Cümleten selamunaleyküm.Arazinin orjinal çekilmiş fotoğraflarını yayınlamakta kendimce sakınca gördüm.onun için elle resmettim.
ön tarafı zarf şekline benzeyen kaya 4 parçanın bir araya gelmesiyle yerleştirilmiş.ebatı 1,5m x1,5m gibi.derinliği toprağa girmiş haliyle 2,5 m cıvarı.üstündeki şapkaya benzer taş da ayrı yapılıp üzerine konmuş.
yaklaşık 10 11 adım aşağısında boyu 2,20 en 1 m yüks 1m olan sadece görünürde olduğu gibi uzun bir çıkıntı şeklinde sol ayağı ve bir limon büyüklüğünde kuyruğu olan tamamiyle göründüğü gibi taş yontma şeklinde kaplumbağa ve kaplumbağadan da tahmini 8-10 adım aşağısında yamaçta alan ebatı 2,20 mx2,20 m yükseklikte 2,5 m cıvarı,üzerinde resimde çizdiğim gibi içine bir kurşun kalem sığacak şekilde oyularak yapılmış parselli bir şekilde 4 adet kare ve ebatı 25 cm x 25 cm gibi.kırmızı çizgi şekli de yaklaşık bacak kalınlığında az bir su akan dere.zamanında bayağı bir su varmış...sayın ustalarım siz bu duruma ne dersiniz.bir açıklık getirirseniz çok memnun olurum.tşklerr.saygılar.
Son düzenleme: