havaya bakıyor ustamİlk resimde görülen , insan vücuduna uyarlanmış bir aslan kafası gibi. İlk bakışta piramitlerin önündeki sfenksin oturmuş hali gibi geldi. Buda bekciliğini yaptığı mezarların önemini ortaya koyuyor. Bulunduğu yamacın değişik açılardan resimleri olsa iyi olurdu.
Birde yakın çevrede tumulus varmı diye bir bakıver.
Oymalar ve kanallar mezarların en önemli emareleridir. Bulunduğu yerde boşluk uygulaması ile ancak tespit edilebilecek zeminaltı oda türünden mezarlar var. Birbirleri ile tünelle bağlantıları olabilir.
Merdivenli kaya için resimler yetersiz açığından geniş açılı resimleri olursa daha sağlıklı birseyler söylenebilir. Merdivenli kayanın oldugu blokta traslanmış geniş bir alan yani kayanın yüzeyinde varsa özellikle o alan önemli.
4 resimdeki oyma karşıyamı, havayamı bakıyor onuda çözemedim. Onu belirtirsen çözümü kolaylaşır.
Kolay gelsin
teşekkürlerustam burda isaretledim yerde bir mahzen girisin var cok deyerli bu kucuk ,,x,,yaptim yerlere dikat et mude yerleri olabilir o karsidaki tasi timsaha benzetim sanki yuvasina ceketmis hali tuzakli olabilir giris yeri.
bu da usta kaya mezar odan var isaretleri hepsi yerinde drenaj kanalini bilem yapmislar suni oymasi bilem orda urasmaya deyer bir kaya mezar odasi.
işaretlediğim yerde mahzen girişi var demişsin ustam hangi işaret tam olarak söylermisin ustamustam burda isaretledim yerde bir mahzen girisin var cok deyerli bu kucuk ,,x,,yaptim yerlere dikat et mude yerleri olabilir o karsidaki tasi timsaha benzetim sanki yuvasina ceketmis hali tuzakli olabilir giris yeri.
bu da usta kaya mezar odan var isaretleri hepsi yerinde drenaj kanalini bilem yapmislar suni oymasi bilem orda urasmaya deyer bir kaya mezar odasi.