Her işaret bir HARİTADIR! | Define işaretleri ve anlamları

Her işaret bir HARİTADIR!

kocyigit01

Usta
Super Moderatör
selamünaleyküm arkadaşlar,

aşağıya eklediğim birinci fotoğrafın bozulmamış halini 3 4 yıl önce bana göndermişlerdi. işaretin olduğu alana ulaşım zor ve meşakkatli olduğu için peşine düşmemiştim açıkçası. geçtiğimiz hafta yılanların ve kuyunun kırıldığını, yılanların aslında kurşundan dökme olduğunu duydum. ve orda ciddi bi çalışma yapıldığını duyunca üzülmedim değil.

İşareti incelemeye başladığımızda;
1. olarak iki yılanında birbirinden şekil olarak farklı olduğunu ve her iki yılanında hedeflerinin tam istikameti kuyu olmadığını görüyoruz. sizce bu işçiliği yapan usta iki yılanı birbirine benzetemeyecek veya kuyuyu tam istikamete alamayacak kadar acemi miydi?
2. olarak hangi akıl paranın tam üzerine bu denli alenen bir işareti koyar?

gelelim yol ve haçlı kuyu hakkındaki yorumuma.
kuyuyu tarif ettiği yerleşim yeri işaretten 3 km uzaklıkta, yüksek, hakim bir tepe. bu tepe surlarla çevrilmiş, doğal kaynak suyu olan ve içerisinde yaşam emareleri bulunan bir yer. çıkılması sadece batı istikametinden mümkün olan bu yer hakkında tarihi karakol olabileceği düşünüldüğü gibi bir çok mezarda yer almaktadır. (ulaşılması bi o kadar zor ve meşakkatli bir alan)
yılanları temsil eden yollar da yine zirvedeki karakol kadar tarihi eski 2 yol. önemli bir ticaret/ulaşım yolu olabileceği düşünülmektedir.
görselleri aşağıya açıklamalı bırakıyorum. umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

sunak, kara oyma vs haricindeki tüm işaretleri önce haritaya uyarlayıp öyle araştırma yapalım. Araştırma yapmadan da lütfen emek ve maddiyat harcamayınız.

Ekli dosyalar

• 2.png
    2.png
    739.5 KB · Görüntüleme: 32
  • SON.png
    SON.png
    3.1 MB · Görüntüleme: 25
  • 1.png
    1.png
    2.6 MB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2025-09-15 084538.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-15 084538.png
    601.2 KB · Görüntüleme: 23
  • 1. yılan kabartmalı.png
    1. yılan kabartmalı.png
    201.3 KB · Görüntüleme: 19
  • haç kuyu.png
    haç kuyu.png
    301.8 KB · Görüntüleme: 17
  • çalışma alanıpng.png
    çalışma alanıpng.png
    480.4 KB · Görüntüleme: 14
  • Ekran görüntüsü 2025-09-15 081647.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-15 081647.png
    3.2 MB · Görüntüleme: 15
  • 2023 görüntüsü.png
    2023 görüntüsü.png
    2.8 MB · Görüntüleme: 15
  • 2016 görüntü.png
    2016 görüntü.png
    1.9 MB · Görüntüleme: 13
  • ikinci yılan kabartma.png
    ikinci yılan kabartma.png
    282.6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
selamünaleyküm arkadaşlar,

aşağıya eklediğim birinci fotoğrafın bozulmamış halini 3 4 yıl önce bana göndermişlerdi. işaretin olduğu alana ulaşım zor ve meşakkatli olduğu için peşine düşmemiştim açıkçası. geçtiğimiz hafta yılanların ve kuyunun kırıldığını, yılanların aslında kurşundan dökme olduğunu duydum. ve orda ciddi bi çalışma yapıldığını duyunca üzülmedim değil.

İşareti incelemeye başladığımızda;
1. olarak iki yılanında birbirinden şekil olarak farklı olduğunu ve her iki yılanında hedeflerinin tam istikameti kuyu olmadığını görüyoruz. sizce bu işçiliği yapan usta iki yılanı birbirine benzetemeyecek veya kuyuyu tam istikamete alamayacak kadar acemi miydi?
2. olarak hangi akıl paranın tam üzerine bu denli alenen bir işareti koyar?

gelelim yol ve haçlı kuyu hakkındaki yorumuma.
kuyuyu tarif ettiği yerleşim yeri işaretten 3 km uzaklıkta, yüksek, hakim bir tepe. bu tepe surlarla çevrilmiş, doğal kaynak suyu olan ve içerisinde yaşam emareleri bulunan bir yer. çıkılması sadece batı istikametinden mümkün olan bu yer hakkında tarihi karakol olabileceği düşünüldüğü gibi bir çok mezarda yer almaktadır. (ulaşılması bi o kadar zor ve meşakkatli bir alan)
yılanları temsil eden yollar da yine zirvedeki karakol kadar tarihi eski 2 yol. önemli bir ticaret/ulaşım yolu olabileceği düşünülmektedir.
görselleri aşağıya açıklamalı bırakıyorum. umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

sunak, kara oyma vs haricindeki tüm işaretleri önce haritaya uyarlayıp öyle araştırma yapalım. Araştırma yapmadan da lütfen emek ve maddiyat harcamayınız.
Eline sağlık, çok güzel bir örnekleme olmuş,

Servet KURTULUŞ

Kullanıcı
Bu konuya üzülen birtek ben değilmişim demekki. 1 yıl kadar önce Yılan ve haç (kurşundan yapılmış) yerinden sökülüp alınmış, işaretin hemen altında yapılan arge çalışmasının boşuna olduğunu düşünüyorum düz mantıkla yılanın baktığı noktayı çalışmışlar, burası bir mağara girişi ve mağaranın üst kısmı ciddi bir şekilde çökme yaptığı için asıl görülmesi gereken yerler kapalı bir şekilde durmaktadır. Müsaadenizle bende birkaç resim paylaşmak isterim. En son fotoğraf yukarıdan çekilmiş çökme yaptığı bariz belli içerideki çöküntülerle birlikte, içeride bulunan kayalarda yoğun bir mineralleşme mevcut üstten yeniden çökme ihtimalide var çalışması zor ve tehlikeli bir alan.
Eline emeğine sağlık ustam güzel bir konu olmuş..

Ekli dosyalar

• IMG_0197.jpeg
    IMG_0197.jpeg
    169 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_0198.jpeg
    IMG_0198.jpeg
    155 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_0199.jpeg
    IMG_0199.jpeg
    194.5 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0201.jpeg
    IMG_0201.jpeg
    187.3 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_0202.jpeg
    IMG_0202.jpeg
    119.8 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_0204.jpeg
    IMG_0204.jpeg
    526.4 KB · Görüntüleme: 19

iZCi

DENETİM SORUMLUSU
Super Moderatör
Selamün aleyküm bu yılan işareti bölgesinde dere derede tarihi köprü derede şelale veya şarlak sonra yılanların kuyruğu tarafı fotoğraflarını görmek isteriz nasıl olsa duruş şeklini biliyorsunuzdur teşekkürler

kocyigit01

Usta
Super Moderatör
Bu konuya üzülen birtek ben değilmişim demekki. 1 yıl kadar önce Yılan ve haç (kurşundan yapılmış) yerinden sökülüp alınmış, işaretin hemen altında yapılan arge çalışmasının boşuna olduğunu düşünüyorum düz mantıkla yılanın baktığı noktayı çalışmışlar, burası bir mağara girişi ve mağaranın üst kısmı ciddi bir şekilde çökme yaptığı için asıl görülmesi gereken yerler kapalı bir şekilde durmaktadır. Müsaadenizle bende birkaç resim paylaşmak isterim. En son fotoğraf yukarıdan çekilmiş çökme yaptığı bariz belli içerideki çöküntülerle birlikte, içeride bulunan kayalarda yoğun bir mineralleşme mevcut üstten yeniden çökme ihtimalide var çalışması zor ve tehlikeli bir alan.
Eline emeğine sağlık ustam güzel bir konu olmuş..
Isaretin konumuna desifre etmeden katki sagladiniz icin tesskkur ederim.

Üst Alt