En güzel Ses Kur'an | Define işaretleri ve anlamları

En güzel Ses Kur'an

Leylim

Kullanıcı
Kur'an ı insan Özünden dinlemeli okumalı.Kur'an hiç bir dile, diğer bir dile olduğu gibi çevrilemez. Arapçaya bile desem yerinde olur. Çünkü Kendine Özgü Rabçadır. Ne meal nede tefsirler değil bir Sureyi değil bir ayeti Kuran dan tek bir harfi dahi olduğu gibi tam manada çeviremez. Buda demek değildir ki mealden ceviriden Kur'an dinlenmez, tam net mana olmasada bilmeyen için buda bir neticedir. Kur'an ı en güzel anlayan Hz Muhammeddir. Ondan sonrası ise anlamaya calısanlardır. Elbette Hz Ali İlmin kapısı olsada Şehrin Sahibi Hz Muhammeddir. Bizede ne düşerse ne nasipse o kadar. Zahiride hoştur, Batinide kim ne anlarsa , okudum dinledim hiç bir şey anlamadım diyene bile hoştur. Zaman dediğin kavramı Kur'an ile gecirene Açar kendisini Kur'an inşallah, her okumada yeni bir mana açar kendisinden sana. Ben bu Sureyi zaten okumuştum demek olmaz, bir daha bir daha bir daha, her okumada yeni okumuş gibi olur insan. Bunu niye yazdım, konuya ekledigim videoların alt yazı Türkcesine bakıpta bu kadarmış buymuş mana demeyin diye, bilen demez nice sesizliğe bürünmüş Sükut libasına girmişler vardır bu platformda, geriden izlerler sadece bilir bildiğini kendinden saklar onlar, bizim gibi bilmeyenlere sözüm. Ayet der ki ''O nu senin dilinde indirdik anlayasın diye'' buda sana anla diye arapça indirdik demek değildir, ilk bakışta mana o kadarcıkmış gibi gözüksede, yada sadece dili öyle diye araplara değil tüm Ümmete Ümmetin dilinde inmiştir. Kezâ Ümmetin Ana dili Rab dilidir. Ben bilmem Rab dili diyende kendisini kandırır, yaratılıştan bildiği şeyin üzerini bizzat kendisi örter. O Örtü ise Kur'an ı okudukça Allah ın izni ve Lutfu Keremiyle açılır. Yada kişiye göre örtü bir kat daha örtülür belki Allah bilir doğrusunu. Önemli olan okumaya İkrâ etmeye niyet, Gerisi Alemlerin Rabbinden.

Son düzenleme:
Üst Alt