Cevap: Dere yatagına işlenen taş
değerli üyemiz
sitemiz kuralları gereği emek verilmemiş konuya yorum yazmak yasak,
çünkü yoruma muhtaç olan konu sahibi konusuna hiç bir emek vermemişken karşı taraf neden kafa patlatsın değilmi! biz bunu çok gördük, konular iki aydınlatıcı kelime dahi etmeden açılıyor hiç açılmasın dahi iyi.
fakat sizin anlatımınız ve kavrayışınız çok hoşuma gittiği için size yardımcı olacağım inşallah.... tabii bundan sonraki konularda daha bir itina göstermeniz şartı ile...
Su kanalı: rampa yukarı çıkmanı ifade eder akabinde tepeye götürür. kanalın batı başını araştır.
Ev yeri: kardeş buradaki en önemli yer ev yeri bunu aklından cıkarma. Evin siyah zeminli tabanından odaya geçiş var. Ev iki odalı ilki mezar ikincisi mal odası. harçsız taş dizili örme duvarın ortasında muhtemeln iki renkli mermer örtü taşı veya siyah bir taş var altında ilk oda ve bu odanın kuzey tarafında tek noktalı duvar aksi halde odanın batı yönündeki duvar geçit duvarıdır batı duvarında geçiti bulur ise para boş odanın tavanında olacaktır. evin doğu duvarının güney köşesindeki taşın dibinide es geçme. evin güney duvarının batı ucunda bir açıklık yakalar isen üç adım karşısını, ev temelinin batı duvarının güney alt köşesi dibini, ev temelinin güney duvarının batı alt köşesi dibini es geçme. Sana bütün teknikleri yazıyorum ki eli boş dönmeyesin.
Tepe: kuyunun batısına, dedenin hemen kuzeyine, kilisenin gerisine düşer.
Dere: mutemelen tepenin kuzey doğusundan gelip kuzey batıya akan bu mevcut derenin, öteki tarafı asıl mal yeridir.
Dere içindeki taş: dere ortasındaki suyu bölen tombul küp şeklinde bir tarafından çok bir tarafından az su akan taşın içinde malzeme var.
Kaynak: patika yoldan kağnı yoluna inerken sağ taraftaki kaynak olup kaynağın kuzeydoğusundaki yamaç önemlidir
Çeşme: kilisenin kuzeyindeki kaldırım yoldaki çeşmenin iki adım kuzey arkasında, eğerki çeşme kilisenin kuzeybatısındaki yol kenarında bulunan çeşme ise altında . pınarın doğu duvarının güney köşesine bitişik kaya var ise dibini es geçme.
Çeşme başında dikili çınar ağacı var ise; çeşmenin doğusundaki ağacın içinde,
Çeşme başında dikili incir ağacı var ise ; çeşmenin güneyindeki mağarada
Çeşme başında dikili ahlat ağacı var ise; çeşmenin kuzeyindeki yaşlı ağacın altında
Çeşmemiz düzde ise; çeşmenin doğu yamacındaki çatal taşın altında
Çeşme çift havuzlu kayaya oyma çeşme ise; en büyük havuzunun altında
İşaretli taş: bu taş derenin doğusunda kalır, ön cephesi doğuya bakan işaret bu taştadır. işaret sapı olan bir işaret ise sap ölçüsünde (muhtemelen bu işaret üç asma yaprağı) yan yana duran üç mağara olacak yakınındadır unutmayasın. Bu mağara patika yoldan dağ yoluna inerken solda kalan mağara olup kayanın mağaraya bakan cephesindeki çıkıntılı kısmın sağ yan tarafında acep ne var tıkla. Bu dikili taştan birbirinden uzak olmak üzere iki adet var. Diğeride tarlaya yakın.
Kuyu: köprü varsa yakınındadır. para kuyuya sekiz adım mesafede köprü yoksa ziyaret vardır ve ziyaretin yanındaki kuyunun yirmi dört adım batısında mebla var.
Köprü: iki ihtimallidir birincisi doğu batı doğrultusunda beşinci kemer ayağının doğu yüzünde, ikincisi köprünün kuzey ucunda dikili sütunun dibinde .
Tarla: kiliseye giriş kapısının karşısındaki tarla olup tarlanın güney yamaca doğru düşüşe geçtiği köşede dikili taştan tarla içine doğru yedinci adımda ağacın altında(incir yahut başka bir ağaç olabilir). Ayrıca ağacın kökünden dikili taşa doğru altıncı adımda da mebla var. Tarlamız şayet üçgen ise tam ortasına bakılacak unutmayasın ! bu tarla işi inşallah banko.
Diyelimki yukarıdaki tarife uygun tarlamız olmasın o vakıt: 1.evin güneyinde bulunan tepenin altındaki üçgen tarlanın ortasında
2. dağın batısındaki tepenin altında bulunan üçgen tarlanın ortasında
3.ardıç ağacının kuzeyindeki tepenin altında bulunan üçgen tarlanın ortasında mebla olur.
Mezarlık: kıyısında erik ağacı olan mezarlık, mezarlığın içinde batı tarafta yahut mezarlığın içinde güneydoğu tarafta birinci mezarın hemen altında, mezarlıkta türbe varsa türbenin batısında türbeden on bir adım uzakta mezar baş taşı içinde mebla var.
Türbe: anayola çıkarken sağ taraftaki türbe, varsa türbenin yanındaki çınar ağacının altı yahut yirmi iki adım batısı,, varsa türbenin yanında bulunan ceviz ağacının yirmi dört adım kuzeyi,
Ağaç: patika yoldan dağ yoluna çıkarken sağ taraftaki ağaç önemli.
KARIŞIK NOTLAR: çevrede olası karşılaşabileceğin işaretler bir kaçı ve varyansları
Yavrulu domuz; yavru adedince domuzun baktığı istikamette doğuya
yavru adedince domuzun gittiği yönde batıya
domuzun bulunduğu kayanın yedi adım doğusunda
erkek cinsel organının bulunduğu kayanın altı
kaplumbağanın bulunduğu kayanın üç adım kuzeyinde
güneşin bulunduğu taşın altında
sarmal iki yılanın altı