Toprağa saplı dikili taş ... | Define işaretleri ve anlamları

Toprağa saplı dikili taş ...

KERASUS

Kullanıcı
..

..

..

..

..bu baktığı yön...

...bu da alt hemen 10 metre allt tarafından giden patika yol..

....

buda taşın baktığı yöndeki çok eski pınar .şimdi su gözü yukarı alınmış ve depo yapılmış hala faaldir..

..

...

....ön tarafından taşla yapılmış patika yol geçmekte.....

Son düzenleme:

TRUVA

Admin
Cevap: Toprağa saplı dikili taş ...

Kardeş görünürde bişey yok.bu bölge ile ilgili anlatmak istediğin bilgiler yokmu.kaynak suyun çevresinde eski ağaç yada kaya varmı.varsa kontrol et.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

değerli arkadaşlar,honda kardeşimle ,sizlere sunduğum tarihi değirmene inerken,ustam burda dikkatimi çeken bir kaya var söylemi üzerine,kayaya yöneldik. üzerinde bir oyma olmamasına rağmen,köklü sabit ve alt kısmının traşlı gövdeninde şekillendirilerek bir yöne meyil verili oluşu dikkatimizi çekti.
gördüğünüz gibi yakınında bir kuru dere ve dereden karşıya bir patika mevcut.
şu kısımda nirengi oluşturacak ne var diye sorduğumda,
ustam bir çeşme tam o kısımda dedi. ve bazı söylentileride mevcutmuş.
önceden pınar imiş.
fazla uzatmadan gittik.. kontrol neticesinde kayda değer olarak gördüğümüz için sizlere sunmak istedik.
burdaki amacımız,
doğada her işçilik bir amaca hizmet için yapılmıştır. basit görünümlü bir kaya bile neler verebiliyor paylaşmak istedik.çeşmenin solundaki düzlük. duvarın dibinden kısa bir giriş ve küçük bir odacık.

sondurak

Kullanıcı

,,Konuyla Alakalı ,,10,,Numara Yer image123 Ve Çalışmaçiçek sana Süper Çubuklar'la Mulu Songöz kırp.. Yasal Yoldangöz kırpçiçek sana,,

karanar

Kullanıcı

değerli arkadaşlar,honda kardeşimle ,sizlere sunduğum tarihi değirmene inerken,ustam burda dikkatimi çeken bir kaya var söylemi üzerine,kayaya yöneldik. üzerinde bir oyma olmamasına rağmen,köklü sabit ve alt kısmının traşlı gövdeninde şekillendirilerek bir yöne meyil verili oluşu dikkatimizi çekti.
gördüğünüz gibi yakınında bir kuru dere ve dereden karşıya bir patika mevcut.
şu kısımda nirengi oluşturacak ne var diye sorduğumda,
ustam bir çeşme tam o kısımda dedi. ve bazı söylentileride mevcutmuş.
önceden pınar imiş.
fazla uzatmadan gittik.. kontrol neticesinde kayda değer olarak gördüğümüz için sizlere sunmak istedik.
burdaki amacımız,
doğada her işçilik bir amaca hizmet için yapılmıştır. basit görünümlü bir kaya bile neler verebiliyor paylaşmak istedik.çeşmenin solundaki düzlük. duvarın dibinden kısa bir giriş ve küçük bir odacık.

usta deşifre olmıcaksa kayayı iyice bir temizlemek lazım sanki, duruşu falan çok güzel maşallah. haa bir de fındıklıklar için ayrıca teşekkürler. özlemişim :)

ikizceli

Kullanıcı

usta deşifre olmıcaksa kayayı iyice bir temizlemek lazım sanki, duruşu falan çok güzel maşallah. haa bir de fındıklıklar için ayrıca teşekkürler. özlemişim :)

karanar kardeş,arkadaşımız bizler gibi dışarda oturduğu için,diğer paylaşımlarımdaki gibi,bölgeyi bilen birileri tarafından görülüp, bir girişim olmaması için çizmedim bile.ama bu şekliyle görülsede noktayı bulmak herkesin harcı değil.diğer yerler benim çevremde ve dışardan kimse girmez.
fındık bahçelerini özlüyorsan,bir daha giderken götürebilirim. sağlıcakla.

NOVANDA

Kullanıcı

Değirmen olayları pazılın en zor parçalarıdır. Bu yüzden nokta gibi adım ölçü ve yön kavramı şarttır .Çok örnek gördüm halada görüyorum değişmez olay eski değirmenlerin kasa oluşudur .

ikizceli

Kullanıcı

Değirmen olayları pazılın en zor parçalarıdır. Bu yüzden nokta gibi adım ölçü ve yön kavramı şarttır .Çok örnek gördüm halada görüyorum değişmez olay eski değirmenlerin kasa oluşudur .

burası değirmen değil. pınarın evlere su götürmek için çeşmeye dönüştürülmüş hali.
değirmenler konusunda haklısınız.sahtesi,un ve taş öğütmek içini vs. çeşitlidir.fırınların farklı amaçla kullanıldıkları gibi.su arklarının toprakta veya kayadan veya horasanla oluşturulması ,yanındaki göl ve çağlayan olması merdivenli oluşları gibi bir çok farklılıklar ,yine baş kiliselerin olması gibi,silah sevkiyatı gibi işlerin yönetimce yapıldığı önemli işlevi olanlar vardır. bir kaç örnek verdiğim durumlar gizemini artırdığı bir gerçektir. ama bunlar hepsini ayni katagoriye sokmaz.sağlıcakla.

NOVANDA

Kullanıcı

burası değirmen değil. pınarın evlere su götürmek için çeşmeye dönüştürülmüş hali.
değirmenler konusunda haklısınız.sahtesi,un ve taş öğütmek içini vs. çeşitlidir.fırınların farklı amaçla kullanıldıkları gibi.su arklarının toprakta veya kayadan veya horasanla oluşturulması ,yanındaki göl ve çağlayan olması merdivenli oluşları gibi bir çok farklılıklar ,yine baş kiliselerin olması gibi,silah sevkiyatı gibi işlerin yönetimce yapıldığı önemli işlevi olanlar vardır. bir kaç örnek verdiğim durumlar gizemini artırdığı bir gerçektir. ama bunlar hepsini ayni katagoriye sokmaz.sağlıcakla.

Kusura bakmayın yazıda değirmen bilgisi verilince çevresi sandım affınıza

ikizceli

Kullanıcı

estağfirullah güzel kardeşim.samimi dostlarla aramızda kusur sözcüğünün yeri olamaz.
paylaştığım bir değirmen vardı ,ona inerken bir miktar üst tarafında kalıyor. sağlıcakla selametle.

Üst Alt