ustam burası bir köyde Ermeni bir vatantaş köye gidip bu kazıyı yapmışlar çalışma bu şekili alınca çalışmayı bırakıp gitmişler köylülerin bize söylediği bilgi..Bırakma nedeni ise tuzak olabileceği şüphesinde oldukları için..Artık çalışma onlara zahmetli hale gelince çalışmayı bu şekilde bırakmışlar..Bu alanda insanları çalışma yapmaya götüren bulguların neler olduğu hakkında fikir sahibi olabileceğimiz bilgiler mevcut olsaydı mantıklı ve doğruya en yakın bilgi ve tahminler yapılabilirdi.
Kolay gelsin.
ustam zaten fotolara bakıldığında tuzak olduğu anlaşılıyor .. yinede ustalarımdan daha usta yorumlar bekliyordum oda kimse yazmıyor malumÇoğu ermeni işaretlerinde tuzak,büyü,tılsım vb. şeylerle karşılaşılmış olup günümüzde böyle şeyler olduğu soylenmiştir
ßenden tavsiye @baran ustam bu tür şeyleri bilmiyorsan hiç Bulaşma bence yinede Hayırlısı Olsun
Doğrudur kardeşim Allah razı olsun onlardan.. Yardım ediyorlar zaten bildikleri kadar yardımcı oluyorlar ama dediğin gibi sabretmeliyizSabret Baran kardeşim yorum yapacaklardır. Bende ilk zamanlar sabırsızlanıyordum. Ustalar işlerini güçlerini bırakıp konularıma yorum yapsınlar istiyordum. Hala da bazılarını bu konuda sıkıyorum. Dediğim gibi sabret konun yorumsuz kalmayacaktır inşallah.
ustam burası bir köyde Ermeni bir vatantaş köye gidip bu kazıyı yapmışlar çalışma bu şekili alınca çalışmayı bırakıp gitmişler köylülerin bize söylediği bilgi..Bırakma nedeni ise tuzak olabileceği şüphesinde oldukları için..Artık çalışma onlara zahmetli hale gelince çalışmayı bu şekilde bırakmışlar..
yok ustam çevresinde herhangi bir yerde açılmış yer yok araştırma yapılmış..Sadece iş bu boyuta gelerek adam köylülerin tepkisine karşı maruz kalarak terk edip gitmiş..Hane ordaki köylüler biraz sabırlı olsaydılar belki olay çok farklıda olabilirdi. Şimdi ne yapacağımızı bizde bilmiyoruzermeni gelmiş ve size burayı söylemişse, siz yinede etrafı bir gezinin. burayı görmeyen bir yerde şöyle 50 santim kadar açılmış bi yer varmı bakın.
muhtemelen vardır... ermeni de daha uğramıyordur....