iç içe kara oymalar (9 taş işareti) | Define işaretleri ve anlamları

iç içe kara oymalar (9 taş işareti)

ASİAVCI

Kullanıcı
bu işareti kaya yuzeylerinde gördüğümüzde aklımıza gelecek ilk şey alt zeminde iç içe gecişli odalar ve mahsen ben artık kısmen cözülmüş bir işaret olarak görüyorum

Son düzenleme:

FENERLi

Vip Üye
Cevap: iç içe kara oymalar (9 taş işareti)

Asi ustam bu tavla işareti daha net çözülememiş,,,Farklılıklar gösteriyormuş(alkış)(alkış)Eline sağlık teşekkürler.

Gitti

Kullanıcı

Ustam bunun gibi 3 kare içiçe gecmiş şekilde işaretim vardı benimde hatırlarsınız eski konulardan.

Bu işaret bendeki bölgede hemen yanıbasında dag yüzeyine oyulmus dublex tarzı mezarları veriyordu.
Bu mezarlardan 2 side yanyana ve birbirine içten baglıydı sanki aile mezarı gibi.

Bence bu işareti sadece zeminaltı birbirine baglantılı geçişli mahzen mezarlar olarak düşünmemek lazım,alt alta olupta tavan ve tabandan birbirine baglantısı olan dublex yani 2 katlı mezarlar olarakta düşünmek lazım gelir zannımca.

Gitti

Kullanıcı

Ve unutmadan ; birden cok mezarın oldugu mezarlık alanınıda işaret edebilir mantıken düşünürsek sanırım.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı

sanırım bunu kıbrısta görmüşdüm benzeri de olabilir asiavcı ustam

BaTTaLGaZi44

Kullanıcı

selamlar. ustam o bir haritadır. hem mezar ve odayı gösterir hemde bulunduğun yerin krokisini. gizli geçit ve tünellerdende bahseder.
En çok incelemem kilise ve manastırda olmuştur.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı

bir kadettralin mahseninde görmüşdüm magosa da köşede bulunan bir direk de aynısını.

alfaa

Kullanıcı

Ustam bunun gibi 3 kare içiçe gecmiş şekilde işaretim vardı benimde hatırlarsınız eski konulardan.

Bu işaret bendeki bölgede hemen yanıbasında dag yüzeyine oyulmus dublex tarzı mezarları veriyordu.
Bu mezarlardan 2 side yanyana ve birbirine içten baglıydı sanki aile mezarı gibi.

Bence bu işareti sadece zeminaltı birbirine baglantılı geçişli mahzen mezarlar olarak düşünmemek lazım,alt alta olupta tavan ve tabandan birbirine baglantısı olan dublex yani 2 katlı mezarlar olarakta düşünmek lazım gelir zannımca.
Merhaba işaretten bir şey çıktı mı acaba

Üst Alt