Yerden çıkan işaret | Define işaretleri ve anlamları

Yerden çıkan işaret

MİR.

Kullanıcı
Hayırlı sabahlar olsun

Geçenlerde isim vermeyeyim bir sosyal medya uygulamasında birisi dere kenarı civarında bir adet yarım metrede gömülü ağzı ters yöne yani aşağı yöne bakar vaziyette metal bir kap bulmuş içi boş (bakraç) bu ne anlama gelir sizce ben forumda daha önceden okuduğum kadarıyla bunun rastgele bir şey olmadığı aşağı yönlü bir işaret verdiğini okumuştum (hatta sanırım yazıyı @nik usta yazmıştı) ama o toprak küp için yazılmıştı aynı şey geçerli midir yorumlarınız nedir

nik

USTA
Super Moderatör
Hayırlı sabahlar olsun

Geçenlerde isim vermeyeyim bir sosyal medya uygulamasında birisi dere kenarı civarında bir adet yarım metrede gömülü ağzı ters yöne yani aşağı yöne bakar vaziyette metal bir kap bulmuş içi boş (bakraç) bu ne anlama gelir sizce ben forumda daha önceden okuduğum kadarıyla bunun rastgele bir şey olmadığı aşağı yönlü bir işaret verdiğini okumuştum (hatta sanırım yazıyı @nik usta yazmıştı) ama o toprak küp için yazılmıştı aynı şey geçerli midir yorumlarınız nedir
Değerli ustam aşağı Bakın ters küpler altını gösterir altında değilse Mahsen ya da tünelin çok yakıninda giriş 1 metre civarında demektir öyle olmalıdır diye düşünüyorum bunlardan hiçbiri yoksa çok yakınında 50 metre civarı içerisinde yığma bakacaksın Tepecik bir tası ters çevirince Yığma olur.

MİR.

Kullanıcı
Değerli ustam aşağı Bakın ters küpler altını gösterir altında değilse Mahsen ya da tünelin çok yakıninda giriş 1 metre civarında demektir öyle olmalıdır diye düşünüyorum bunlardan hiçbiri yoksa çok yakınında 50 metre civarı içerisinde yığma bakacaksın Tepecik bir tası ters çevirince Yığma olur.
Evet ustam yazınıza istinaden ben de öyle düşündüm bulunan kap küp değil metalden bir bakraç ama aynı mantık olmalı diye tahmin ettim ayrıca dediğiniz gibi yakınında bir yığma benzeri yapı olduğunu söyledi arkadaş yığmada mı aranmalı ya da nasıl bir çalışma yapılmalı

nik

USTA
Super Moderatör
Ustam tam baş aşağı ise evela altı.
Yok biraz yatsı ise ağız tarafın baktığı yöndür.
En son yığma bakacak sınız .

nik

USTA
Super Moderatör
Tam olarak baş aşağıymış usta derinlikle ilgili tahmininiz var mıdır
Kimetli ustam ege bölgesinde genelde geriye döñüp alanilsinler diye 1 mtre 2 m geçmez.
Ben daha önce haritalar atmiştım hangi bölgede hangi ugarlık geçtiği .
Uygarlıklara güre değişebiliyor.
Tek küp,tek testi tek bakraç pek derinde olmaz ama ağiz kısmı yön verir örnek;
1,köp testi,bakraç vs ağızı sağa bakiyorsa sağda 1 ile 11 adım veya metre de.
2, ağzı sola bakiyorsa sol tarafta 1 ile 9 veya 11 adım yada metre de.
3,ağzı havaya(yukarıya)bakiyorsa altında demek 1 veya 2 mtre civarında'dır.
4,ağızı alta bakiyorsa ya altındadır ya altında giriş var yada genelde 1 metre ve bir kaç metre giriş var.
Ama baraç,testi yada köp ağzı aşağiya bakiyorsa altında değilse 1veya bir kaç metre mahzen,tünele,kuyu veya bir oda yada giriş va demek.
Ters konulmuş köp,testi bakraç vs derin bir şeyın kapatılmiş olduğunü anlamında,kuyu tünel,mahzen veya oda vs gibi bazen de çevresinde bir yığmayı verir yada yığmaya giden bir giris.

TRUVA

Admin
Bakraci buldugun noktasin 3m guneydogu yonunu test et. 2m derinlik.

MİR.

Kullanıcı
Kimetli ustam ege bölgesinde genelde geriye döñüp alanilsinler diye 1 mtre 2 m geçmez.
Ben daha önce haritalar atmiştım hangi bölgede hangi ugarlık geçtiği .
Uygarlıklara güre değişebiliyor.
Tek küp,tek testi tek bakraç pek derinde olmaz ama ağiz kısmı yön verir örnek;
1,köp testi,bakraç vs ağızı sağa bakiyorsa sağda 1 ile 11 adım veya metre de.
2, ağzı sola bakiyorsa sol tarafta 1 ile 9 veya 11 adım yada metre de.
3,ağzı havaya(yukarıya)bakiyorsa altında demek 1 veya 2 mtre civarında'dır.
4,ağızı alta bakiyorsa ya altındadır ya altında giriş var yada genelde 1 metre ve bir kaç metre giriş var.
Ama baraç,testi yada köp ağzı aşağiya bakiyorsa altında değilse 1veya bir kaç metre mahzen,tünele,kuyu veya bir oda yada giriş va demek.
Ters konulmuş köp,testi bakraç vs derin bir şeyın kapatılmiş olduğunü anlamında,kuyu tünel,mahzen veya oda vs gibi bazen de çevresinde bir yığmayı verir yada yığmaya giden bir giris.
Teşekkür ederim ustam çok önceden de aynı konuda yazılarını okumuştum verdiğin bilgiler çok kıymetli allah razı olsun

• Beğen
Tepkiler: nik
Üst Alt