tarihi değirmen, | Define işaretleri ve anlamları

tarihi değirmen,

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
değerli arkadaşlarım,bir anlam ifade edermi?
ederse bir yorum katabilirmisiniz.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
Cevap: tarihi değirmen,

ustam güzel resimler için sagolasın bu işten anlayan mutlaka vardır ancak benim duydugum domuzluk denen yerde parası vardır derler birde suyun geldigi nokta önemli derdi eski bir usta oda şimdi rahmetlik benimki laf kalabalıgı kusuruma bakma.

A21MEDLi

Vip Üye

değirmen taşının bulunduğu toprak yığmaya benziyor?
bence asıl can alıcı nokta,su arkının (içinde) yaklaşık 20-30.metresinde saklı..

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Hocam bu tip değirmen ler için yapılması gereken şeyleri zaten biliyorsundur. Suyun geldiği hat üzerinde ve diğer alanlarda metal testine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bence es gecilmemesi bir yer. Kolay gelsin.

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

hocam neyin nerde olacağını bildiğinizden eminim.. şu değirmen taşını diyorum sofra taşı olarak kulanmamışlardır herhalde gayet itinalı bir şekilde oturtulmuş gibi geldi bana sanki birşeylerin üzerinde oturuyorum der gibi bir hali var saygılar...

FENERLi

Vip Üye

Lacivert ustam müjedesinin üzerine oturmuş kimseye vermiyor diyeceğim şaka tabi,,,
Eğer değirmenin arkasında yığma yoksa boşver derim,,,70mt. yukarısını incele açık alanda üçe iyi bak derim.

ufuk14

Kullanıcı

Eşme nerde ustam

operatör

Yasaklı
Yasaklı

Yosunları temizlemeni ve üstten fotosunu koy ikizceli kardeşim .bu bir çocuk mezar baş taşıdır.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

orjinal bir değirmen taşı değil, biçimsiz kesimi, sanki bana oradaki parayı tarif ediyor.

meyve ağaçları varsa meyvelerin tadına bakılabilir. yukarısındaki eski yol dan gelirken bir sarıklı dedemize rast gelinebilir. veya bazen sarığı da olmaz da yığmayı andıran halinden nizami olmayan yatışından anlaşılabilir.

poyra oluğu, ambar oluğu, poyra kütüğü istikametleri, suyunu besleyen kaynağı veya ılıcası, bendi, argı, basamağı, değirmen odası, kaşıklı çarkı, zıvana yatağı, çakıldaklık, ambar sandığı, bodrumdaki domuzluğu,
para için yapılan değirmenlerde hepside önemlidir. en önemlisi de para değirmenleri yakınında mutlaka sistemli birşeyler göze çarpar. ikizceli ustamızın yerdeki değirmenin yalancı taşı gibi.

Son düzenleme:

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

arkadaşlar harikasınız.çok yapıcı yorumlar. misafir gittiğim bir bölge.
değirmenden bahsedilince tarih merakı bizi çekti.

inerken geçtiğimiz yol asırlara meydan okurcasına ayakta. değirmene inerken yakınında gördüklerimizden bir kaç örnek.

konuyu dağıtmamak için resimlerin bir kısmını daha sonra paylaşmayı uygun görüyorum. dere kısmından girişli işaretlediğim yere kadar kayanın altında odası ve malzemenin içerdeki noktası.biraz uzağındada olsa değerli eşmesine kadar var.paylaşacağım.

Üst Alt