Muhteşem,masalsı ipek yolunun üzerindeki harika mekan ve emareler. | Define işaretleri ve anlamları

Muhteşem,masalsı ipek yolunun üzerindeki harika mekan ve emareler.

Gitti

Kullanıcı
Bugün uzun zamandır bahsi gecen bir bölgeye gittik ve gözlem yaptık.
İpek yolunun gectigi taşlı yolun etrafındaki büyük ihtişamlı kayalıklar ve meareler bizi mest etti.

Bölgeye adını veren sunak hayvan baglama deliğinin büyüklügü ve ihtişamı görülmeye degerdi.
Adım adım tarih kokan ve sanki 3 bin sene önceki medeniylet icin özel yaratılmıs bu arazide gümüş cıbıklarla bakır cıbıklarla ve pirinc cıbıklarla bircok mezar ve degerli tespit ettik.
Adım adım tarih var.

Milas anıtı gibi bir kayalık varki orası beni mest etti.

Hayatım boyunca gördügüm en harikulade yer oldugunu söyleyebilirim.

Tek tuhafıma giden ise o kadar irili ufaklı önemli önemsiz mezar olmasına karsın sadece 1 adet yuvarlak oyma ve işaret vardı.
Oda milas anıtı gibi bir düz kocaman arkasında tepesine cıkılan oyma merdivenin oldugu kayalıktı.
Hangi medeniyete aitse hiçbir işaret yok.
Akıl sır erdiremedim buna.

Arazinin her yanından sular akıyormus eskiden.
Şuanda birkaç yerde var.

Fotograflar üzerinde gerekli acıklamaları yaptım yorumlarınızı bekliyorum.

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Bu fotografta gördügünüz yol tarihi ipek yolunun bir koludur.ORadaki kayalık ve kayalıkta kırmızı daire icine aldıgım yer adak baglama yeridir.
Baya büyük bir adak baglama yeri yapılmıs.

-----------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Bu resimdeki kayalıkta üstteki resimde bulunan adak baglama kayalıgı yine.
Farklı acıdan karsı caprazdan cekilmiş bir resim.

------------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Bu fotodakide üstte uzaktan görünümünü paylaştıgım kayalıktaki adak baglama yerinin yakın çekimi.
Ölçmedim ama 2 mt eni vardı bu adak baglama yerinin.Baya büyük yani.
Sanki devasa bir hayvan baglamıslar.

Bunun hemen önü ise sanırım 1-2 mt derinlikte su göleti.Cok geniş digil ama 20 mt kare kadar var.Önünden su akıyor hafiften.

Mezar emrresi yuvarlak vb oyma yok.MEzarlarıda bu kayalıga karsı taraftan bakınca görebildim.Bu adak baglama noktasının yukarı kısımlarında kayalıgın yüzünde görünüyor 3-4 adet kadar.
Ama oraya nasıl cıkmıslar akıl karı digil.Cünkü kayalıgın yüksekligi baya var belki 50 mtden fazla. ve sarp.
Üsttende mezarların oldugu kısma inmek mümkün digil.

------------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Burasıda aşağıdan ileriden çekilmiş fotografı kayalıkların.
Sagdaki kayalık adak baglama yerinin ve mezarların oldugu kayalık.Soldaki ise milas anıtına benzeyen dedigim ve sırtından merdivenler le tepesine cıkılan kayalık.
Bu merdivenlerin oyulmus oldugu kısmın hemen yanında yuvarlak oyma var.Bölgedeki tek oyma ve işarette bu.
Sanırım mezarlardan kral veya kraliçe veya komutan her kimse bu kayalıkta yapılan bir mezarda yatıyor.

--------------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Adak baglama yerinin oldugu kayalıgın çapraz karşısındaki MİLAS anıtına benzettigim kayalık bu.
Kayalıgın sag yanında daire icine aldıgım kısımda egilerek gectigimiz ufak bi giriş var ve yukarı dogru merdivenler oyulmus zirveye cıkmak icin.Lakin merdivenleri bazı andavallılar kırmıs.
O merdivenlerin hemen sol yanında da portakal kadar yuvarlak oyma var.
Bölgede ki tek işaret o oyma.Başka işaret bulamadım.

O kayalıgın sag yanında da ufakcık dere akarı var 2 tane ve birleştikleri noktanın hemen üstünde cok güzel çekim aldım gümüşlerle.
Ve cıbık batırdık asagıda kapak var sanırım.
Derinde digil hiç.

-----------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Bahsettigim yuvarlak oyma bu.Büyük portakal kadar veya hafif daha büyük.
Sag kısmında da 1-2 mt yanında bahsettigim merdivenler var kayalıgın üzerine cıkan.
Sanırım mezar orada.

---------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

1 yazdıgım yer adak baglama yeri.
Diger kırmızı daire içine aldıgım yerler ise mezarlar.Fotografta net görünmüyor ama cıplak gözle bu mesafeden baktıgımda bariz girişler belliydi.LAkin oraya cıkmak imkansız.
Belki itfaiye merdiveni ile cıkılabilir.

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Bu döşeme taşlı yer kayalıkların arka kısmında geride kalıyor.Fakir mezarlarına benzer cok fazla taşlık var.
Gümüşlerle ölçüm yaptım bircok yerde cekim alıyorum.
Mineralli taş ve kayalar yok etrafta.

Sizce ne olabilir?

-------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Bu ufak kayalık 2mt civarı uzunlukta ve gümüşlerle üzerinde yürüdügümde 2-3 yerde çekim alıyorum.
MEzar gibi geldi bana,siz ne dersiniz?

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Bu kayalıklarda adak baglama yerinin karşısındaki kayalık bölge.Milas anıtı gibi olan kayalıgın sag kısmında ilerde.
Sonraki resimlerde deve ve adam siluetide var bunlar aynı kayalık grubu.

Bu resimdeki yeride sanki adak baglama yeri gibi yapmıslar.

-------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Bu mihrap gibi oyuk kayalıkta hemen adam silueti ve devenin dibinde.
Sonradan acılmamıs cünkü etrafta taze mıcır yok zemin temiz.
Ne maksatla yapılmıs anlamadım.
Etrafta kesinlikle işaret yok.

---------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Deve ise bu kayalık.Diğer yandan bakıldıgında tamamen agzı burnu ve hörgücü belli oluyor.KEsinlikle devedir bunu acıkca söyleyebilirim.

Baktıgı yönde takriben ilk resimlerdeki adak baglama yerinin oldugu yön gibi veya biraz daha yanına dogru.

----------------------------------------------------------------------------------

resim.defineforumu.com
[/IMG]

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Devenin karşısındaki adam siluetimizde bu.
Deve ile tam karşı karsıyalar.

--------------------------------------------------------------------------------

Gitti

Kullanıcı
Cevap: Muhteşem,masalsı ipek yolunun üzerindeki harika mekan ve emareler.

resim.defineforumu.com
[/IMG]

Buda uydu görüntüsü dostlar.

1-numaralı yer adak baglama oyugunun oldugu kısım.
2-numaralı yer milas anıtına benzettigim ve yan kısmında tepesine cıkan merdivenlerin oldugu ve yuvarlak oymanın oldugu kaya.
3-numaralı yer deve ve insan başı siluetinin oldugu ve mihrap gibi büyük oyulmus kayanın oldugu kayalık
4-numaralı yer ise okların oldugu kısımlar irili ufaklı mezarlar oldugunu düşündügüm yerler.Cıbıklarla çekim aldım bolca.
Ayrıca 4 adette taş öbekleri yıgılı olan yerler var okların oldugu kısımda.1.60 mt derinlikte degerli çekimi aldım hem gümüş hem pirinc hem bakır cıbıklarla.
Arazide mineral yapıda tas ve kaya yok tertemiz.

Gitti

Kullanıcı

İlk resim adak baglama oyugunun oldugu kayalıgın yandan göçrünümü.

resim.defineforumu.com
[/IMG]

..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

İkinci resim ise birinci resimde durdugum konumun hemen üst kısmındaki kayalıklar.
Yani adak baglama oyugunun oldugu kayalıgın sag tarafı hemen.

resim.defineforumu.com
[/IMG]

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Üçüncü resimde elemanların oldugu ve kırmızı daire icine aldıgım noktada gümüş cıbıklar 25 mt kare civarı bir zemin boşlugu verdi ciddi tepkimeyle hemde.
Pirinc ve bakırlarlada degerli tepkisi aldık.
İnanılmaz bir çekim aldı gümüşler burada.
Soldaki cizdigim kısımda bana suret gibi geldi,sizin fikriniz nedir dotslar?

resim.defineforumu.com
[/IMG]

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

http://resim.defineforumu.com/?di=GOIG[/IM
burası kesinde,geniş alan,belki her noktayı yeterince inceleyememiş olabilirsin.
gönlüne ve emeğine sağlık.

Gitti

Kullanıcı

http://resim.defineforumu.com/?di=GOIG[/IM
burası kesinde,geniş alan,belki her noktayı yeterince inceleyememiş olabilirsin.
gönlüne ve emeğine sağlık.[/QUOTE]

Ustam işte bu kısımda arkadasın pirinc cıbıklar paralel yaptı gümüş verdi bildigimiz kadarıyla.
Benim gümüş cıbıklar ise 20-25 mt karelik bir alan cizdi ciddi çekim gücüyle.Alana girer girmez ani tepkime alıyorum.
Bakırlarda x yaptı burda bu nokta icinde.

Tamda yolun karsısı burası aksilik .))
Kepçe işi lazım oda bizi aşar maalesef.

zebun

Web Master-Coder
Kullanıcı

hititli ustam ben oranın adak bağlama yeri olduğunu düşünmüyorum açıkçası oraya dinazor bağlayacak değillarya :D kendi fikrim bazı ozaman göre mekanik çalışmalar için açılmış bir oyuk olabilir

Gitti

Kullanıcı

hititli ustam ben oranın adak bağlama yeri olduğunu düşünmüyorum açıkçası oraya dinazor bağlayacak değillarya :D kendi fikrim bazı ozaman göre mekanik çalışmalar için açılmış bir oyuk olabilir

.))) Dinazor espirisini orda arkadasla yaptık zaten .
Ama o oyugun üst kısmında yüksekte,ulaşılamayacak noktada 3-4 adet giriş var gördük karsıdan.
Orada yatanlar cok büyük elemanlarsa o oyuguda birden fazla deve vb büyük hayvanla acıklamak mümkün olabilir.
Yani farzet 10 deve kestiler adam icin .)))

Ama işin tuhaf tarafı ise sadece 1 adet işaret vardı yuvarlak oyma.Oda karsıdaki milas anıtına benzeyen kayanın yan kısmında merdivenlere 1-2 mt mesafede.

Alamet biryer ve mana veremedim henüz.

M.Yavuz

Kullanıcı

zebun ustamız,o deliğin adak bağlama yeri olmadığı konusunda haklı.(alkış)
bu oyuğun mekanik çalışmalar için değil,çevresinde aşağı kesim yapılan bir sunak olmadığından ve daha önce "açılmışlarını gördüğümden" yakınındaki mezar için yapıldığını sanıyorum.

zebun

Web Master-Coder
Kullanıcı

hititli ustam öyle alanlarda işaretlere takılma çoğu muhtemelen telef edilmiştir bu definecilikte tehlikeli iş ne yapacan ustam yüksekte ise oraya ulaşmanın bir yolunu bulacan asi avcı ustanın bi resmi vardı 5-6 ay önce paylaşmıştı ucurumdan 50 metre rahat var aşşağı halatla sallanıp kaya mezarına ulaşmıştı resimler duruyodur ama konuyu hatırlamıyorum aklınada böyle yap diye girmiş olmayayım :D o zemine yakın olan yere bi ulaşmayı dene bence

Gitti

Kullanıcı

hititli ustam öyle alanlarda işaretlere takılma çoğu muhtemelen telef edilmiştir bu definecilikte tehlikeli iş ne yapacan ustam yüksekte ise oraya ulaşmanın bir yolunu bulacan asi avcı ustanın bi resmi vardı 5-6 ay önce paylaşmıştı ucurumdan 50 metre rahat var aşşağı halatla sallanıp kaya mezarına ulaşmıştı resimler duruyodur ama konuyu hatırlamıyorum aklınada böyle yap diye girmiş olmayayım :D o zemine yakın olan yere bi ulaşmayı dene bence

.)) Oyugun zirvesinden asagı baktım zaten.Yüksekten tırsarım fena.
O mezarda ecdadım Hitit kralı bile yatıyor olsa el sürmem inmem .))

Zaten orada bir halat bulduk elemanın teki kafaya koymus oraya inmeyi heralde.Ama yememiştir bi tarafı .)))

Ama ahdim var biliyim o mezarda romalı etki kemigi azda olsun kalmıs bi hatun varsa vinç götürüp acacam mezarı hatunuda nikahıma alacam .))

Üst Alt