Cevap: keçi yada geyik
güzel kardeşim,bu resmi sen çekmedin deyilmi.
dediğin benzeri bir figür mevcut. karnında bile ay gibi oyma var.kuyruğuda dik görünüyor doğrumu.ayrıca ön ve alt kısımlarında el işçiliği görünüyor.lakin,kuyruğun istikametindeki kayaların ve çevresinin bile görüntüsü yokken,ana kayayı ve üzerindeki diğer bulgularıda görmeden,sana kesin ve emin yorumlar nasıl yapabiliriz.
bir figürün üzerinde , yönlendiren bir ayrıntıyı görüldüğnde,ancak yön ve ne verdiği yazılabilir ama ,karşılığı görülerek yorumlanması esastır.
çık kayanın üzerine,kuyruk istikametine orada bir hesap yapılı. birde oyma görünüyor,bir kibrit kutusu gibi. bir örnek verdim. bu şekilde alanın ustalarımızın,görüşüne sunulması,konunun netleştirilmesi için,bir zarurettir. yoksa çok yorumlar maalesef hatır için oluyor ve bazılarıda havada kalıyor.
bir çok konuda ,itinalı ,tabiri caizse cuk oturan yorumlara rağmen,üyelerimizin yeterli özen göstermediğini görüyoruz.
sevgili kardeşim,bunları sana sitem amaçlı yazmıyorum.ben aracı olmaya vesile oluyorsak,amaçta yerli yerine oturması adına ,bütün üyelerimiz için yazıyor,kalbi sevgiler sunuyorum.