Onlarca merdiven,Muhteşem mevki.Yeraltı şehri olabilir mi?

Gitti

Kullanıcı
Mrblr dostlar.Uzun bi aradan sonra tekrardan burdayım yeni bir konuyla.

Yazın Ankaraya giderken karayolnun sol tarafında hemen yolun kenarında bir tepede üst ön yüzde pencere gördüm.
PEncereden kastım mezar girişi yani bir oda mezar girişi.
Tabi yolda durmadan gectim direk.
Dönüştede geceye dogru oldugu icin duramadık.

O mevkiilerde bir arkadasıma burayı anlattım ve gidebiirse gezmesini banada foto yollamasını söyledim.

Gecenlerde gitmişler ve yetersiz olsada fotolar geldi.

Şöylede birşey oldu o yuzden yorumlarınızı cok önemsiyorum ; arkadasım o bölgeye gidecegi günün gecesi rüyamda orayı ve bu arkadaslarımı gördüm.Dere vardı ve zırh giymiş kocaman güzelim balıklar gördüm derede.
Arkadaslara tutalım dedim kabul etmdiler olmaz dediler.
Tabi benim aklım orada kaldı.
Sabah oldu uyandım hayrola dedim ögleden sonra telefon geldi bu arkadasımdan.

Tahmin et nereye gidiyorum dedi .))
Rüyada gördügüm sayıda gördügüm yüzlerde elemanlarla oraya gitti ve dedigim gibi mal gibi gezip dönmüşlerdi .))

Vesselam dostlar bu beni cok etkiledi ve orada nasiimi şu zor günlerden kurtulmak adına aramak niyetindeyim.
Eşbette siz ustalarıma olası yerleri sormadan gitmicem.

O açıdan acıklayıcı ve isabetli yorumlar tarifler bekliyorum.
Çünkü buraya gitmek icin baya yol tepmemiz lazım ve elbette şu zor günlerde parada harcamamız gerekli.

Bu ftograflar karayolunun solunda gördügüm acılmıs oda mezarın tam karşısında ve yüksek bir noktaya dikilmiş anıt gibi kayalıkların üzerinde icinde sagında solunda yani o kayalık bünyesinde.

Dere varmı fotolardan birinde görünüyor.
Sagolsun arkadası tembihlediim halde düzgün foto cekmemiş ev yön vs bakmamış.

MErdivenler var cok dik ve kimisi asagıya iniyor ve asgıda bir noktada su basmış vaziyettymiş.
Diger merdiven yukarı cıkıyormus.
Ve asagı inenle yukarı cıkan arasında birleştigi noktada varmnı t yapyor filan dediler.

Arkadaslar birazda kıt oldugu icin bu konulardan cok izah alamadım.

Oyma sordum var dediler ama fotosu yok.
Genel itibariyle ne olabilir neler vardır vs yorum talebindeyim sizlerden.

Ayrıca kayalıkların oldugu fofto icinde yorum bekliyorum özellikle cünkü kaya mezar olabilir mi merak etmekteyim.5. ve 6. fotolarda.
Şimdiden teşekkürler tüm yorumlar icin.

Edit : su dolu olan merdivenin o kısmını boşaltmak için yan kısımdan bir noktadan delik acılmaya calışılmış daha evvelden.Yani arkadaslarımın söyledigine göre oraya ekipmanla gelip delik acıp suyu bosaltmaya kalkmış bazıları gördükleri kadarıyla.
Onun dısında ellenmiş biryer yokmus sanırım.Yani bu konuları bilmeyen acemilerin gözünden kazılmıs acılmıs bir yer yok diyebilirz .)

Gitti

Kullanıcı
Cevap: Onlarca merdiven,Muhteşem mevki.Yeraltı şehri olabilir mi?

NOT : SON 2 RESİMDEKİ SİYAHLIKLAR GİRİŞ GİBİ GÖRÜNMÜŞ AMA DİGİL,ARKADASLARI SİYAHA BOYADIM SADECE yanlış anlaşılmasın ve yanlış yorumlar gelmesin giriş oldugu düşünülüp .)))

Gitti

Kullanıcı

HİTİTLİ ustam burasi yer alti sehrine cok benziyor.

UStam buna benzer merdivenler ve tepeyle alakalı ankarada bulunan biryere ait konu acılmıstı biyerde.
ORasıda yeraltı şehri diye geciyordu.
Bende buranın yeraltı şehri oldugu kanısındayım ve şehrin nimetlerindende faydalanmak istiyorum .))

Yardım rica ediyorum.
Ayrıca senin cam cıbıklarıda burda denemek icin yapacam ustam .)))

ersan

Vip Üye

UStam buna benzer merdivenler ve tepeyle alakalı ankarada bulunan biryere ait konu acılmıstı biyerde.
ORasıda yeraltı şehri diye geciyordu.
Bende buranın yeraltı şehri oldugu kanısındayım ve şehrin nimetlerindende faydalanmak istiyorum .))

Yardım rica ediyorum.
Ayrıca senin cam cıbıklarıda burda denemek icin yapacam ustam .)))

harika olur ustam ama en iyisi yukardan yokla cubuklarlan gizli yerler vardir

Gitti

Kullanıcı

harika olur ustam ama en iyisi yukardan yokla cubuklarlan gizli yerler vardir

Evet ustam fotolardaki kayalıklar gözüme çarptı cok.
Birde tek tek hacat bulabilirsem sikke olabilir tek tük diyorum toprak arazide.
Dere kenarınıda incelemeyi düşünüyorum.

Vira bismillah diyip gezicez 20 gün sonra inş.

Şaibeli gördügünüz noktaları ve olası yerleri yazarsanız ona göre temkinli giderim ustam.

zebun

Web Master-Coder
Kullanıcı

burası muhtemelen su dehlizi zaten oradaki suyuda boşaltılabileceğinide pek zannetmiyorum bence içerideki su ile uğraşmayın çevrede başka mezarlar olmalı orası dediğim gibi ise yakınlarda kilise yeri olmalı oralarda ırmak dere falan vardır kale yeri olması muhtemel çalışmanı bu doğrultuda yapman senin için daha faydalı olacaktır ustam

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

çoğu doğal da olabilir. resimde görünen gözle görünen gibi olmayabiliyor. gidince bir bakman açısından işaretledim.

Gitti

Kullanıcı

burası muhtemelen su dehlizi zaten oradaki suyuda boşaltılabileceğinide pek zannetmiyorum bence içerideki su ile uğraşmayın çevrede başka mezarlar olmalı orası dediğim gibi ise yakınlarda kilise yeri olmalı oralarda ırmak dere falan vardır kale yeri olması muhtemel çalışmanı bu doğrultuda yapman senin için daha faydalı olacaktır ustam

Su dehlizi oldugunu sanmıyorum lakin dedigin dogru o su boşaltılmaz enazından techizatsız.

HEmen dibinde dere varmıs onu ögrendim fotolardan birindede var zaten.
Kilise ve kale elbette ilk bakılacaklar listesinde .)
Eyw yorum icin ustam.

Gitti

Kullanıcı

çoğu doğal da olabilir. resimde görünen gözle görünen gibi olmayabiliyor. gidince bir bakman açısından işaretledim.

Teşekkür ederim ustam not alıyorum.
O delik banada hilti deliği gibi geldi daha önce orada çalışma yapılmış sanırım onların bıraktıgı birşey.
Diger delik ölçüsü hakkında fikrim yok arkadaslarım maalesef turist gibi gidip gezmişler ölçmeden biçmeden .))

Üst Alt