Herkese hayırlı günler konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Dedemin bağında gezerken bir mağaraya denk geldim girişi normal 1.50 yüksekliğinde derinlere gitmeye çalışırken sürünerek geçiyorum dedeme sordum neyin nesidir diye dedi ki bende babam da böyle gördük bu magarayi hiç ellemedik yani mağara kapatılmış kaya yontulmus bir mağara ama kapatılmış zemini hep kırmızı toprak ile kapatılmış ve büyük ihtimalle tilki kürt köpek açmış koridoru giriş 1.50 sonra çok dar bir koridor dan sürünerek en sonuna gittim yaklaşık 20 metre ileri gidiyor sonra genişliyor oda gibi bir yer çıkıyor ortaya ama yine de kalkmak mümkün değil oturarak bakınıyorsun etrafa ve böyle küçük kucuk deliklerde var mağara da ve gözüme file benzeyen bir figür çarptı tavan ise çok muazzam bir tavanı var damla damla su tanecikleri var sarkıklarda ve bir kaç yarasa bu mağaranın yaklaşık 20 30 metre yukarisinda çok çok eski bir toprak yol geçiyor engebeli biraz ve yaklaşık 200 250 metre ilerisinde çok eski harabeler var hep mezarlıklar falan ve köylüler sağolsun alt üst etmiş orayı biseyler bulmuşlar sormak istediğim şey ise mağara etrafında pek dolanmadim ama bu mağara neyin nesidir yer Mardin Midyat iyi forumlar falanca köy