Cümleten selamın aleyküm Bayadır üstünde durduğum fakat daha başlayamadığım yerin fotoğraflarına değerli yorumlarınızı bekliyorum, girişin kayadamı yoksa topraktamı olduğuna karar veremedim değerli yorumlarınız iin şimdiden teşekkürler..
Aleykümselam Ustam Teşekkür ederim yorumunuz için, ne gibi bulgular mevcut ustam?
Selamunaleykum. Hos geldiniz ustam. Burda ikilenlmde kaldim giris konusunda. Iki tarafada toprak zeminden inilerek kayanin icine girilen oda oldugunu dusunuyorum. Ortadaki kayanin sag ve sol tarafinda od girisi veren bulgular var telefindan firdig*im icin cizemedim. Selametle saglicakla kalin
Selamunaleykum. Hos geldiniz ustam. Burda ikilenlmde kaldim giris konusunda. Iki tarafada toprak zeminden inilerek kayanin icine girilen oda oldugunu dusunuyorum. Ortadaki kayanin sag ve sol tarafinda oda girisi veren bulgular var telefondan girdigim icin cizemedim. Selametle saglicakla kalin
Aleykümselam Ustam Teşekkür ederim yorumunuz için, ne gibi bulgular mevcut ustam?
Teşekkür ederim Ustam boşluk tespiti yapmadım, boşluk tespiti yapıp geri dönüş yapacağım.Ortadaki kayada sagli sollu tas kesim yerleri var. Tahminimce burada iki mezar girisidir. Soldaki ve sagdaki kayalarin uzerinden bosluk alabiliyorsaniz bir oda varsa yakalarsiniz. Yamaca dogru elinizde resimler varsa onlarida paylasabilirmisiniz.
Ortalama 50 cm boyuna 30cm civarı enine. cihaz tutmadım ama bi deneyeyim. Kuyu yok etrafında. teşekkürler yorumunuz içinepeyce derince gözüküyor, kaç cm bunlar?? kuyu işareti bunlar sıralı 3 kuyu var civarda açık kuyu varmı buralarda??
ortadakine cihaz tut bu işaretin kim billir belki 1 teklik çıkabillir50 ile 100 metre arasını geçmez civardadır
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, burası ufak bi dağcık 200-300 metre karşısında tümülüs açılmış bu dağcıkta mezar çok fakat en gösterişlisi ve tepesi burası.ve aleyküm selam kardeşim.
yerin biraz zorlu olduğu görülüyor. resimlerden alanın anlaşılmasını yeterince sağlayabilen görüntüler bulamadık. aslında ,WOLF ustamızın ifade ettiği mana da yerinde çözüme kavuşturulması gereken bir alan.
ok istikametinde biraz açığa doğru incelenmesi gerekir.
bunun yanı sıra,
alttan baktığımız da ,traşlanmış yerler ve kanal görüyoruz. bunların laf olsun diye boşuna yapılmadığı gerçeği ile,
sol arkada bir hayvan betimlemesi ve bakış istikametinin de bu kısmı veriyor olması Mirkut ustamızın anlatmaya çalıştığı oda mezarının olabileceği ihtimalini hatta gerçeğini veriyor. eğer görüntüler biraz daha çevresel ve anlaşılır olabilseydi çok daha net yorumlama imkanımız olurdu.
yapman gereken ok istikametinde ve bu kayaların ön toprak kısmı ile üstten boşluk tespiti yapılarak,olaylarını açığa çıkarmak ve yerlerini netleştirmektir. selametle kardeşim.