Kuran'dan 40 Dua. | Define işaretleri ve anlamları

Kuran'dan 40 Dua.

MAVRAN

Vip Üye
Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şükretmemi ve razı olacağın yararlı işler yapmamı nasip et. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına kat!
(Neml 27/19)
Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle; Rabbim! Duamı kabul eyle!
(İbrahim 14/40)
Rabbim! Doğrusu kendime zulmettim. Beni bağışla.
(Kasas 28/16)

Hayırlı Cumalar, Cumanız Mübarek olsun.

Mirkut

Vip Üye
Kuran la ve gadislerle yasamak ne guzel degilmi mavran ustam. ALLAH a c.c asik olmak yatinca onun varligini gissetmek kalkinca yine onun varligini hissetmek nekadar guzel bir duygu. Onun ismini yuceltmek her yerde haykirmak daglara taslara goge onun ismini yazmak.
O pek yuce ve merhamet sahibidir umarim ki beni affeder beni bagislar tevhid ehli eyler. Ecmein INSALLAH c.c

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Mevlam dualarınızı kabul ibadetlerinizi makbul eylesin inşAllah...
Sevgili dostlar dua en açılmaz kapıların anahtarı en dermansız dertlerin dermanı dualarımız virdimiz olsun inşAllah...
Lütufların en büyüğü ihsanların en güzeli dua değilmidir Mevlam ayeti kerimesinde buyuruyor..

Kullarım Beni sana soracak olurlarsa, gerçekten de Ben pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin çağrısına cevap veririm. Öyleyse onlar da Bana cevap versinler ve Bana inansınlar ki doğruya erişsinler.
Bakara Sûresi, 2:186

Rabbinize yalvara yakara ve gizlice dua edin. Bilesiniz ki O, haddi aşanları sevmez. Ürpererek ve ümit ederek dua edin O'na. Hiç kuşkusuz, Allah'ın rahmeti, güzel düşünüp güzel iş yapanlara çok yakındır.
A'râf Sûresi, 7:55-56

De ki: Sizin duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin?
Furkan Sûresi, 25:77

MAVRAN

Vip Üye
Rabbim! Beni bereketli bir yere yerleştir. Sen, ağırlayanların en hayırlısısın.
( Muminun 23/29)

MAVRAN

Vip Üye
" Allah'ım! (haktan) ayrılmaktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlaktan sana sığınırım."
(Ebu Davud, "Vitr", 32; Nesai, "İstiaze"21)

Kafkaslı

Vip Üye
eesselamünaleykum millet

biz kuran`a ne yaptık böyle? onu ne hale getirdik düğününde bir adam kiralasında kur`an okusun diyemi diye geldi sadece?yada kur`an sen kocaman ayetlerle evini dekora esesin diye mi geldi? evinde dev ekran televizyonun yanında devasa bir asr süresi kur`an sen çit taraflı hava yastıkları olmadığı için sen dikiz aynana ayet-ül kürsi asasın diyemi geldi?bu kitabı sarıp saklıyoruz,ipekler üzerine işliyoruz ve o nunla sanat sergileri açıyoruz....insanlar hayatını bu kitaba göre yaşamak için kan döktüler SENİN İÇİN KURAN BUMU YANİ?? HEPSİ BUMU YANİ
ALLAH CC KURANDA MEALEN ŞÜYLE BUYURMUŞTUR
ESTAUZU BİLLAH
41,42. Kitap kendilerine gelince, onlar, onu inkar etmişlerdir; oysa o, değerli bir Kitap'dır. Geçmişte ve gelecekte onu batıl kılacak yoktur. Hakim ve övülmeğe layık olan Allah katından indirilmedir.

BEYLER HALA VAHİT GELMEDİMİ KURANI ANLAMAYA kuranı çiddiye alma vaktiniz gelmedimi
allah cc hadid 16 da bizim ne hale geldiğimizi ne güzel anlatıyor.

İman edenlerin Allah’ı zikretmekten ve inen haktan dolayı kalplerinin saygı ile ürpermesinin zamanı gelmedi mi? Daha önce kendilerine kitap verilip de, üzerinden uzun zaman geçen, böylece kalpleri katılaşanlar gibi olmasınlar. Onlardan birçoğu fasık kimselerdir.
DİYE BAHSEDER

geçmişteki,kitaplarıyla ilişkileri yüzeysel olan ve hüsrana uğramış topluluklar gibi davranmanın zamanı gelmedimi, onlarda kitaplarını dini törenlerde okurlardı,ve hiç bir gerçek ilişkileri yoktu şimdiki gibi
buna bir son verip aslında olmamız gereken ümmet gibi davranma vakti gelmedimi? ALLAH CC kuranda kapleri katılaşıyor diye bahsediyor bizden neden hiç düşündükmü.
bizi eski ehli kitaptan benzediğimizi söylüyor onlarda kitabı okuyorlardı ama ezberden okuyorlardı içinde ne olduğundan haberleri yoktu şimdiiki zamanda olduğu gibi.
kuran şuna buna yada başka bir şeye bereket katmasını umuyorsun çünkü kuran senin partilerini,törenlerini bereketlendirmeye geldi deyil mi kuran sen törenlerini kutsa diye geldi öylemi kuran seni değiştirmek için gelmedi öylemi?kur;an sana nasihat uyarı olmak için gelmedi öylemi.
bu ciddiş bir mesele millet
kuran törensel bir kitaba dönüştü.öyle kalp kırıcı bir durum ki imamlar bile namazda ukuduğu ayetlerin ne anlama geldiğini bilmiyor bu normal deyil ters giden bir şeyler var.
bunu bu hale biz getirdik böyle yaşayamayız böyle davam edemeyiz hesabını ağır öderiz bu kitap hesap gününde , ya lehimize şahitlik edecek yada aleyhimize kitabımızı bilmek zorundayız millet, kuranu öğrenin anlayın bir şey kaybetmessiniz biraz zamannız kaybolur o kadar anlayınki allah ile konuşun bu sisi değiştirir bu size ışık kara hayatınızı değiştirir,çocuklarımızın ve bizim buna ihtiyacımız var.
sizleri peygamber efendimiz sav bir hadiysiyle yazıma son vereceğim
Kendinizi Kur’an’a iyice alıştırınız. (onu daima okuyup müzakere ediniz) Nefsim yed-i kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki, o Kur’an insanların kalbinden kaçması(unutulması) devenin yularından kurtulup kaçmasından daha kolaydır.Müslim:2/192
allaha emanet olun selametle inşallah kafkaslı

Üst Alt