bir yer bulduk ama nedir ne değildir bilemedim bu yüzden forumda siz değerli ustalarıma sormak istedim.
anladım engin bilgileriniz için çok teşekkür ederim üstadlardan daha cok yorum bekliyorum. çok teşekkürler tekrardan çok faydalı olucağına inanıyorumgüzel vede zorlu bir yermiş işcilige bakılırsa 5 ci resim tıraşlanmış olan yer bir roma hamamını andırıyor (xp ise) yunanca .. P harfi antik yunancada olan bir kelime. P harfi antik yunanca da tek başına ifade etmemektedir... X işaretiyle beraber kaynaşmış İsa - Mesihin çarmıha gerilişinin sembolü olmuştur... antik yunanın hiristiyanlıkla beraber bir takım sembolleri günümüze kadar süregelmiş... chi rho haçı da denebilir RHO – LA: kadar, gelmek ... CHİ – CHİ: ağzı açık.. chi >chi chi, ağzını açmak.. rho >la-ho la, -e kadar; ho, gelmek...(X) Yunanca da telaffuz edilir. X tek başına genellikle erken Hıristiyanlık bir Christogram olarak kullanılmıştır. İsa'nın bir temsilcisi olarak - Chi Rho / labarum sembol - Konstanti de XP sembolü olarak kullandı. X ve P Yunan alfabesiyle İsa'nın adının ilk iki harf için kullanılmıştır... ve ikisi bir arada İsanın çarmıha gerilişinin sembolü haline gelmiştir.xp bir diger anlamı ise arkasından gelen tünel ve kapı usdalarında düşüncelerini al .
anladım cok teşekkürler ben o üçgeni farkedememiştim bu işlerde daha yeniyim ondan dolayı çok detay atlıyorum malesef kiCok guzel bir yerin var. Bu resimler yetmez sandigindan fazla gizemler mevcut. Senin gormedigin cok fazla isaretler mevcut burda. 2 oyma olan resmin arkasinda ucgen isareti gordum telefondan bakmama ragmen. Ustalarim pc den acip sana daha iyi yardimci olacaktir. Ama cok resim yuklersen dogru sonuca ulasilir buradan. 3 cu resmin onu cok supheli. Selametle
inşallah dostum teşekkür ederim iyi niyetin için fakat buranın işçiliği insanı biraz korkutuyorustam çok güzzel bi yer burası bi yerleşim yeri ilk fotodaki kaya mezar yapımı için çok uygun buralarda boşluk tespiti yap derim iyi mal çıkar burdan ustam ...