Cevap: Kudret hamamı
LAMARA
edindiğin bilgide veya
duyumunda yanlışlıklar var
evet KUTRED hamamı var ve belgelerdede
geçmekte.
KUTRED hamamı müthiş ve devasal
bir kanyonun yanında
hamama giden yol taş döşeli ve
bu taşlar ceylan yürüyüşü
şeklinde döşelidir.500m uzağında bir dere
mevcut(derenin ismi mevcut)
bu dere kışın akar yazın diner.bu dereyi o bölgede
yaşayan romalılar kullanmıştır.
sizin aradığınız envare roma dönemine ayit
envaredir.KUTRED hamamı bölgesinde
tek bir yerde eşkiya gömüsü vardır.
bunun harici tüm envare romaya ayittir.
bu bölgede KÜPELİ hamamıda mevcuttur
KUTRED hamamının orjinal ismi KIZLAR hamamıdır.
KUTRED hamamının esas olan envaresi durmaktadır
deger bazında esas malına yakın bir mıktar az
envaresi alınmıştır.
elinizde sağlam bilgi sağlam belge olmadan
işi başarmanız çok zor.aynızamanda bu işe
muaffak olmak içinde sağlam çevreniz olması şart
Selam,, Cok esgi bir konu ama , Eskiya belgelerinin bir ucu burası , bir diger ucuda , Kapı kaya kabul edelim, Bu ikisinin arası ( 55 ) kml lik roma yolu işde bütün o meşhur işaretler bu yolun yakın etrafında diyebilirim. tümü burda , Arabayla 55 klm mesafedir ,Bunu kervanla ,Öküz arabalarıyla seyahat edilecegini düşünürsek dolanır,Yani.mesafe uzar buda saniyorum 8 veya 10 klm daha yol mesafesi uzamış olur.
METİN yazmış biseyler ama fazla ayrıntıya girmemiş ,
Kudret hamamlarının Dogusundaki derenin adı ARAP dere dir, Yazilarda bu derede yoldan giderken bir DERVİŞ taş görüp geceriz der , Bu dervis Halen duruyor ,
Diger isaretleri , , Hamamın güney arkasında giden yolun kenarinda Icinden Bir yaşında BUZAGI geçecek genislikde bir delik olan HASDALIK taşı dikili olacak , Hamamda HASDALIK için banyo yapmaya gelenler şifa bulacak niyetiyle mutlaka bu delikden gecerlerdi ,Burada tekrar sola yani tam güneye bir yol ayrılır, Bu yolu takip edince küçük bir köye varilir ,Köye varmadan yolun hemen kenarinda tek.ve büyük bir siyah taş olacak , bu taş oraya özel getirtilmiş bir taş yani yerli degil , Ve köye girişte evlere varmadan Büyük bir Siyah taş daha olacak, ama bu taşda yerli degil vede çok büyük bir taş olacak bu alanda baska taş yok. Ve ayrıca Hamamların karşısındaki tepeden bakinca Karsi tarafda DELİ PAPAZIN magrası görünür ,
--- Arkadaşlar bu bilgiler ,Bati Trakyalı , ,CAS bana vermişti ve bunların Tümü var,
Bu alıntı yaptığım yazıdan anladigima göre Dervişin üsd tarafında ana kayalar sanki blok taşlarla örülü gibiydi bir defa ufakdan bir incelemiştim ,Ama bu arkadaşın yazısını okuyunca burda bir eksiklik daha var onuda bulmak isdiyorum.
Demem oki Kudret hamalari konusu enaz Kapi kaya konusu kadar önemlidir. SAYGILAR