi ifade etmek nereyi göstermek istiyor onu öğrenmek istiyorum

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

öyle ise seni biraz daha bilgilendirelim.
burdaki mahzenin en asgarisi böyle veya benzeri yapıda .giriş derinliği ortalama 3m. gibi.tünelin genişliğide bir m.
oda derinlikleride en az 6-7m.
tünel bazen düz bazende Z şeklinde olur.sağa sola dönerek odaya girer.tünel uzunluğu burada 6-7 m.aşağı değildir. odaya yaklaştıkça derinleşir.
odalar çizdiğim şekilde olabileceği gibi, bazen yan yana bazen aralarında kısa mesafeli veya 2-3 m. gibi tünelli geçişi olur.
bir kısım detaylarını paylaştığım böyle bir yapıyı üzerinden sağını solunu bir miktar açmak bir şey kazandırabilirmi.
odalara ulaşmak,girişin kesin tespiti ile dolguyla verilen derinliğe inilerek tünel boyu takip etmeyle mümkündür.
çoklarında girişte ve tünel boyunda horasanlı dolgu çıkar işçiliğide çetindir. sağlıcakla selametle.

Tokatlı

Kullanıcı
İkizceli ustam 2. işaretin tam altına bakalım ( kaya dibinden )..

Erdem

Vip Üye
Vip Üye
Ustam'ın işaretlediği sarı daire Oda ve mahsen bulgusunu belirtmiş

Üst Alt