sevgili kardeşim ,başlangıç zaten kayanın ön görülen kısmından. diktörgenin altını açmış ve aşağı zemine doğru kanallı oyma koymuş.
burada önemli olan,ortalama bir m.çapında ,dikine inilmesi gereken noktayı ,her hangi bir yöne kaçırmadan simetrik tespit gerekir. oradaki dolgu malzemesi yüzeyde geniş bir alan kapsayabilir. buradan az bir şey her hangi bir yöne kaçırılırsa,odalara dönüş kapısına inen yer kaçırılabilir.
ikinci olarak,bu tür yerlerde 2m.nin biraz üzerinden başlayıp,3 m. nin üzerine çıkabilen derinliğin tam olarak belirlenmesi gerekir ki,
tam odaya dönüş noktası kaçırılmasın. zaten o nokta,en fazla 120 cm yüksekliğinde olur ve anlaşılmayan bir görünümdedir. bu noktadan sonra odalara geçiş yolu başlar,
bu tünel boyu düz olabileceği gibi,dönüşümlü olur Z ÇİZEBİLİR YA DA ÇAPRAZ OLABİLİR.
BU DÖNÜŞLE ODA ARASINDAKİ MESAFE VE ODALARIN ,YAN YANAMI ARKA ARKAYAMI OLDUĞUNU DA belirlemek gerekir.bu tür yerlerde çoğunlukta iki oda olur.önemli olan ikincisidir.
birine girersin,diğerinin kısa bir tünelle veya doğal kayada kapı gibi bir yerlemi bağlantılı ,hangi tarafında kalır bilinmesi elzemdir.çünkü bu detaylar standart değil değişkendir. belki rastlamışsınızdır,bir açılmış oda görmüş veya duymuşsunuzdur. içinde hiç bir şey yoktu denir. halbuki çokları ikinciye ulaşamamıştır.
birde zemin altı tünelli girişlerde mutlaka riskler olur. bunların da nasıl aşılacağının bilinmesi gerekir.
ulaşılmaması için her türlü engelleyici düzen olur.üstten açılıp kapatılmış bir yer olsa amenna.
bütün bunları bilmeden,veya bir bilenden yardım almadan,netice alınabilirmi.
bu konuda tecrübelerimizin yüzde birini biliyor olsanız yaklaşmasınız bile.
ancak kendinizi yeterli gördükten sonra düşünürsünüz. eğitimin almadan,başarılabilen bir iş biliyormusun sevgili kardeşim. tavsiyelerime uyarsanız .ne zamanınızı nede paranızı kaybedersiniz. kendinizi yetiştirmeye zaman harcayınız. mutlaka bir tecrübeden yardım almanız hayrınıza olacaktır.sağlıcakla.