@ikizceli ustam resimlerimi begenmiyor
Ustam resimleri tlf cektim havada soguktu ugrasmadım. Bir ön bilgi olsun diye attım resimleri. Buranın yakınlarında 3,4 farklı yer var. Onların resminide atacagım
Yorumun için teşekkürler
amacımız siz değerli kardeşlerimize,yeterli yardımı yapabilmektir. egoist davransak bana ne der bir iki yuvarlak cümlelerle geçiştirir ya da bakar geçeriz. emek vermiş bu hava şartlarında araziyi dolaşmışsınız. görüntülerden de oda mezarı olduğu belli. belki hayırlı bir gelişmeye vesile olacağız.serzenişimin nedeni bundan ötürüdür kardeşim.
Ersan ustamız kusura bakmasın bir çok konuda ayni fikirde olmayabiliyoruz.ama bura da ki görüntü,tarifini doğrular nitelikte.kayanın altına doğru traşlanmış yerler de var görünüyor.
kayaların altı bir kademe düşük ve yukarıya doğru yükseliyor. oda mezarlarına giriş şekli görünüyor. bunda mutabık kalmış olsakta ve bu düşüncemiz % yüz doğru olsa bile,
başlangıç noktasını tam olarak boşluk tespiti ile belirlemek gerekir. bunu netleştirmeden bir tasarruf düşünmek netice almamızı sağlamaz.
ikinci olarakta mutlaka maden tespiti yapınız. bazı mezar odaları malzeme elbette verir. lakin vermeyenler verenlerden fazla olduğunu da bilelim.
bu tavsiyelerime uyarsanız,boşuna emek vermemiş olursunuz.
illaki odaya giriş merdivenli olacak diye bir kural da yoktur. onun için boşluk tespitini yapan arkadaşımız, girişin derinliğinide mutlaka almalı. topraklı yerde odaya dönüşü kaçırmamak lazım. selametle inşaallah.