evt ustalar yeni paylaşımlarım var. bu işin ayrıntılarını henüz öğrenmekte olan birisi olarak sizlere sormak istediklerim var.
aşağıdaki büyük oymalar mezar olmasına mezar ama bir iki sorum olacak sizlere.
bu işaretlerin 20 30 metre güneyinde en az 60 metre yüksekliğinde dik bir uçurum var. ve uçurumun dibi büyük bir nehir. bu nehir boyunca uzanan böyle uçurumlarda yer yer mağaralar mevcut. onlarca...
ama bu fotoları çektiğim kayalıkta mağara mevcut değil.
bu oymalara baktığımda oymaların kuzey kısmının daha derin bir işçilikle derinleştiğini ve güney kısmın yani nehir tarafının daha alçak bırakıldığını görüyorum. aklıma hemen şu geliyor. büyük oyma diğerlerine nispeten daha büyük mezar anlamına gelir. acaba bu mezarlar nehre inen düz kayalıkta olabilir mi?
ama bildiğim kadarıyla bu tür oymaların mezarları fazla uzakta olmaz diye bir görüş hakim.
sizce ?
yukardaki 3 fotoda yüksek kalan kısım bu sefer nehir tarafı.
bu 5 fotoda oymaların yüksek oyulmuş duvarı kuzey yani nehir tarafı değil.
yada oymaları yapanlar girdikleri yeri göstermiş olabilirler mi?
ya da bu tür oymalarda mezarın girişini ya da yönünü gösteren köçük te olsa bir işaret olabilirmi.
insanın aklına bu seferde , neden girişini göstersin ki giriş belli olursa soyulur açılır , gibi düşünceler geliyor.
şimdi diyeceksiniz ki boşluk testi yap. evt 2 adet L bakır çubuk var ama daha dilinden anlamıyorum bu çubukların. arazide test etme imkanım olmadı.
size sormaktaki gayem arazi okuma konusunu derinleştirerek öğrenmek istiyorum.
aşağıdaki büyük oymalar mezar olmasına mezar ama bir iki sorum olacak sizlere.
bu işaretlerin 20 30 metre güneyinde en az 60 metre yüksekliğinde dik bir uçurum var. ve uçurumun dibi büyük bir nehir. bu nehir boyunca uzanan böyle uçurumlarda yer yer mağaralar mevcut. onlarca...
ama bu fotoları çektiğim kayalıkta mağara mevcut değil.
bu oymalara baktığımda oymaların kuzey kısmının daha derin bir işçilikle derinleştiğini ve güney kısmın yani nehir tarafının daha alçak bırakıldığını görüyorum. aklıma hemen şu geliyor. büyük oyma diğerlerine nispeten daha büyük mezar anlamına gelir. acaba bu mezarlar nehre inen düz kayalıkta olabilir mi?
ama bildiğim kadarıyla bu tür oymaların mezarları fazla uzakta olmaz diye bir görüş hakim.
sizce ?
yukardaki 3 fotoda yüksek kalan kısım bu sefer nehir tarafı.
bu 5 fotoda oymaların yüksek oyulmuş duvarı kuzey yani nehir tarafı değil.
yada oymaları yapanlar girdikleri yeri göstermiş olabilirler mi?
ya da bu tür oymalarda mezarın girişini ya da yönünü gösteren köçük te olsa bir işaret olabilirmi.
insanın aklına bu seferde , neden girişini göstersin ki giriş belli olursa soyulur açılır , gibi düşünceler geliyor.
şimdi diyeceksiniz ki boşluk testi yap. evt 2 adet L bakır çubuk var ama daha dilinden anlamıyorum bu çubukların. arazide test etme imkanım olmadı.
size sormaktaki gayem arazi okuma konusunu derinleştirerek öğrenmek istiyorum.
Son düzenleme: