çeşmelerdeki sır ve define

TATLARLI

Kullanıcı
Cevap: çeşmelerdeki sır ve define

alttan 2. çeşmeye ve alttan 5 ve 6. fotoğraftaki çeşmeye bakın. Bi çeşme bu kadar güzel olamaz ya.

A21MEDLi

Admin

bu güzel emeğe karşılık,çeşmelerle ilgili bi tüyoda benden olsun..Güney-Kuzey yönlü sırt sırta 2 çeşme vars.a? (mesafeye takılmadan) kuzey yönüne denk gelen çeşmede,bir miktar emanet vardır.

tayyar

Kullanıcı

Ben şahit olmadım. Duyduğumu söylüyorum. Doğruluğunu bilmiyorum. Çeşmenin tam altında suyun düştüğü yerde taşın altında.

rafet5757

Kullanıcı

4750nisan2013_054.JPG

6184nisan2013_053.JPG

5725nisan2013_057.JPG

5826nisan2013_081.JPG

ilk resim yakın köyumüzden
2-3-4- resimler kırklareli aralarında 20-25 mt var agaçta 50 mt aşagıda derenin karşı tarafında dereye dizilmiş taşlar ilk çeymeye 40 mt civarı

aga.0074

Kullanıcı

okadar baktım vallaha dilim damağım kurudu arkadaşş....güzel paylaşımlar ve bilg,iler emeğine sağlık

zerduş

Kullanıcı

Birde çeşmelrde herhangi fügür varsa çeşmenın arka kısmı topraklıdır toprağı kalrsanız çeşmenın yapısan benzer kare taş çıkar kasadır orası

MURATS44

Kullanıcı

Eski zamanları hatrlatan eserler. Acaba bu çeşmeler ilk yapıldığında etrafındaki yaşam ve ortam nasıldı? Bazen o günlere gitmek istiyor insan.

şahin

Kullanıcı

ceşmenin 2 kurnası varsa biri tatlı biri acı akıyorsa 7 veya 9 adımda ekşi meyve ağacı veya ulu bir ağaç varsa bu defineye işarettir

DEVAMIDA SİZLERDEN ARKADAŞLAR Bİ GAYRET

peki define nerededir.?

yararlı bilgiler.

1) bir örnekde ben vereyim.

çeşeme zirve kayalıga cıkınca yol kenarında kalır. yol çeşme yakında Y yapar.

çemenin arkaasında ekşi meyve agacı vardır ( acı elme )

elme ile çeşme arasında agaca yakın ucu dışarda fazlası torakda dogal görünümlü taş vardır. yol açılırken tesadüfen bu tasın altından degerli bir vazo içinde altın paralar bulunmuşdur. ama vazonun 5,000 yıllık oldugunu bilen resmi koleksiyoner para ile degil vazo ile daha çok ilgilendigi anlatılır. bilgi dorudur.

2) küçük bir mahallede bulunan çeşmenin ön duvarında derenın karşısında kalan
büyük yerleşgeye dogru uçan güvercin kabartma olarak resmedilmiş. bu çeşme yol kenarında yıne yolun Y sineyakın yerdedir. yol çalışmasında ana gövdesı torak altında kalınca mahallenın aşagısında oturan vatandaş suyunu kapdaj yapıp eve almak için çalışma yapar. çeşmenın akarı dogu yönünedir. vatandaşın evıde doguda kalır çeşmenın akarı sıra boru dösemek için kanal yarmaya baslar. diz boyu derınlıkde düz kare taş cıkar kaldırdıgında altından küpü alır. su an durumu oldukca iyi. :) çeşme toprak altında kaldıgı için çeşme ile malın alındıgı yer arası net ölçü belli degil ama tahmini 7 veya 8 adım. yerleşge ermeni köyü.

Üst Alt