YARIN REGAİB KANDİLİDİR. | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

YARIN REGAİB KANDİLİDİR.

nik

USTA
Super Moderatör
Katılım
16 Şubat 2016
Mesajlar
673
Beğeni
2,291
Puanları
93
Yaş
49
RABBİM HABİBİ hürmetine sağlığınıza sahat,ömrünüze ve malarınıza bereket,kabir ve cehennem azabından Kurtuluş olsun.
Tüm İslam alemine hayırlar vesile olsun amin inşallah kardeşlerim.
kandiliniz mübarek olsun.
 

nik

USTA
Super Moderatör
Katılım
16 Şubat 2016
Mesajlar
673
Beğeni
2,291
Puanları
93
Yaş
49
Regaip Kandilinin anlamı ve önemi nedir?

Birlik ve beraberliğin arttığı günlerden olan kandiller zincirinin ilk halkası, recep ayı içerisinde yer alan Regaip Kandili'dir. Bu gecede Yüce Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Diğer bir ifadeyle bu ümit ve inançla Yüce Allah'a ibadet edilir.
REGAİP KANDİLİNDE NE OLMUŞTUR? Regaib kandilinin, Rasulullah Efendimizin babası Hz. Abdullah'ın evlendiği gece olduğu iddia edilir.

Regaip Kandili nedir İslam?

Terim olarak Regâib, türkçede kandil geceleri dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Receb'in, müslümanlar arasında kutsal kabul edilen ilk cuma gecesidir. Bu gecede Yüce Allah'ın


Regaip Kandili Peygamber efendimiz ne yapardı?

PEYGAMBERİMİZ REGAİP KANDİLİN'DE NE YAPARDI!

Ancak Hadis'i şeriflerde Recep Ayı'nın ilk Cuma gecesi ile ilgili övgüler ve dualar bulunmaktadır. Yine hadis ve siyer uzmanlarına göre peygamberimiz bir kandil ibadeti belirtmemekle beraber Regaip Kandili gününde oruç tutar, gecesinde ise nafile namaz kılarak ibadet


Regaip Kandili ne yapmamız gerekir?

Regaip Gecesi Yapılacak Dua ve İbadetler Nelerdir?

• Gündüzünde Oruç Tutmak. ...

• Kaza Namazı ve Nafile Namaz Kılmak. ...

• 3. Kur'an-ı Kerim Okumak. ...

• Tevbe İstiğfar Etmek. ...

• Dua Etmek. ...

• Salavat Getirmek. ...

• 7. Sadaka Vermek. ...

• 8. Hamd Etmek ve Şükür Halinde Bulunmak.




Regaip Kandili nedir İslam?

Terim olarak Regâib, türkçede kandil geceleri dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Receb'in, müslümanlar arasında kutsal kabul edilen ilk cuma gecesidir. Bu gecede Yüce Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır.

Peygamber'in Regaib gecesinde ana rahmine düştüğü, receb ayının ilk perşembe günü oruç tutup gecesinde Regaib namazı adıyla bir namaz kılmanın sevap olduğu ve bu gecenin birçok faziletinin bulunduğu yönündeki rivayetlerin asılsız olduğu hadis âlimlerince belirtilmiştir.

[ ] Regaip ne demek?

"Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Regaip gecesi denilince; “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kiymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası anlaşılır.

REGAİP KANDİLİ GECESİNDE OKUNACAK DUA

Okunuşu: “Rabbigfir verham vetecevez amme teğlemü inneke entel eazzul ekram.” Meali: “Rabbim, beni mağfiret et, bana rahmet et, bildiğin bütün kusurlarımdan geç, onları bağışla, şüphesiz Sen en yüce ve en kerîmsin.” duâsı okunacak.

Regaip kandilinde oruç tutmak sevap mı?

Regaip Kandil'inde oruç tutmak çok faziletli bir nafile ibadettir. Bu oruç farz olmayıp sünnettir. Bugün oruç tutanlara 1 yıl oruç tutmuş sevabı verilir. Bu oruca geceden niyet etmek gerekir.

Regaip Kandili hangi sureler okunur?

Her rek'atta Fâtiha'dan sonra üç kere “Kadir” suresi ve oniki kere “İhlâs” sûresi okunacaktır. Veyahud bir kere “Kadir” sûresi ve üç kere “İhlâs” sûresi okunur. Yine rabbimizin verdiği nimetlere hamd ve şükür halinde bulunmayı unutmamalıdır.

Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen Regaip Kandili'nde yani perşembe günü Allah dostları oruç tutulmasını tavsiye etmişlerdir. Bu oruç perşembe ve cuma olmak üzere 2 gün tutulacağı gibi sadece cuma günü tutulmasını uygun görenler de vardır.

Regaip Kandili namazı kaç rekat kılınır?

Regaip Kandili namazı 12 rekat olarak tesbih veya hacet namazı olarak kılınabilir. Regaip kandilinde kılınan Hacet Namazı, 2, 4 ya da 12 rekat şeklinde kılınabilir.

Regaip kandilinde kaç gün oruç tutulur mu?

Hatırlamalısınız ki; bu oruç sadece tek gün tutulmuyor. Regaip Kandili orucu tutmak isterseniz; sonraki günü de oruçlu geçirebilirsiniz. Özetle Regaip kandilinde tek oruç tutulur mu sorusunun cevabı evet olmakla birlikte ikiye tamamlamak daha faziletli kabul edilmektedir.

Regaip Kandili kuranda var mı?

Regaip gecesi Kur'an'da geçme konusu da Müslümanların en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardandır. Regaip kelimesi Kur'an'da doğrudan regaip şeklinde geçmemektedir.

Regaip Kandili nereden çıktı?

Regaib gecesiyle ilgili özel ibadet ve kutlamalar IV. (X.) yüzyılda ortaya çıkmış olup bu gecenin ilk defa kandil olarak kutlanmasına Kudüs'te 448 (1056), Bağdat'ta 480 (1087) yılında başlanmış, Gazzâlî de bütün Kudüs halkının bu geceyi ihya ettiğini söylemiştir (İḥyâʾ,

Regaip Kandili bidat mı?

Bu nedenle bazı İslâm bilgin ve hukukçusu bu gecelerin kutlanmasına, hem de bu gecelerde toplu biçimde ibadet yapılmasına bid'at olduğu gerekçesiyle karşı çıkmışlarsa da, İslam toplumu içerisinde bu gecelerde ibadet etmek yaygınlaşmıştır. Ayrıca bu gecelerin kutlanmasını nehyeden bir rivayet de yoktur.

Regaip Kandili nedir İslam?

Terim olarak Regâib, türkçede kandil geceleri dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Receb'in, müslümanlar arasında kutsal kabul edilen ilk cuma gecesidir. Bu gecede Yüce Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır.

Regaip Kandili Peygamber efendimiz ne yapardı?

PEYGAMBERİMİZ REGAİP KANDİLİN'DE NE YAPARDI!

Ancak Hadis'i şeriflerde Recep Ayı'nın ilk Cuma gecesi ile ilgili övgüler ve dualar bulunmaktadır. Yine hadis ve siyer uzmanlarına göre peygamberimiz bir kandil ibadeti belirtmemekle beraber Regaip Kandili gününde oruç tutar, gecesinde ise nafile namaz kılarak ibadet

Regaip Kandili'nde nasıl dua edilir?

Leyle-i Regâib'den evvelki perşembe günü oruç tutulup akşam birkaç lokma iftar edip akşam namazını edadan sonra iki rek'atta bir selâm vermek üzere oniki rek'at nafile namaz kılınacaktır. Her rek'atta Fâtiha'dan sonra üç kere “Kadir” suresi ve oniki kere “İhlâs”

Regaip Kandili sünnet mi?

Regaip kandili. Sözlük anlamı olarak “kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bir bağış” anlamına gelen “ragibe” kelimesinin çoğulu olarak regaip adını aşmıştır. Regaip kelimesi, İslam dünyasında özellikle Maliki fıkıh kaynaklarında sünnetin mukabili olarak “müstehap ve nafile ibadet” manalarında kullanılmaktadı

Regaip Kandili nasıl okunur?

REGAİP KANDİLİ DUASI NASIL OKUNUR? Okunuşu:"Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim." Meali: "Allah'ım, ümmî nebî Efendimiz Muhammed'e, âline ve ashâbına salât u selâm eyle!" duâsı okunacakdır.4 Şub 2022

Regaip gecesinde hangi tesbihler çekilir?

Regaip Kandili günü ve gecesi tesbih çekerken okunacak zikirler:

• "Lâ ilâe illallah",

• "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed",

• "Estağfirullah",

• "Sübhànallah",

• "Elhamdülillâh",

• "Allahu ekber",

• "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm",

• "Allah"

Kandil gecesi cinsellik olur mu?

Kandil gecelerinde eşlerin ilişkiye girmeleri haram mıdır? Estağfurullah! Böyle bir şey yoktur, helaldir, haktır ama ibadet edileceği için tavsiye edilmemiştir.
Not;kandil,Arefe,Cuma akşamları,bayram geceleri ve oruç tutulan günleri göndüzleri
Cinselik tavsiye edilmemiştir.
Bu günlerden çocuk olursa asla ve asla anlayamazsın ve babaya itaat etmezler (azazile)itaat ederler ve şeytanın peşinde giderler.

Kandiller uydurma mı?

Sual: Mübarek gün ve gecelerin aslı yoktur, bunlar sonradan çıkmıştır deniyor, bu doğru mu? Hayır, kesinlikle doğru değildir.

kandil ne?

Regaip Kandili veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece idrak edilir. Yılın ilk kandili olan Regaip, bu yıl 26 Ocak Perşembe gecesine denk geliyor.4 gün önce


Regaip Kandili Peygamber efendimizin dünyaya geldiği gece midir?

Matematiksel olarak hesapladığımız takdirde: Her Recep ayının ilk Cuma gecesi olan ve Rasulullah'ın anne rahmine düştüğü gece olduğu söylenen Reğâib kandili ile, (Rabiülvvel ayının 12. gecesi olan) Efendimiz'in doğum günü Mevlid kandili arasında yaklaşık olarak 8 ay 10 veya 17 günlük bir zaman dilimi bulunmaktadır.

Regaib ne demek Özet?

Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

Regaip Kandilinde hangi dualar kabul olur?

Dua vakti olarak özel bir an yok. Ama eğer Regaip kandili için namaz kıldıysanız sonrasında dua etmekte fayda var. Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle ) Ya Rabbi

Hangi kandil oruç tutulmaz?

Mevlid kandilinde oruç tutmak ya da tutmamak size bırakılan bir tercihtir. Dinen bir zorlama olmayan bu gecede dileyenler oruç tutarak Hz. Muhammed'i anar. Oruç tutmadan ibadetlerini yerine getirenler ise eş ve dost meclisinde Onun adını sık sık anar.
 
Üst