Hayvan bağlama adak deliği ve tespit ettiğim yer | Define işaretleri ve anlamları

Hayvan bağlama adak deliği ve tespit ettiğim yer

herrfremd

Kullanıcı
Arkadaşlar adak bağlama deliği büyük çanak oymanın kuzeye bakan alt kısmında bunlarında kuzey batı yönünde 4-5mt mesafede sigara paketi koyduğum çanak oyma var ayrıca hayvan bağlama deliğinin güney yönünde üst tarafta diğer çanak oyma var bu çanak oymanın güneyinde diğer sırtta önü çakıl ile kapatılmış yer var işaretler ile önü kapatılmış yerin arası 20-30mt mesafedir.çakılı inceledim tarladan toplanan taşlar gibi dğil biryerde kırılmış kopartılmış şekilde yaprak yaprak ve köhne taş sizlerin düşünceleri nelerdir?

Define_Nerede

Kullanıcı
Cevap: Hayvan bağlama adak deliği ve tespit ettiğim yer

sıgaranı bıraktıgın o delik bir sunu canagı yapacagın tek şey sunu cananıgın bittigi yeri 50 cm falan kazıp kayanın sekline bakmak kaya düzgün bir sekilde kesilmişse mezar o gördügün deligin altında yok kaya yuvarlak sekilde iniyorsa asagı tam karsısında gördügün kayanın dibine bak bol sans

vzpNk4.jpg

Son düzenleme:

herrfremd

Kullanıcı

burada iki tane sunu çanağı var biri hayvan bağlama deliğinin hemen alt kısmında sigara paketi olan birde hayvan bağlama deliğinin 4-5 metre üst tarafında 5.resimde görünüyor üst tarafta bulunan adak çukurunun güney yönünde diğer kayalığın alt kısmı kapatılmıştır. şimdi şöyle bir durum var adak çukurlarının etrafında merdiven veya yön veren başka bir işaret olsaydı yön işaretine göre mesafe ve yönünü bulabilirdik ama burada yön veren işaret yok sadece arazideki değişikliğe göre yer tespiti yapabiliyoruz zaten önü kapatılmış yer üstte bulunan adak çukurun denginde karşıdadır..

Define_Nerede

Kullanıcı

şimdi burada iki tanemi sunu canagı var baktım resimlere ikiside aynı boyda yapacagın tek şey dedigim igib eyer sunu canagının karsısında kayalık yoksa arayacagın tek yer sunu canagının altıdır eyer sunu canagının karsısında kayalık varsa ilk sunu canagının altına sonra karsısındaki kayalıga bakmak 5 metreyi gecme yani gidip mezarı o işaretledigin yerde arama cakılla kapıtılmış olabilir o ayrı birşey ilk sunu canaklarına bak bol sans

herrfremd

Kullanıcı

üstte bulunan sunu çanağı diğerine göre daha küçük ve derinliği daha az üstte bulunan sunu çanağı kayalığın üstünde ve düz zemin sunu çanağına çok uzak olacağını sanmıyorum ama çakıl ile kapatılı yer oymadan itibaren 15-20mt civarı gelir çokta uzak değil..bu işareti daha önce nette gördüm hepsi bir aradaydı ve işaretlerin sağında 3adet basamak vardı oda işaretlerin kuzey yönü altındaydı ama bizde merdiven gibi yön veren işaret olmayınca biraz uzakta olabilir..

Define_Nerede

Kullanıcı

şimdi sne ilk resimde toprak kaldırdıgın delige sunu işareti diyorsan o sunu işareti değil 2 tane foto cekmişsin hem sigaralı hem sıgarasız bu iki sunu canagı aynı sunu canagımı 15.20 metre ileride olmaz mezar sunu canagının altına bak kaya mezar hiçbir zaman toprak üstünde olmaz birde sunu caganının 15 20 metre ilerisine mezar yapılmaz sunu canak kaya mezarlar icin yapılmıştır

herrfremd

Kullanıcı

toprak kaldırdığım yer adak bağlama deliği ve önündeki geniş çanak bundan hariş iki tane sunu çanağı var birçok örnek gördüm her mezar kendi altında olmuyor..

Define_Nerede

Kullanıcı

topragı kaldırdıgın yer sunu canagı degil sunu canagı sıgarayı bıraktıgın delik murc izlerinden belli zaten topragı kaldırdıgın yere bak bakalım murc izi varmı ben oslaydım şimdi 5 metre inmiştim asagı sana akıl vermiyorum yardım etmek istiyorum sunu canagının kayasını cıkar ortaya yine bildigini yap hadi rast gele

her merzar kendi altında olmuyorsa 50 metre ileridede olmuyor bulundugun yer bir mezarlıksa kim olusunun arasına başka mezar girmesini ister sen istermisin

Son düzenleme:

herrfremd

Kullanıcı

işaretlerin olduğu sırtlar taş katman toprak katmanı yerine göre 5-10cm kalınlık var işaretlerin etrafında olsa anlarım ayrıca bu mezar oymalarının ana işareti 100-150mt kuzeyde geride kayanın yüzünde 7tane yan yana sıralı kare şeklinde oyma üst kısımları açık kare oyma yani karşı istikametinde mezarlar var diyor baştaki kare oymanın karşı istikamerinde bu oymaların 100mt sağında kayalığın yüzünde açılmış bir mezar var diğerleri etrafta açık değil bir veya 2tanesi bu işaretin etrafında çakıl ile kapatılmış yere aklımın takılma sebebi çakıl parçaları tarladan atma değil biryerden koparılmış parçalar..

herrfremd

Kullanıcı

kardeş birde murç deliğinden bahsetmişsin murç deliği konusunda bilgi verisen sevinirim elimde başka işaretlerin etrafında murç deliği var ağız kısmı 3cm civarı derinlik 10cm civarı murç deliği var bunların zeminde veya duvar gibi yan yüzeyde olmasına göre nasıl bir yol izlemeliyiz?

Üst Alt