girişmi acaba | Define işaretleri ve anlamları

girişmi acaba

babuba

Kullanıcı
arkadaşlar bu işaretler bu şekilde fakat son 2 resim işaretin bulunduğu kayanın üstü. yani toprak.kayalarda zaten parça kaya. pek mezar yapmaya uygun biyermiş gibi gelmedi bana. ne düşünürsünüz. giriş olabilir mi?

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Cevap: girişmi acaba

Girişi andırıyor, kayanın üstündeki delik sence yenimi eskimi ,yani mâlum millet elinde hilti ferhat misâli heryeri deliyor.
Üstten boşluk tespiti yapmak sorunun cevabını verebilir. Kolay gelsin.

cantar

Kullanıcı

o kayalar açılmış kapatılmış bir yere ait sanki bir yığma tepenin eteği gibi orası ben öyle algıladım....

biraz uzaktan fotograflasan...o alanı.......

babuba

Kullanıcı

o kayalar açılmış kapatılmış bir yere ait sanki bir yığma tepenin eteği gibi orası ben öyle algıladım....

biraz uzaktan fotograflasan...o alanı.......

uzak foto

açıldığını pek sanmıyorum. açıldığına dair emare yok.

Son düzenleme:

NevzatCevdet

Kullanıcı

Yuvarlak oyma mı ? Oyma ise içi tam U şeklindemi yoksa V şeklinde mi? İçinde yön belirten murç izi var mı? Varsa Hangi yöne bakıyor (kuzey-güney...) ?

babuba

Kullanıcı

Yuvarlak oyma mı ? Oyma ise içi tam U şeklindemi yoksa V şeklinde mi? İçinde yön belirten murç izi var mı? Varsa Hangi yöne bakıyor (kuzey-güney...) ?

evet yuvarlak oyma . oymanın akar kısmı kuzeya bakıyor. ilk resimlerdeki işaretin üstündeki kayada mevcut ve çatlaktan aşağı dökülüyor.

cantar

Kullanıcı

o taşlar yılan şeklinde dzenlenmiş gibi açılmış kapatılmış dediğim yanlış anlaşılmasın önce açılıyor içersine konulacak her ne ise konuluyor sonra kapatılıyor...............

manzara güzel o zamanın yüksek makama ait bir kişisine ait mezar alanı........

Erdem

Vip Üye
Vip Üye

Cantar Usta'nın daire içine aldığı oymanın arkasını ölçüp tarlaya doğru adımlasan girişini bulabilirsin,bulamazsanda resimle mutlaka yardımcı işaretleri vardır

Üst Alt