osmanli cesmesinde yazan bir yazi,,,devami,,, | Define işaretleri ve anlamları

osmanli cesmesinde yazan bir yazi,,,devami,,,

ersan

Vip Üye
bu sabah erken erken gitim resme cekmeye bu yerde 7 teknede cubuklar bosluk verdi birde yalaklarin biti yerde kilim yikama yer var belkim de sonradan yapmislar cimentoylan onustan cekmedim o yeri tam 60 mt arkasinda ilerten yasli bir ceviz varmis sindik ayni yerde 3 tane var bu buyuk cevizlden etismis yanina tam ore koydim bir ,,pvs,,o yerde cekim var etrafi cok ardaim tepeleri ,,hic ,,mezarlik gurmedim cesmenin tam erkasinda kaliyor kuyusu onuda cimentoylan dukmusler --birde tas yalaklar cimentoylan sivali --bu yedinci yalak uburlerinden buyuk bouca ,,uzun,,

bu yerde yakin ust cekimi mir yerinden alinmis mujdesi uburu ta duruyor ,,guzun biri ciki bir duruyor ,,dikatli bakildimi gurunuyor .

tam bu yerde 7 yalak hic dikatli baktimi mujde yeri beli oluyor ustalar ,,birte tam tasin yukarsinda bir parmak girecek kadar derin bir cizi var ,,oyma,,oda 7 sm uzun enikunu olctum aldatmasin beni diye.

tam bu basetim cizi bu yalan ustundeki cizi birde asaya doru bir ,,v ,,var ama onu kireclen sivamislar az da olsa beli oluyor.

bu yerde kilim yikama yeri birde ordan da akiyor su oralarini da inceledim cubuklarlan bisey vermedi .

bu yerde cesmesyin arkadai 3 ceviz o koydum ,,pvs,,o yere getyidi cubuklar beni asadan cesmenin yandan .

bu noktaladim yer guneydou ya kaliyor .

bu da arka cekimi cesmenin uzaktan

koptumkoptum bunlari ikisini arabayin icinden cektim bu cevizin etrafini cubuklarlan gezerken kyu cobani yaklasmaya basladi yanima ben de cabuk elden resme cektim arabadankoptumkoptum

Son düzenleme:

sondurak

Kullanıcı
Cevap: osmanli cesmesinde yazan bir yazi,,,devami,,,

,,çiçek sanaErsan Ustamızaçiçek sanaDostum Eline Saglık Süper Örnek Çalışma Olmuşçiçek sanaŞimdi Cevizi Topladıgın Yeri Görelimçiçek sana

A21MEDLi

Vip Üye

ersan sende az değilsin hee,bayanların korkusundan sabahın köründe gitmişsin. :D :D :D

A21MEDLi

Vip Üye

bence sen asıl yere gitmemişin,yaklaşık çeşmenin 500 mt. karşısına gittinmi?

ersan

Vip Üye

gitmedim usta o yerde ev var insan yasiyor hem o yerden para alndi suylunuyor o ev tek orada bu evin etrafindan para alindini biliyorus ama bu cesmenin oldunu bilmezdim .

KANAS_USTA

Vip Üye

A21MEDLİ ustam ellerınden operım hurmetler.

ersan:
çeşmenin kaç havuzu var
yonlerıyle bırlıkte konuna yuzeysel bır anlatım kat ekstra bılgıler ekle.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ersan

Vip Üye

merhaba KANAS_USTA bu cesmenin 19 teknesi var sade 7 ci tekne onlardan 40 sm ta uzun tekneler kuzeye doru yapik akarin akti yer bataklik ,,hem nerede cubuklar bosluk verdi yerlerin iki tarafi da catlak zaman gectikce cukmus az da olsa sindilik putun kuv bulgar kuvu cok sey bilmiyorum bu cesme icin ,,bu ayni yerde bu cesmenin guney tarafinda 500-6oo mt kaliyor bir cesme ta var oda 7 teknesi var ama yeri deyisik 100 mt ta asa deyistirmisler eski yeri beli bu kucuk cesme tam arkasinda 60 mt guney bati da buyuk bir ceviz ver yasli tam cesmenin arkasinda kaliyor.

bu hava cekimi bu kucuk 7 di havuzlu cesmenin .

Son düzenleme:

KANAS_USTA

Vip Üye

enver
cevız ıle o cesme tam bır uyum ıcınde bırbırını destekler nıtelıkte
19 havuzlu cesme ısanın vucudunu sımgeler nıtelıkte dını boyutu bu yonde.
burda bır kuyu var ya o agacın altında yahut 7.teknenın altında
cok kompleks yapılmıs degerlı bır mezar var kardesım.

Üst Alt