Ustam uçaktan baktığımızda bazı toprakların renginin gri-kül rengi olduğunu görüyoruz.
Buraları eski yerleşim yerleri diyebiliriz. Çünkü kullanılmış toprak muhakkak renk değiştiriyor.
Google Map tan bakınca aynı manzara karşımıza çıkıyor. Gezmeye gideceğiniz yeri muhakkak önceden Map tan kontrol ediniz.
Bana eski bir değirmen olduğu söylendi geçen haftalarda. Haritayı açtım, o köydeki arkadaşa değirmenin yerini göstermesini söyledim. Bulamadı amma ben sorularımla ona değirmenin yerini bulmasını sağladım. Bu yerin tam karşısında bir tepe tepenin arkasında kül rengine bürünmüş geniş bir alanı gösterdim. Buranın komşu köyün arazisi olduğunu söyledi. Dereleri sordum gösterdi. O köyden çok kimsenin epey Sarıkız bulduğunu duyduklarını söyledi. Bayram sonu gideceğiz inşallah. Gitmeye değer bir olduğuna haritadan karar verdim.
Bilerek biraz detaylı yazdım. Bilmeyen arkadaşlar bu şekli öğrensin istedim. Çok istifadesini ben hep gördüm.
Şu köyde şu şu var edebiyatını önce Map tan teyit ediyorum. Her denilen yere gitmiyorum. Geçen çok meşhur olmuş bir köyü söylediler.
Haritadan baktım, meskun mahal ile sırt sırta bir yer. Çevresinde de başka noktalar göremedim. İl merkezine 90 km. Git gel 1 gün gidecekti. Gerek görmedim.
Sizde bu alanı bu bilgilerin ışığında kontrol ediniz derim.