Elektrik Enerjisinin Arama-bulma Çalışmalarında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma Özeti | Define işaretleri ve anlamları

Elektrik Enerjisinin Arama-bulma Çalışmalarında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma Özeti

bornovalı

USTA
Super Moderatör
Katılım
20 Ekim 2014
Mesajlar
396
Beğeni
1,575
Puanları
93
ELEKTRİK ENERJİSİNİN ARAMA-BULMA ÇALIŞMALARINDA KULLANILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA ÖZETİ

ALLAH (c.c) yarattığı her kulunun hayatını idame ettirebilmesi için çok çeşitli meziyetlerle donatmıştır. (marangozluk, Demircilik, Nalbantlık, taş işleme ustalığı vb.) Bu meziyetlerden birisi de, “çeşitli cisimler kullanılarak, yeraltındaki boşluk, su, maden ve minerallerin” tespit edilmesidir.

Bu meziyeti sergileyenlerin fizyolojik ve biyolojik özelliklerinin birbirleri ile uyuşmaması, kullandıkları cisimlerin çeşitliliği ve uygulama yöntemlerinin güvenirliği çok ciddi tartışmalara neden olmaktadır. Konu hakkında yapılmış akademik çalışmaların yetersizliği ve kullanılan deneklerin meziyetlerine tam hakim olamayışları, tartışmaların temelini oluşturmakta, bu durum meziyete olan inanca gölge düşürmektedir.

Tartışma konularından birisi de, “elektrik enerjisi” nin “arama-bulma” çalışmalarında kullanılmasıdır. Bir kısım uygulayıcıların büyük bir çoğunluğu, 12 volt-3-5-9A. (gibi) cep akü tabir edilen DC güç kaynağının (+) ucunu sağ ele, (-) ucunu sol ele gelecek şekilde kullandıkları çubuklarla irtibatlandırdıkları gibi, tam tersini yapan yani sağ ele (-) sol ele (+) gelecek şekilde uygulama yapanların olduğu da gözlemlenmiştir.
adsız-a5892.JPG


Not: Resim Alıntıdır.

Neden böyle bir uygulama yaptıkları sorulduğunda ise; “daha iyi çekim aldıkları, algılama gücü zayıf olanlara takviye amaçlandığı ve istenmeyen mineralleri elemek” gibi cevaplarla karşılaşılmıştır.
Alınan cevaplar değerlendirilmeye tabi tutulmuş ve elde edilen veriler aşağıda belirtilmiştir.
Çubuklara elektrik verilmesin amaçları 2 şekilde değerlendirilmiştir.

1. Kullanılan çubukları elektromıknatısa dönüştürmek
2. İnsan vücudunda bulunan elektrostatik enerji ile harici yüklenen elektrostatik enerjinin birleştirilmesi.

(İstenmeyen minerali elemek değerlendirilmeye alınmamıştır.)

1. Kullanılan çubukları elektromıknatısa dönüştürmek.

Elektromıknatısın Yapısı ve Özellikleri:

Elektrik akımının etkisiyle mıknatıstık özelliği gösterebilen magnetik maddelere elektromıknatıs denir. Elektromıknatıs yapılırken bir magnetik madde (demir çivi), iletken tel (bakır) ve üreteç yani elektrik akımı kaynağı kullanılır. İletken tel magnetik madde (demir çivi) üzerine sarılır ve iletken telin açıkta kalan uçları üretecin kutuplarına bağlanır. İletken telden elektrik akımı geçirildiğinde magnetik madde yani demir çivi mıknatıstık özelliği gösterir.

Elektromıknatıslar, çubuk mıknatısın bütün özelliklerini taşırlar. Çubuk mıknatıs gibi N ve S olmak üzere iki kutbu vardır ve bu kutuplar arasında magnetik alan kuvvet çizgileri yani magnetik alan oluşturur.(kaynak 1)

Kullanılan çubukları elektromıknatısa dönüştürerek, mıknatıs özelliği kazandırılması ve mıknatısın arama-bulmaya etkilerini içerir, daha önceden yayınlanmış bir yazımdan ötürü teferruatlı olarak ele alınmamıştır. (Bakınız 1)

2. İnsan vücudunda bulunan elektrostatik enerji ile harici yüklenen elektrostatik enerjinin birleştirilmesi.

Statik Elektrik Nedir?
Yüklerin birbirleriyle etkileşimi sonucunda ortaya çıkan kuvvete elektrostatik kuvvet veya statik elektrik denmektedir.

İnsan Vücudundaki Statik Elektrik;
İnsan vücudunda var olan elektrik özellikle ellerde yüzde başta yoğunlaşmış halde bulunur. Temas veya sürtünme yoluyla bir cisme dokunduğumuzda vücudumuz ile cisim arasında bir yük geçişi olur. Negatif olarak yüklenen vücudumuz ile başka bir cisme temas ettiğimizde ani bir şekilde yük boşalması yaşanır. Öyle ki üzerimizde binlerce volt statik yük mevcut iken, 350 Volt ile bozulabilecek bir CMOS yapılı elektronik malzemeye dokunulduğunda cihaz zarar görebilir. Bunun sebebi ise statik yükün aniden boşalmasıdır. (kaynak 2)

İnsan vücudundaki statik elektrik ile harici yüklenen statik elektriğin etkileri üzerine yapılmış bir bilimsel çalışmanın özeti aşağıda verilmiştir.

*İNSAN ÜZERİNDE BİRİKTİRİLEN ELEKTROSTATİK YÜKLERİN FİZYOLOJİK VE PSİKOLOJİK ETKİLERİ*

Deney koşulları:
Çalışmada yaşları 16-18 arasında değişen sağlıklı 17 erkek denek kullanıldı.
Yalıtkan ve rahat bir yere oturtulan deneklerimize bir saat süreyle Phywe marka 11729,93 model DC güç kaynağı ile elektrostatik yük yüklemesi yapıldı. Bu sırada Phywe marka 11150 model Elektrostatik voltmetre ile ölçülen yük miktarının 7,5 kVolt olduğu saptandı. Bu işlem değişik günlerde ve aynı laboratuvar koşullarında, yükleme yapılıyormuş izlenimi verilerek nötr yüklemeler ile (+) ve (-) yüklemeler yapıldı. …..


Deney sonrası ölçümler:
Bir saatlik yüklemeler sonrası, deney öncesi yapılan tüm fizyolojik ve psikolojik ölçümler tekrarlandı……

Özet:
İnsan üzerinde, laboratuvar koşullarında yapay olarak biriktirilmiş elektrostatik yüklerin fizyolojik ve psikolojik etkilerini araştırdığımız bu çalışmada, yaşları 16 ile 18 arasında değişen, 17 sağlıklı erkek denek kullandık. Deneklerimizin Fizyolojik (kan basıncı, ışığa ve ses tepkileri ile el terlemeleri) ve psikolojik (durumluluk kaygı envanteri, kısa süreli bellek testi) parametreleri deney öncesi ve sonrası ölçüldü. (+), (-) ve yüksüz (nötr) elektrostatik yüklemeler sonucunda elde edilen değerler Student-t testi ile kıyaslandı. Kıyaslama sonucu p<0,05 olan olanlar anlamlı kabul edildi…….

Tüm Fizyolojik parametreler içinde nabız hariç olmak üzere anlamlı bir şekilde arttığı belirlendi. Sistolik ve diastolik kan basınçları pozitif yüklemede artarken, negatif yüklemede azaldığı ve nötr koşulda değişmediği görüldü. Ayrıca insanlarda bir gerilim göstergesi sayılan el ter şiddeti de pozitif yüklemede artmakta olduğu ve negatif yüklemede de azaldığı belirlendi. Sese ve ışığa karşı verilen tepki sürelerinde de aynı şekilde değişim olduğu saptandı……


Yapılan psikolojik test sonuçlarına göre, tüm yüklemelerde ölçülen kaygı düzeyinde anlamlı bir değişim gözlenmedi. Buna karşılık pozitif yükleme yapıldığında kısa süreli bellek testindeki hata sayısında anlamlı artma ve negatif yüklemede ise anlamlı bir azalma belirlendi. Nötr koşulda yine bir değişim oluşmadı…….

Sonuç :

…… sonuç olarak, laboratuvar koşullarında pozitif elektrostatik yüklerin, canlı organizma üzerinde stres yaratıcı olumsuz etkiye sahip olduğu, negatif elektrostatik yük altında ise organizmada stresin azaldığı ve oldukça olumlu bir etki meydana geldiği söylenebilir. (Kaynak 3)

Genel değerlendirme:

Elektromıknatıs, yapay mıknatıs ve doğal mıknatısın en büyük özelliği oluşturduğu manyetik alan ve çekim gücüdür. Bu güç ise; hacim, yapılış şekli ve uygulanan elektrik enerjisi ile doğru orantılıdır. Uygulama şekli her nasıl olursa olsun çubuklara verilen elektrik enerjisinin oluşturduğu manyetik alan ile çekim gücünün, yeraltındaki maden veya minerallere etki ettiğine dair somut bir delil sunulamamıştır.(Bakınız 1)
İnsan vücudundaki elektriğe etkisi ise, yapılan çalışmadan da anlaşılacağı üzere pozitif yükleme de stres etkisi oluşturduğu bildirilmiştir.

Konu bir bütün olarak değerlendirildiğinde, mıknatıs, elektro mıknatıs ve elektrik enerjisinin arama-bulma çalışmalarına ve kişinin algılama gücüne etki etmediği, (+) bir değer katmadığı gibi, insan sağlığına da olumsuz etkileri olduğu gözlemlenmiştir.

BORNOVALI

BAKINIZ 1 : http://www.definemekani.com/forum/k...a-bulmaya-etkileri-Üzerine-bir-söyleşi.22872/

KAYNAK 1:
KAYNAK 2 :
KAYNAK 3: :
 

Abdullah313

Kullanıcı
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
533
Beğeni
1,329
Puanları
93
Yaş
54
Ben de bir müddet, 9 v bağlı pirinç çubuk kullandım. Akşam yatma saatimden saatler evvel bitkinlik hissinin yanında o gün içi baş ağrısı çekiyordum. Halbuki baş ağrısı nedir bilmem normalde, yılda belki 1-2 kez hariç... Zaten 1 ay kullanımdan sonra bir daha kullanmadım
 

gıral

Vip Üye
Katılım
3 Şubat 2014
Mesajlar
2,637
Beğeni
4,516
Puanları
113
Ustaaa okadar kafa bendeyok yazını okudum direk sonucu niye demiyon verdiğin linklerede bakmaya cesaret edemedim:D şuraya altını bulan biçıbık adıyaz uğraştırma bizi usta senyine araştırmalarını yap ;) şakabiyanada ustam seni takdir ediyorum çaba gösteriyorsun Allahım emeklerini boşa çıkarmasın gönlünegöre versin İnşallah sağolasın
 

leono

Kullanıcı
Katılım
27 Ekim 2016
Mesajlar
253
Beğeni
379
Puanları
63
Konum
istanbul
çubuklara pil vs harici elektrik enerjisi vererek kullanmayın, zira elektrik enenerjisi zehirlenmeye yol açar, server sistem odasında saatler geçirseniz daha iyi,
çubuklara harici enerji verme'seniz dahi çubuk kullanımından sonra muhakkak gümüş takılar takınız, gümüş vucutta biriken radyasyonu 2 saniye gibi bir sürede nörtler,
kısaca 1.3 voltluk kalem pilden bile uzak durun, (çubuk işinde )

neyse defineciliğe geri dönelim :)
daha farklı bir yaklaşımım var,
yeraltındaki matarial'lerin yaydığı frekans, bu frekanslar milyarlarca eddy akımına benzer curufalar saçar gök kuşağı gibi yer yüzüne, buna bilimde radyastezi deniyor ya,
zaten LL çubuk'lar bu yüzden kullanımda, bahsettiğim curuflara denk geldiğinde tepki vermekte,
gelelim mevzu'ya,
kuyumcuların kullandığı hassas terazi ana fikir bu,
terazimiz 0.40 gramajı tarttığını düşünürsek bununla gömünün üzerine geldiğimizde misal 0.01 fark'ını görmek,

saçma yada gerçekçi onlarca fikir var lakin hep zurnanın zırt dediği yere geliyorum,
altın'ın freknas olarak tepki verdiği matarial..! yahut akışkan, ilk akla gelen cıva ve siyanür, teraziye ne koyabilirim?
neden olmasın L çubukları hareket ettirebilen frekans bir cismin ağırlığını değiştirmesin?
 

gıral

Vip Üye
Katılım
3 Şubat 2014
Mesajlar
2,637
Beğeni
4,516
Puanları
113
çubuklara pil vs harici elektrik enerjisi vererek kullanmayın, zira elektrik enenerjisi zehirlenmeye yol açar, server sistem odasında saatler geçirseniz daha iyi,
çubuklara harici enerji verme'seniz dahi çubuk kullanımından sonra muhakkak gümüş takılar takınız, gümüş vucutta biriken radyasyonu 2 saniye gibi bir sürede nörtler,
kısaca 1.3 voltluk kalem pilden bile uzak durun, (çubuk işinde )

neyse defineciliğe geri dönelim :)
daha farklı bir yaklaşımım var,
yeraltındaki matarial'lerin yaydığı frekans, bu frekanslar milyarlarca eddy akımına benzer curufalar saçar gök kuşağı gibi yer yüzüne, buna bilimde radyastezi deniyor ya,
zaten LL çubuk'lar bu yüzden kullanımda, bahsettiğim curuflara denk geldiğinde tepki vermekte,
gelelim mevzu'ya,
kuyumcuların kullandığı hassas terazi ana fikir bu,
terazimiz 0.40 gramajı tarttığını düşünürsek bununla gömünün üzerine geldiğimizde misal 0.01 fark'ını görmek,

saçma yada gerçekçi onlarca fikir var lakin hep zurnanın zırt dediği yere geliyorum,
altın'ın freknas olarak tepki verdiği matarial..! yahut akışkan, ilk akla gelen cıva ve siyanür, teraziye ne koyabilirim?
neden olmasın L çubukları hareket ettirebilen frekans bir cismin ağırlığını değiştirmesin?
Kükürtü dene usta benim aklımda varbu amabitürlü deneyemedim kükürtü bakırboru içinde denemeyi düşünüyorum
 

leono

Kullanıcı
Katılım
27 Ekim 2016
Mesajlar
253
Beğeni
379
Puanları
63
Konum
istanbul
kimse üzerine alınmasın ama ben çubukçuyum diyen 500 kişi olsa bunun 400 ü kendisi farkında olmadan ya elini yada vucut başlıca eğiliyor istemsiz bir şekilde yanılıyor,
yahut alınan frekans'ı iyi okuyamıyor,
benim gözümde çubuklar 1 numaralı yalancı oldular(beğenmedim) bu nedenle acaba galiba olayını geride bırakmak istiyorum
 

leono

Kullanıcı
Katılım
27 Ekim 2016
Mesajlar
253
Beğeni
379
Puanları
63
Konum
istanbul
sağolasın gıral usta, yarın kükürt bulurum muhtemelen burdaki lokman'da vardır, daha terazi bulmadım ama araştırma içindeyim,
birkaç fikirle yine gelirim çizimlerini yapıyorum,
 

Kader25

Admin
Katılım
13 Nisan 2016
Mesajlar
3,665
Beğeni
13,063
Puanları
113
Yaş
54
Konum
Konya-Kırıkkale
çubuklara pil vs harici elektrik enerjisi vererek kullanmayın, zira elektrik enenerjisi zehirlenmeye yol açar, server sistem odasında saatler geçirseniz daha iyi,
çubuklara harici enerji verme'seniz dahi çubuk kullanımından sonra muhakkak gümüş takılar takınız, gümüş vucutta biriken radyasyonu 2 saniye gibi bir sürede nörtler,
kısaca 1.3 voltluk kalem pilden bile uzak durun, (çubuk işinde )

neyse defineciliğe geri dönelim :)
daha farklı bir yaklaşımım var,
yeraltındaki matarial'lerin yaydığı frekans, bu frekanslar milyarlarca eddy akımına benzer curufalar saçar gök kuşağı gibi yer yüzüne, buna bilimde radyastezi deniyor ya,
zaten LL çubuk'lar bu yüzden kullanımda, bahsettiğim curuflara denk geldiğinde tepki vermekte,
gelelim mevzu'ya,
kuyumcuların kullandığı hassas terazi ana fikir bu,
terazimiz 0.40 gramajı tarttığını düşünürsek bununla gömünün üzerine geldiğimizde misal 0.01 fark'ını görmek,

saçma yada gerçekçi onlarca fikir var lakin hep zurnanın zırt dediği yere geliyorum,
altın'ın freknas olarak tepki verdiği matarial..! yahut akışkan, ilk akla gelen cıva ve siyanür, teraziye ne koyabilirim?
neden olmasın L çubukları hareket ettirebilen frekans bir cismin ağırlığını değiştirmesin?
Kardasim ben biraz yavas algilarim.
Anlamayinca da anlamak icin soru sormam gerekiyor.
Simdi biz sarraf terazisi alalim. Kefesine de 2 gram civa koyalim.
Altun oldugunu tamam ettigimiz yere gelelim ve elimizde terazi alani dolasmaya baslayalim. Terazideki agirlik rakami degusince altinin yerini mi tespit etmis olacagiz??
Dogru mu anlamisim..??
 

Kader25

Admin
Katılım
13 Nisan 2016
Mesajlar
3,665
Beğeni
13,063
Puanları
113
Yaş
54
Konum
Konya-Kırıkkale
Degerli tespituni bir yana birakip cubukla alakali sunu soylemek isterim:
Cubukla boslugu tespit etmek buyuk nimettir. En az da isin yarisidir. Cubukla islem yapanlar once bosluk bulmakta mahir bir hale gelmelidirler.
Ben kendi capinda bir cubuk ustasiyim.
Cubukla maden tespiti cok ayri bir brans. Hele altini tespit etmek hakikaten zor ve zaman alici bir islemdir. Bu halde bile basari orani %80 i gecmez.
Altin haric diger madenleri tespit ise isin ehli icin kolaydir.
Cubuga inanmayan ve guvenmeyen kardaslarimiz hep negatif sonucla karsilasanlardir. Yaninizda bir cubukcu asagudaki odayi tespit etse ve odanin surasinda gumus var dese, o oda bulunsa ve dedigi yerde bir miktar gumus ciksa, bunu gorenin kanaati farkli olur.
 
Üst