Kayalığın iki yüzündeki işaretler | Define işaretleri ve anlamları

Kayalığın iki yüzündeki işaretler

herrfremd

Kullanıcı
kayalığı alta koyduğum resimde görüyorsunuz iki tarafında'da işaretler var bir tarafında çatal kollu haç işareti küçük istavroz var kayalığın diğer tarafı komple traşlanmış o kısımdada çekiçe benzeyen işaretle haç işareti var işaretlerin işçiliği farklı duruyor.

ilk önce traşlı tarafta bulunan işaretleri ekliyorum

alta ekleyeceğim resimler aynı kayalığın arka kısmındaki işaretler

bu çarpı işareti 7cm küçük kayalığın kuzey tarafındaki çatal kollu haç işaretinin üst kısmında kayalığın ucunda.

arkadaşlar şu bilgileride ekleyim kayalığın tıraşlı tarafı güneye bakıyor diğer tarafı kuzeye bakıyor güneye bakan kısım tamamen traşlı iken kuzeye bakanan kısımda merdivenleme var çatal kollu haç işaretinin olduğu kısımda basamak kısmı10cm genişliğinde kesme izi gibi merdivenleme var çatal kollu haç işaretinin sağında resimde gördüğünüz kare haline getirilmiş taş ve üst kısmında küçük istavroz var istavroz 10cmden küçük ayrıca kayalığın traşlanmış tarafının taprağa değen kısmı diğer tarafa göre alçakta burada işin içinden çıkamıyorum ama mezarların bu kayalığın içinde olduğunu düşünüyorum.

FENERLi

Vip Üye
Cevap: Kayalığın iki yüzündeki işaretler

Bence burada önce bir eski medeniyet yaşadıktan sonra burası tekrar sonrakiler tarafından kullanılmış bir yer.Sonradan kullanılan yerler boş çıkar desemde haçların olduğu yerde kuyu tipi kaya mz.görmüştüm.Yalnız ilk resimin karşıdan ve önünden resimleri var mı?

herrfremd

Kullanıcı

fenerli kardeş ilk 4resimde kayalığın traşlanmış tarafından çekildi 3.resimdeki haç işaretinin üzerindeki kaya parçası oradan çıkartılıp haç işaretinin ön tarafına düşürülmüş.resimde çekiç gibi bir işaret var ona anlam veremedim dikkatimi çeken bir diğer husus güneye bakan bu traşlanmış yüzeydeki işaretler sanki kayanın yüzü hamur gibi yumşakmışta parmağını daldırıp yapmış gibi.. işaretlerin aynı medeniyet olduğunu düşünüyorum kuzeydeki işaretler daha gizli görmek zor ayrıca boyut olarak küçük. bir diğer nokta kayalığın kuzeye bakan tarafında 6. resimde kare taş görünüyor bu taş bu bölgede başka işaretlerin etrafındada var örnek y işareti isimli konumda y işaretide bu şekilde kare taşın üzerine yapılmış ama y işaretinin olduğu kare taşın üzeri meyil yönüne göre kesilmiş. bu taşın arkasına sağına ve soluna kanal atılmış şekilde yani köşeli u işareti haline getirilmişini gördüm hemen sol ön tarafı patlatılmış mahsendi.. ama benim işaretlerin etrafında bulunan bu kare taşların l şeklinde arkasına ve sağ veya soluna kanal atılmış burada mezarlar ve para olduğuna eminim ama ana kayalığın içindemi çakıl altındamı çözemedim. diğer y işareti olan konumdaki çakıl altında olabilir.

FENERLi

Vip Üye

Kafana takılan dörtdüncü resim tunelli mahsen arkasında olan çizgi yön verebilir diye düşünüyorum,,,6. resimin orası incelenmeye değer görünüyor.

herrfremd

Kullanıcı

bende sisin gibi düşünüyorum 4. resimdeki tüneli veriyor olmalı işaretlerin ön tarafı taban dolgu gibi ses geliyor ayrıca 7.resimdeki istavroz 6.resimdeki yeşil renkle yapmış olduğum istavrozdur 7cm veya daha küçüktür neredeyse her kolu eşittir ama alt kolun uç kısmı sanki biraz uzatılmış gibi uzatılan kısımda gerisine göre derin değil. bu kayalığın arka kısmı neden bu şekilde komple tıraşlandı kesim olsa merdiven gibi kademe izi olmalı.

cantar

Kullanıcı

aradığın o kaya gurubunda ........ traşlanmış kısıma dikkat edersen sanki bir sıva işçiliği varmış gibi bir benzerini gördüğüm için konuşuyorum...

herrfremd

Kullanıcı

sıva ihtimalinden şüpeleniyorum tekrar bir inceleme yapacağım 4.işaretin anlamını tam olarak çıkaramadım ama tünel veya malı anlatıyor olabilir..bu işarete dikkat ederseniz sanki kaya yumşakmışta yaparken kenarlarına taşan kısımlar donmuş gibi duruyor.oldukça sert ve horasan karışıma benzemiyor..

NOVANDA

Kullanıcı

Dere yamacında durup bu kayaya bakınca gemi burnuna benziyormu

herrfremd

Kullanıcı

novanda kardeş bir benzerlik var şöylede bir açıklama yapayım görüldüğü gibi buralar kayalık sırtlardan oluşuyor güneyden kuzeye bu şekilde sırtlar var iki sırt arası dere yatağı şeklinde boğaz burada 3yerde ayrı ayrı ana işaretler var bu 3 işaretin yapıldığı kayalıkta 6. resimdeki kare haline getirilmiş taştan var..sadece y işaretinin olduğu yerde yoktu onuda buldum ve üzerinde y işareti vardı son noktayı veriyor olmalı tünelmi yoksa dere çatağındaki çakıl öbeğinimi veriyor anlam veremedim. lafın kısası bu işaretler ana kaya içindeki mezar ve malımı analatıyor yoksa çakıl öbekleri altınımı veriyor?

NOVANDA

Kullanıcı

Dere çatalındaki çakıldan vaz geçmemek lazım.

Üst Alt