Ustalar,
Çok büyük bir yaşantı var burada,
3 km. civarında ormanda yürüdüm, sağımda solumda birsürü odalar vardı. Bir çoğu güzel kesme taşlar ile yapılmış odalar.
Bu odalar normal köy gibi sıradan odalar. fakat kuzeyden tarafta ilginç iki yapı var. fotolarda bu iki yapıyı görebilirsiniz. krokisini de çizdim.
Sorularım;
üstteki oda da bir küçük bir büyük yuvarlak iki taş var. Taşların tam ortası oyuk. acaba bunlar nedir.
Biraz altta üstü oval bir yapı var. Bu nedir veya buradan bize ekmek çıkar mı.
en üstte bir tek lahit var. deva mı olması gerekir mi?
Sol taraflar yanigüney tarafı odalar ile dolu. Bu kadar çok ev varsa bi o kadar da yaşayan var demektir. E peki bunların mezarları nerede? büyük bir mezarlık olması gerekmezmi? Mezarlar ne taraftadır ve nasıl buluruz? hiç kaya mezarı vs. yok civarda.
Yardımlarınızı bekliyorum.
herkese teşekkürler.
Odadaki küçük taş.
küçük taşın etrafı açılmış hali.
Odadaki büyük taş.
300 mt. aşağıdaki ilginç yapı.
ilginç yapının 50 mt. aşağısına yuvarlanmış bu taş yukarıdaki odadaki küçük taş a çok benziyor.
Çok büyük bir yaşantı var burada,
3 km. civarında ormanda yürüdüm, sağımda solumda birsürü odalar vardı. Bir çoğu güzel kesme taşlar ile yapılmış odalar.
Bu odalar normal köy gibi sıradan odalar. fakat kuzeyden tarafta ilginç iki yapı var. fotolarda bu iki yapıyı görebilirsiniz. krokisini de çizdim.
Sorularım;
üstteki oda da bir küçük bir büyük yuvarlak iki taş var. Taşların tam ortası oyuk. acaba bunlar nedir.
Biraz altta üstü oval bir yapı var. Bu nedir veya buradan bize ekmek çıkar mı.
en üstte bir tek lahit var. deva mı olması gerekir mi?
Sol taraflar yanigüney tarafı odalar ile dolu. Bu kadar çok ev varsa bi o kadar da yaşayan var demektir. E peki bunların mezarları nerede? büyük bir mezarlık olması gerekmezmi? Mezarlar ne taraftadır ve nasıl buluruz? hiç kaya mezarı vs. yok civarda.
Yardımlarınızı bekliyorum.
herkese teşekkürler.