𝐌𝐮𝐫𝐜̧ 𝐢𝐳𝐥𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐳𝐢𝐥𝐢𝐦 𝐢𝐥𝐞 𝐨̈𝐳𝐞𝐥 𝐛𝐢𝐫 𝐚𝐧𝐥𝐚𝐦 𝐨𝐥𝐮𝐬̧𝐮𝐫 𝐦𝐮 ? | Define işaretleri ve anlamları

𝐌𝐮𝐫𝐜̧ 𝐢𝐳𝐥𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐳𝐢𝐥𝐢𝐦 𝐢𝐥𝐞 𝐨̈𝐳𝐞𝐥 𝐛𝐢𝐫 𝐚𝐧𝐥𝐚𝐦 𝐨𝐥𝐮𝐬̧𝐮𝐫 𝐦𝐮 ?

Meraklı_egeli

Kullanıcı
Selamlar tüm foruma tersine mühendislik mantığıyla çevredeki eski kaya mezar odalarının çevresini araştırmayı hobi edindim. Tek tek yada manasını bir şekilde araştırma ile bulduğum çok işaret oluyor ancak bu kez sizlerin değerli görüşlerini almak istedim.

Öncelikle bölgeyi tarif edeyim.

Açık tek bir kaya mezar 1. resim (tek odalı ve toprak altı sayılır yığma yapılmış üzerine) giriş güneye geniş verimli bir ovaya bakıyor ancak eski zamanlarda birde ova tabanında yağışlı mevsimlerde beslenen bir göl olduğu biliniyor daha 50 60 yıllık zaman içerisinde mevsimlik oluşup kurmuş. bulunduğu dağ kalker dedikleri yapıda çok fazla kayalıktan oluşuyor iklim maki dolayısıyla kayalar uzaktan da gözlemleniyor. Dağın eteği denecek kadar aşağıda ancak ova ağzında değil mezarın konumu. Soruya konu olan izler 2.resim bu mezarın sırtı yani kuzey 20 m arası var mezar girişi ile ancak izlerin olduğu kayada (yada nispeten taş blok ) bir işaret olduğunu düşündüğüm asıl mevzu var bir küp kabartması 3. resim.

1. soru murç izleri kaya mezarın bölgede birden fazla olduğunu anlatır mı ?
2.soru küp işaret mi eğer işaret ise tamda açık mezara yön verebilecek bir konumda ona mı yorumlanmalı ?

Soruların yanında görüş ve yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler .

1. resim
2.resim
3.resim

Ekli dosyalar

• 2tVK3xf.jpeg
    2tVK3xf.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 1
  • bXpPgV0.jpeg
    bXpPgV0.jpeg
    63.2 KB · Görüntüleme: 1
  • qVPZpwy.jpeg
    qVPZpwy.jpeg