Sadece Bu Sayfaya Baktiğiniz Için Burada Paylaştim.... | Define işaretleri ve anlamları

Sadece Bu Sayfaya Baktiğiniz Için Burada Paylaştim....

Erdem

Vip Üye
Vip Üye
Katılım
15 Nisan 2014
Mesajlar
1,629
Beğeni
3,255
Puanları
113
ARAZİDE DOĞAL ŞEKİLDE ALTIN NERELERDE OLABİLİR....nerelerde altın madeni bulunabilir...
ben çekmedim ama doğruları paylaşmak hobim..........

SelamunAleykum değerli arkadaşlar bu videodaki bilgi doğrumudur yanlışmıdır tartışılır,Altın bir madendir bu şekilde değil,kum gibi taş gibi şekilde doğada bulunmaktadır,Şu da bir gerçektir ki ARSENİK çok etkili bir zehirdir mağara tünel gibi girişlerden kazılmaya devam edilince damar gibi yada şerit şeklinde karşımıza çıkabilir ve videodaki sarı renkli tozgibi şekilde olur,Allah esirgesin bu videodaki arkadaş altın diye Arseniğe dokunmuş olabilir,bilginiz olsun
 

cantar

Kullanıcı
Katılım
27 Ağustos 2012
Mesajlar
8,795
Beğeni
11,115
Puanları
113
Arsenik nedir? Zararları Nelerdir?

Periyodik cetvelde bulunan VA grubunda yer alan yarı metal bir elementtir. Arsenik tüm evrende olduğunu düşülmektedir. Dünya’da arsenik büyük bir bölümü bakır ve kurşun metallarinde bulunur. Dünyamızda bu kadar fazla bulunan bir maddenin insan üzerinde de büyük bir etkisi vardır. Hatta arsenik maddesi yediğimiz yemek ve içeceklerin içinde de bulunduğu söylemek doğru bir karardır.

A.B.D.’de yayımlanan bir programdan Dr. Mehmet Öz, arsenik oranın hazır elma sularında çok yüksek olduğunu ifade etmiştir. Dr. Mehmet Öz yaptığı bu ilginç açıklamada dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Arsenik maddesinin kanser üzerinde epeyce etkisi vardır ve birçok kanserin nedeni olarak gösterilmektedir. Bilinçsiz tarım ürünlerin üretimi, denetim yapılmayan pestisit isimli böceklerin öldürücü ilaçların yasaklanmış olmasına karşın arsenik madde kullanılmaktadır. Konsantre meyve suların içerisinde arsenik maddenin bulunmasına karşın Çin ve Uzakdoğu ülkelerinde ithal edilmektedir. Sağlık için, toplam ölçülen arseniğin zararlı bölümünün, büyük bir kısmını inorganik arseniğin oluşturduğunu Dr. Öz yaptığı çalışmalar neticesinde göstermiştir.

EPA arsenik miktarını, elma sularında ve içme sularında resmi tutarının üst limitinin 10 ppb üstünde arsenik bulmuştur. FDA, yaptığı açıklamalar neticesinde, organik arsenik olduğunu ve sağlık için tehdit oluşturmadığı, ancak tavukların organik arsenik maddesini zararlı bir inorganik arseniğe çevrilebileceğini ifade etmiştir. ABD yapılan araştırmayı dikkate almış ve organik arsenik tavuk satışını engelleyen ilk ülke olmuştur. İnorganik arsenik kanser dışında, birçok hastalığa yol açmıştır. Sadece tavuklarda değil, diğer hayvanlarda organik arseniğin inorganik arseniğe çevirebilme ihtimali üzerinde durulmaktadır. Ülkemizde şebeke sularında bulunan arseniğin düşürülmesi için arıtma tesislerinde kurulmayı hedeflemişlerdir.

Arsenik miktarının doğada düzenli bir şekilde dağılmasına karşın, bilinçsiz kullanılması korkutucu bir durumdur.

*Mürekkep
*Tekstil boyaları
*Böcek öldürücü ilaçlar
*Sigara
*Penisilin buluşuna kadar frengi hastalıkların tedavisinde arsenik kullanılmıştır.

�Günümüzde artık arsenik boyalar içeren pestisitler yasaklanmış ancak Çin başta olmak üzere Uzak Doğu ülkeleri birçok yerde kaçak olarak kullanmaktadır. 1800-1900 yıllarda böcek öldürücü ilaçların içinde bulunan bu zararlı madde o dönemlerde sedef hastalığına, astıma ve 1970’li yıllarda lösemi hastalığı için kullanılmıştır. Tarımda bilinçleşen çiftçiler, 1995 yılında arsenik kullanımı %4’e gerilemiştir. Ortalama bir insan 40 mikrogram arsenik bileşiklerini vücuduna alır. Arsenik maddesi, birçok üründe bulunmakla birlikte, özellikle de önemli olarak gıda ürünleri karşımıza çıkmaktadır. Bu gıda ürünleri incelendiği takdirde ise, deniz ürünleri, kümes hayvanları ve mantarda bulunulduğu anlaşılmıştır. Günlük tavuk tüketilmesi durumunda 21-30 mikrogram arsenik alınmaktadır.

Kalitesiz ve denetimi olmayan makyaj ve boya malzemelerinden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Çin’de üretilen çoğu oyuncaklarda bulunduğu bilinmektedir. Vücutta olması gereken miktardan fazla alınan arsenik; karın ağrısı, kusma, bulantı ve boğazda yanma hissi gibi hastalıklar ortaya çıkar. Yüksek miktarda alınan arsenik kalp yetmezliğine, dolaşım bozukluğuna ve sonunda ölüme neden olmaktadır. Kronik zehirlenme, ciltte kansere benzeyen oluşumlar, sinir sisteminin işlevinin bozulması, ilerleyici halsizlik ve yorgunluk, bilinçte bozulma, dışkılama ve işeme sorunları, tırnak çizgilenmeleri ve hatta ardından ölümle sonuçlanabilir. Bu yüzden yukarıda belirtilen hastalık yapan malzemeleri kullanmaktan kaçınılmalıdır.
 

cantar

Kullanıcı
Katılım
27 Ağustos 2012
Mesajlar
8,795
Beğeni
11,115
Puanları
113
arsenigin-ozellikleri-nelerdir.jpg
Üç allotropu bulunan kimyasal maddelerden biridir. Bunların gri arsenik olup metalik halde bulunanı kararlı olma özelliği ile bilinir. Bu türün yoğunluğu da büyüktür. Sarı arsenik olarak bilinen ametalik hali dört atomlu, AS4 moleküllerden meydana gelmektedir. Uçuculuğu ile bilinen sarı arsenik, buharın aniden soğutulması ile elde edilmektedir. Siyah arsenik amorftur ve arsin maddesinin ısı ile bozulmasından elde edilmektedir.

Gri arsenik ısıyı çok iyi iletebilen bir maddedir. Bu türün elektrik iletimi bakırın %5’i kadardır. Metalik olan gri arsenik diğerlerinden farklı olarak süblimleşebilme özelliğine sahiptir. Yani gri arsenik, sıvı hale geçmeden katı halden doğrudan buhar haline gelir. Arsenik 400 derecede yanabilen bir maddedir ve yanması ile arsenik trioksit yani As4O6 ortaya çıkmaktadır. Bu yeni madde halojen, kükürt ve metallerle reaksiyona girebilmektedir.

Arseniğin Kullanım Alanları Nelerdir?
arsenigin-kullanim-alanlari-nelerdir.jpg
Arsenik, piroteknik alanında gülle ve mermilerin sert olmasında, şekil almasını sağlamakta kullanılmaktadır. Arsenikten elde edilen bazı bileşiklerin tarım alanında böcekleri öldürmek amacıyla ya da zehir olarak kullanıldığı bilinmektedir. Lazer, LEDgibi ürünlerin ve yarı iletkenlerin yapısına eklenir.

Ahşap koruyucu ürünlerin bileşimlerinde de arseniğe yer verilmektedir. Tıbbi alanda geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ek olarak günümüzde ne yazık ki tavuk, meyve suyu gibi çeşitli gıdalarda arseniğe rastlanmıştır. Arseniğin en geniş kullanım alanı fare zehri üretimidir. Arseniğin eski çağlarda cinayet için en çok tercih edilen zehirlerden biri olduğu da biliniyor.

Arsenik Hangi Ürünlerde Bulunur?
arsenik-hangi-urunlerde-bulunur.jpg
Günlük hayatta kullanılan birçok malzemenin içinde arsenik bulunmaktadır. Zararlı olmasına karşın günlük hayatta elimize aldığımız, yediğimiz, içtiğimiz şeyler arsenik içermektedir. Özellikle konsantre meyve sularında çok sık arsenik varlığına rastlanmıştır. Dr. Mehmet Öz ilk olarak hazır elma sularında arsenik olduğunu gündeme getirmiştir.

Yapılan bir araştırma tavuk gibi kümes hayvanlarının organik arseniği, inorganik arseniğe çevirdiğini göstermiştir. Bu nedenle çok fazla tavuk tüketmek, vücudunuzda olması gereken arsenik miktarını artırır. Kronikleşen arsenik zehirlenmesi ise sinir sisteminde büyük tahribata yol açar. Yazı yazmak için sık sık elimize aldığımız kalemlerin içindeki mürekkeplerde arsenik mevcuttur. Bu nedenle akan, sızıntı yapan kalemleri kullanmaya devam etmemelisiniz.

Tekstil boyalarında kullanılan arsenik, aldığımız kıyafetler ile evimize taşınabiliyor. Özellikle yaz aylarında evlerimizde kullandığımız tarzı böcek ilaçlarının içinde arsenik bulunuyor ve bizler bunu soluyoruz. Sigara içenlerin sayısı her geçen gün artıyor ki arsenik sigara içinde yoğun miktarda bulunabiliyor.

Arsenik Çıkarılan Yerler Nerelerdir?
arsenik-cikarilan-yerler-nerelerdir.jpg
Yer kürede çok az bulunan arsenik, belirli noktalarda bulunmak yerine geniş bir alana yayılmıştır. Verimli toprakların işlenmemiş kısımlarında çok az miktarda mevcuttur. Deniz suyu içinde milyonda on oranında arsenik bulunmaktadır. Arseniğin herhangi bir yerden çıkartılmasından ziyade kimyasal yöntemlerle elde edilmesi mümkündür.

Arsenik elde edebilmek için arsenik bileşimlerinden olan Fe-As-S karışımı arsenopirit, Fe As2 karışımı löllingit ve arsenik trioksite kömür karışımı eklenerek ateşe dayanıklı bir kabın içinde ısıtılmaktadır. Ortaya çıkan arsenik buharı demir kaplarında kurşuni bir renk alarak billurlar biçiminde yoğunlaşır. Arseniğin buharı çok tehlikeli bir zehir olduğu için uygulama uygun yerlerde ve koşullarda uzmanlar tarafından yapılmalıdır.

Arseniğin Zararları Nelerdir?
arsenigin-zarralari-nelerdir.jpg
Arsenik insan yaşamını ciddi oranda tehdit eden, tam anlamıyla tehlikeli bir kimyasal maddedir. Bu nedenle ülkemizde ve dünyada içinde arsenik olan ürünlerin mutlaka denetlenmesi gerekmektedir. Özellikle Çin’den getirilen ürünler içindeki arsenik oranı dikkate alınmalıdır. Bunun dışında çocuk oyuncakları, makyaj malzemeleri yoğun arsenik barındırmaktadır.

Bu konuda alınabilecek tek önlem bilindik markalardan kaliteli ürünler satın almaktır. İçinde arsenik bulunan gıdalar ve eşyalar, ilerleyen dönemde cilt kanserine, kalp yetmezliğine, aşırı halsizlik hissine, dolaşım bozukluğuna neden olabilmektedir.

Arsenik Zehirlenmesi Nedir?
arsenik-zehirlenmesi-nedir.jpg
Arsenikle ilgili en ciddi tehlike arsenik zehirlenmesidir ve neticeleri böbreklerde, karaciğerde ağır olarak görülebilir. Arsenik zehirlenmesi genellikle böcek ilaçlarının solunması, bu ilaca maruz kalmış gıdaların yeterince yıkanmadan tüketilmesi sonucu meydana gelir.

Arsenik zehirlenmesinin ilk belirtileri ise; mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, koyu renkli idrar, kas krampları, , baş dönmesi ve boğazda yanmadır. Takiben dolaşım sistemini ve kalbi etkileyen zehirlenmeye hemen müdahale edilmezse, sonucu ölüm bile olabilir. Bu kadar zararlı olan bir maddenin denetimi konusunda ne yazık ki yeterli hassasiyet gösterilmemektedir. Bu nedenle insanların kendi kendilerine önlem alması gerekir.


Beslenmede doğal ürünleri, güvendiğiniz yerlerden almaya başlayarak sağlığınızı bir nebze de olsa koruyabilirsiniz. Kronik arsenik zehirlenmelerinde tırnaklarda çatlaklar ve beyaz çizgiler, ağız içinde ve ciltte lekeler, saç dökülmesi, deride melanozis, damar sertleşmesi ve merkezi sinir sistemi tahribatı gibi sonuçlar meydana gelmektedir.

Konu Hakkında Bilgilendirici Video

Günümüzde birçok kanser türünün sebepleri arasında yer alan arsenik, genellikle tarım alanında kullanılan pestisitler vasıtasıyla vücudumuza girmektedir.
Meyve ve sebzeleri yemeden önce tamamen temiz olması için hangi işlemleri yapıyorsunuz?
Arsenik zehirlenmesi yaşayanlar ilk belirtilerini paylaşabilirler mi?
Arsenikten en az şekilde zarar görmek için neler yapılmalıdır?
Arseniğin yediğiniz konserve ürünlerinde bulunduğunu biliyor muydunuz?
 

Erdem

Vip Üye
Vip Üye
Katılım
15 Nisan 2014
Mesajlar
1,629
Beğeni
3,255
Puanları
113
Arsenik nedir? Zararları Nelerdir?

Periyodik cetvelde bulunan VA grubunda yer alan yarı metal bir elementtir. Arsenik tüm evrende olduğunu düşülmektedir. Dünya’da arsenik büyük bir bölümü bakır ve kurşun metallarinde bulunur. Dünyamızda bu kadar fazla bulunan bir maddenin insan üzerinde de büyük bir etkisi vardır. Hatta arsenik maddesi yediğimiz yemek ve içeceklerin içinde de bulunduğu söylemek doğru bir karardır.

A.B.D.’de yayımlanan bir programdan Dr. Mehmet Öz, arsenik oranın hazır elma sularında çok yüksek olduğunu ifade etmiştir. Dr. Mehmet Öz yaptığı bu ilginç açıklamada dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Arsenik maddesinin kanser üzerinde epeyce etkisi vardır ve birçok kanserin nedeni olarak gösterilmektedir. Bilinçsiz tarım ürünlerin üretimi, denetim yapılmayan pestisit isimli böceklerin öldürücü ilaçların yasaklanmış olmasına karşın arsenik madde kullanılmaktadır. Konsantre meyve suların içerisinde arsenik maddenin bulunmasına karşın Çin ve Uzakdoğu ülkelerinde ithal edilmektedir. Sağlık için, toplam ölçülen arseniğin zararlı bölümünün, büyük bir kısmını inorganik arseniğin oluşturduğunu Dr. Öz yaptığı çalışmalar neticesinde göstermiştir.

EPA arsenik miktarını, elma sularında ve içme sularında resmi tutarının üst limitinin 10 ppb üstünde arsenik bulmuştur. FDA, yaptığı açıklamalar neticesinde, organik arsenik olduğunu ve sağlık için tehdit oluşturmadığı, ancak tavukların organik arsenik maddesini zararlı bir inorganik arseniğe çevrilebileceğini ifade etmiştir. ABD yapılan araştırmayı dikkate almış ve organik arsenik tavuk satışını engelleyen ilk ülke olmuştur. İnorganik arsenik kanser dışında, birçok hastalığa yol açmıştır. Sadece tavuklarda değil, diğer hayvanlarda organik arseniğin inorganik arseniğe çevirebilme ihtimali üzerinde durulmaktadır. Ülkemizde şebeke sularında bulunan arseniğin düşürülmesi için arıtma tesislerinde kurulmayı hedeflemişlerdir.

Arsenik miktarının doğada düzenli bir şekilde dağılmasına karşın, bilinçsiz kullanılması korkutucu bir durumdur.

*Mürekkep
*Tekstil boyaları
*Böcek öldürücü ilaçlar
*Sigara
*Penisilin buluşuna kadar frengi hastalıkların tedavisinde arsenik kullanılmıştır.

�Günümüzde artık arsenik boyalar içeren pestisitler yasaklanmış ancak Çin başta olmak üzere Uzak Doğu ülkeleri birçok yerde kaçak olarak kullanmaktadır. 1800-1900 yıllarda böcek öldürücü ilaçların içinde bulunan bu zararlı madde o dönemlerde sedef hastalığına, astıma ve 1970’li yıllarda lösemi hastalığı için kullanılmıştır. Tarımda bilinçleşen çiftçiler, 1995 yılında arsenik kullanımı %4’e gerilemiştir. Ortalama bir insan 40 mikrogram arsenik bileşiklerini vücuduna alır. Arsenik maddesi, birçok üründe bulunmakla birlikte, özellikle de önemli olarak gıda ürünleri karşımıza çıkmaktadır. Bu gıda ürünleri incelendiği takdirde ise, deniz ürünleri, kümes hayvanları ve mantarda bulunulduğu anlaşılmıştır. Günlük tavuk tüketilmesi durumunda 21-30 mikrogram arsenik alınmaktadır.

Kalitesiz ve denetimi olmayan makyaj ve boya malzemelerinden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Çin’de üretilen çoğu oyuncaklarda bulunduğu bilinmektedir. Vücutta olması gereken miktardan fazla alınan arsenik; karın ağrısı, kusma, bulantı ve boğazda yanma hissi gibi hastalıklar ortaya çıkar. Yüksek miktarda alınan arsenik kalp yetmezliğine, dolaşım bozukluğuna ve sonunda ölüme neden olmaktadır. Kronik zehirlenme, ciltte kansere benzeyen oluşumlar, sinir sisteminin işlevinin bozulması, ilerleyici halsizlik ve yorgunluk, bilinçte bozulma, dışkılama ve işeme sorunları, tırnak çizgilenmeleri ve hatta ardından ölümle sonuçlanabilir. Bu yüzden yukarıda belirtilen hastalık yapan malzemeleri kullanmaktan kaçınılmalıdır.
Bu maddeyi yani Arsenik eski zamanlarda ok uçlarına sürmek için kullanılırmış ki yaralanma olmasın!Yapılan bir kazıda karşılaşılmış bir maddedir.
 
Son düzenleme:

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Katılım
12 Haziran 2012
Mesajlar
11,018
Beğeni
20,956
Puanları
426
Konum
Malatya
SelamunAleykum değerli arkadaşlar bu videodaki bilgi doğrumudur yanlışmıdır tartışılır,Altın bir madendir bu şekilde değil,kum gibi taş gibi şekilde doğada bulunmaktadır,Şu da bir gerçektir ki ARSENİK çok etkili bir zehirdir mağara tünel gibi girişlerden kazılmaya devam edilince damar gibi yada şerit şeklinde karşımıza çıkabilir ve videodaki sarı renkli tozgibi şekilde olur,Allah esirgesin bu videodaki arkadaş altın diye Arseniğe dokunmuş olabilir,bilginiz olsun
Usta peki
Arsenik in kütlesi ve hacmi
Altın gibi mi
Yani
Bu videoda
Altının kütle ağırlığı
Kullanılarak çökmesi sağlanılıyor
Arsenikde mi böyle çöker
Ve
Su da bu şekilde arseniğin
Bir arada olacağını zan etmiyorum
Su ile temas eden arseniğin
Geç de olsa eriyip
Su ile birleştiğini düşünüyorum
Sence düşüncem doğru mu
 
Üst Alt