Selamün Aleyküm,
Dün temiz hava alayım diye yola çıktım. Büyük Keşifler tesadüfle (tevafukla) olurmuş ya, bende bir tepeye geldiğim de gözlerim faltaşı gibi açıldı (çok sakat bir taştır, ele almak bile itikadı bozar):
Biraz az söyleyeyim; yüzlerce mezara rastladım. İyi ki makinam yanındaymış. Çok güzel manzara resimleri çektim.
Kıymetli Ustalarım...!
Resimde gördüğünüz kayaçlar, otomobil büyüklüğünden 2 katlı ev büyüklüğüne kadar var.
Anladığım kadarıyla, geçmişte burada "kaya oyuğu yerleşim şekli" varmış.
Şu an baktığınızda tamamen doğal bir görünüme sahip.
Kayaların içleri oyulmuş. Çubuklar kafayı bozdu .
Aydınlatma ve havalandırmayı bulmak uzman usta işi. Net tespit edemedim.
Bir bilen sordum, mazgallarla sağlanıyordur dedi amma mazgalı da bulamadım.
Sizlerden istirhamım: Giriş nerededir..? Hangi yöndedir..? Buradaki sistem nedir...?
Bu şehri yapan aynı sistemle yapmış, 2 oda. İnşaat Mühendislerine sordum, oraya kadar okumadık dediler.
Tahminim, kapı toprak üstü kısmında değil, Nerededir..?
Çoğunun içi dolu: sarı-beyaz vs. hepsi var.
Bu kayaların en az %50 sinin üzerinde ciddi sunaklar ve kareler var, 3-5 in de de çocuk ayak izi.
Hacmi büyük Kaya üzerine rahat çıkılsın diye de "ayakçaklık" yapılıp, horasan harçla tutturulmuş.
Bu konuda bilgi ve tahmini olanların yardımını istirham ediyorum;
Sistemi Nedir?
Girişi nerelerdedir?
Şimdiden teşekkürlerimi arz eder, hürmetlerimi sunarım.
Tepeden aşağıya inerken karşıma birde Kaplumbağa çıktı.
Sağını solunu biraz budamışlar amma yanlış yerde dolaşmışlar.
Sol çaprazında boşluk tespit ettim, lakin çok kalamadım yanında, başka zaman inşallah.
Kaplumbağanın karşısında da bu varlıklar vardı. Ne olduğunu çözemedim.
Dün temiz hava alayım diye yola çıktım. Büyük Keşifler tesadüfle (tevafukla) olurmuş ya, bende bir tepeye geldiğim de gözlerim faltaşı gibi açıldı (çok sakat bir taştır, ele almak bile itikadı bozar):
Biraz az söyleyeyim; yüzlerce mezara rastladım. İyi ki makinam yanındaymış. Çok güzel manzara resimleri çektim.
Kıymetli Ustalarım...!
Resimde gördüğünüz kayaçlar, otomobil büyüklüğünden 2 katlı ev büyüklüğüne kadar var.
Anladığım kadarıyla, geçmişte burada "kaya oyuğu yerleşim şekli" varmış.
Şu an baktığınızda tamamen doğal bir görünüme sahip.
Kayaların içleri oyulmuş. Çubuklar kafayı bozdu .
Aydınlatma ve havalandırmayı bulmak uzman usta işi. Net tespit edemedim.
Bir bilen sordum, mazgallarla sağlanıyordur dedi amma mazgalı da bulamadım.
Sizlerden istirhamım: Giriş nerededir..? Hangi yöndedir..? Buradaki sistem nedir...?
Bu şehri yapan aynı sistemle yapmış, 2 oda. İnşaat Mühendislerine sordum, oraya kadar okumadık dediler.
Tahminim, kapı toprak üstü kısmında değil, Nerededir..?
Çoğunun içi dolu: sarı-beyaz vs. hepsi var.
Bu kayaların en az %50 sinin üzerinde ciddi sunaklar ve kareler var, 3-5 in de de çocuk ayak izi.
Hacmi büyük Kaya üzerine rahat çıkılsın diye de "ayakçaklık" yapılıp, horasan harçla tutturulmuş.
Bu konuda bilgi ve tahmini olanların yardımını istirham ediyorum;
Sistemi Nedir?
Girişi nerelerdedir?
Şimdiden teşekkürlerimi arz eder, hürmetlerimi sunarım.
Tepeden aşağıya inerken karşıma birde Kaplumbağa çıktı.
Sağını solunu biraz budamışlar amma yanlış yerde dolaşmışlar.
Sol çaprazında boşluk tespit ettim, lakin çok kalamadım yanında, başka zaman inşallah.
Kaplumbağanın karşısında da bu varlıklar vardı. Ne olduğunu çözemedim.
Son düzenleme: