Bu isaretin olduğu yerin neresinde giriş aramaliyiz kiliseye veya eşiğine ?Bu tarz işaretler ermeni kiliselerine aittir kilisenin konumunu ve mahzenin mezarların yerlerini betimler sana tavsiyem kilise küçüktür giriş eşiğinin yeri belli ise alınmamışsa güveç içinde heykelcikler sana yeter...
Yok her hangi bir duyum yok lahit mi var diyorsunuz siz ?Bu civarda çıkartılan Lahit olmuş mu?
Bu tür hikayeler anlatıyorlar mı, bilginiz var mı, duydunuz mu?
Yok ustam lahit var demiyorum.Yok her hangi bir duyum yok lahit mi var diyorsunuz siz ?
Anladım ustam sizin düşünceniz tm olarak nedir ?Yok ustam lahit var demiyorum.
Kare-ucgen-dairenin degisik sekilde yanyana gelmesinin lahit isareti oldugunu soyleyen ustalarumiz var. Bir ihtimal bu nedenle sordum. Bu isaretleri bizzat gormuslugum yok. Gorenler - bilenler aciklamasini yapiyorlar zaten.
Kolay Gelsin.
Ustam bu taşı ikiye bölmüşler taştaki haçın yarisi diyer tasta kalmış bu taş bu hale geldiyse oradane eşik kalmıştır nede kapı iznik karsak diye bir yerde bunun aynısı varBu tarz işaretler ermeni kiliselerine aittir kilisenin konumunu ve mahzenin mezarların yerlerini betimler sana tavsiyem kilise küçüktür giriş eşiğinin yeri belli ise alınmamışsa güveç içinde heykelcikler sana yeter...