Bu Dibek Taşımıdır | Define işaretleri ve anlamları

Bu Dibek Taşımıdır

kılıçbalığı

Kullanıcı
Selamlar ustalar bu taş su kanalı açarken çıktı yerden 45 cm derinlikten,bu nedir birşeyler ifade edermi

kolay gelsin

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
564ecc75d3c3b922fd2e381963f0ecf9.jpg
55b257823fe5bb5ff1a7dc1c5c8f02e9.jpg

Bunlar dibek taşı.
Tereddüt te kalmaman için bu resimleri paylaştım.
Bulunduğu yerde detaylı inceleme yapmanı öneririm. Yasam alanına ait bu tip başka bulgulara rastlanır sa konuyu genişletebilirsin. Kolay gelsin

kılıçbalığı

Kullanıcı
Komana ve Karanar kardeş ilginizden dolayı teşekkür ederim
Usatalar konu anlaşıldı dibek taşı kullanım amaçlı yapılmış fakat 1 metre derinden çıkması,çok yakınlarında küp içinde kül çıkması zamanında hacemmi kırıp serpmiş,yakınında
marmer ana kayanın olması,çok önceleri üstünde büyük bir oyması olan ,ortası delik 1,5 met boyunda dikili taş olması ve yanındaki ana kayada muhtelif oymaların olması sizce
bu dibek taşı yakınlarını incelememizi caiz kılar sanırım ne dersiniz
Yani çubukllar iş yapar mı dersiniz

vesselam

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Estağfurullah vazifemiz.
Yorumumda zaten bu hususu belirttim. Bunlar ciddi bulgular, araştırmalarını genişletebilirsin. Çubuk kullanmayı biliyorsan devam.

kılıçbalığı

Kullanıcı
Komana kardeş selamlar
Cubuk demişsinizde ben de 4 çubuk var bakır, pirinç,gümüş,alüminyum ne dersiniz ,fikrinizi almak isterim
Birara pirinçle ilgili yorumlarınızı dinlemiştim, gümüş hoş uzaktan boşluk görmüyor değerliyi uzaktan görüyor boşluğu tam üstünde açıyor.Alüminyum uzaktan yada yakından değerli ve boşluk görmüyor ,boşlukta tam üstünde açıyor.bakırlar ve alüminyumlar birbirine yakın tepki veriyor ikiside uzaktan değerli ve boşluk görüyor bakır değerlide çarpı yaparken pirinç 2 değerlide bi ri düz diğeri açıyor vs,
tabi bu tepkileri deneyerek ve ustaların yorumlarıyla kaynaştırıp aldık ,
sorun şu cubuğun çok olması netliği artırdığı gibi biraz sıkıcı gelmekte sizin ustalaştığınız hangisidir neleri tavsiye edersiniz.
selametle

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Su anda kullandığım prinçler. Fazla dağıtmadan karıştırmadan tek cubukta ustalaşmak bana daha sıcak geliyor. Cok şükür denemelerimin çoğunda yanıltmadılar. Boşluğu hiç affetmez, metal mevzusundada iyiler, ancak verdiği tepkileri iyi analiz etmek lazım. Bu aralar bakırlar üzerine de çalışmalar yapıyorum. Onlardaki tepkilerle princler farklı.
Şahsi görüşüm kişinin kendisinde en iyi çalışanla yola devam etmesi.
Bence bu konuyu çubuklarla ilgili linkten takip etmek en doğrusu.
Kolay gelsin

Üst Alt