olmadığını görüyoruz. sabaha sabah biraz güldürdün. RABBİM de seni güldürsün inşaallah.
Komana ustamız bir iki yere değinmiş ve bölgenin önemini belirtmiş. güzel tespitler. yoğun yaşanmış bir bölge mezarlığı.bulgular ayni zaman da güclü bir medeniyetten bahseder. komana ustamızın çizdiği iki yer o kadar değerli olduğunu gösteriyor ki.. belkide sit alanıdır,bilmiyor olabilirsiniz.
burada ben sadece konuyu biraz daha iyi anlamanı ,benim olsun dediğin tip yerlerin nasıl anlayabileceğini anlamanı sağlamak istiyorum.
VEDİĞİN BİLGİLERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
iki hayvan betimlemesi ve solda odayı veren bulgu. bu iki kaya oraya koyma. arkadakide öyle. odasına gitmeye tırmanıyor..
bu cepheden baktığımız da üstteki kayanın arkasında kabartma üçgen veya ters V kabul edilecek odaya işaret eden bulgu görünüyor. bunların odaları birden fazla dır ve işçiliği çok ağır yerlerdir.
sana ,kırmızı ile,çizdiğim ,göz benzeri yerlerde ,bazen normal yüzeysel mezar ,bazende aradığın tip yerleri veren bulgulardır. yani kolay işçilik ancak bu tip işaretlerin karşılığında olur. ya da odalarında.
ne yapmalısın. öncelikle cihaz veya çubuklarla maden ve boşluk tespiti yaparak ,hem anlatmaya çalıştığım tür yerleri hemde odaların girişlerinden yerlerine kadar öğrenmelisin. kolay yer çıktı. öper başının üzerine koyar ALLAH a hamd edersin. bu biraz zor olabilir. çünkü bilenler bu tür kolay yerlerin çoğunu açmışlar. artık şansına. çıkmazsa, odalarda maden görülürse,resmi izinle açabilirsin. araçta kullanabiliyormuşsunuz. burada önemli olan girişin başlangıcını ve odaların sayısı ve derinliklerini hatasız belirlemektir. sağlıcakla kardeşim. bir not, resmi izin alırsanız,tespitte yardımcı olmaya çalışırız.