12 Haziran 2026 Kaçak Kazı Yasaktır

Kader25

Usül Olmadan Vusül Olmaz.
Admin

Defineciler Yakayı Ele Verdi​

Salar beldesinde İ.Ç. ve M.Ç. isimli şahıslar hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan gerekli yasal işlem yapıldı.​

2026-06-12 10:15:00
Yayınlanma
1781348273331.jpeg

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığınca; Salar beldesinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada;

150 Adet Eski Eser Niteliği Taşıdığı Değerlendirilen Sikke/Obje,
1 Adet El Dedektörü
1 Adet Yeraltı Görüntüleme Cihazı,
4 Adet Define Arama Çubuğu
ele geçirildi.

İ.Ç. ve M.Ç. isimli şahıslar hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan gerekli yasal işlem yapıldı.

Kader25

Admin
Merhaba Arkadaşlar,

EASY LOCATOR yazıyor mala markaya benzetmeye çalıştıkları yeraltı görüntüleme cihazında (?!)
Bu cihazı kullanan yada bu cihaz hakkında duyumu olan var mı?

Kader25

Admin
4 adet define arama çubuğunu da tam anlayamadım. L çubuk değil, I çubuk yada parça eksik.
Bu cubuklarin nasıl "tutuldugunu-kullanildiğıni" Bilen var mı?

balkaya34

Vip Üye
4 adet define arama çubuğunu da tam anlayamadım. L çubuk değil, I çubuk yada parça eksik.
Bu cubuklarin nasıl "tutuldugunu-kullanildiğıni" Bilen var mı?
Selam @Kader25 can abim,
Bu 4 lü çubukdur, Bunu iki kişi turar ,Bunlar ilk çabuklardır, 1980 li yillarda
Konya Akşehirde bir usdad vardı , Onunla bir süre gezdik, Bunlar içerikli cubuk ama ben Hiç bir şeye rastladığını gormedim,
Bu çubukların üç kısmi Yılan dili Çatal olur ve karsidakiyle bu çatallar birbirine geçirilir, Ve hareketi izlenir,
Bu çubuklardan yapdım Ve ağrı dogu beyazıtda ishakpaşa sarayının alt tarafinda 1982 de bir nokda tesbit ettik denemek amaclı açdım, Belki inanamiyacaksiniz ama gercek şudur, Mezar cikdı cesetin atanın Baş parmağının ucundaki son kemi ge çalışıyor, Ordan parçayı alıp bir kenarda yine tutuk yine ona çalışdı, Nedir ne değildir bir hayli düşündük FOSFORA çalışdı herhalde dedik ve kapaddık mezari güzelce ve bir fatiha okuduk mezarda , ALLAH bizi afetsin İNSAALLAH, Dunya mali için Mezardaki insanı rahatsiz ettik, Halen aklima geldikçe üzülürüm,
Kırdım çubukları

Son düzenleme:

Kader25

Admin
Selam @Kader25 can abim,
Bu 4 lü çubukdur, Bunu iki kişi turar ,Bunlar ilk çabuklardır, 1980 li yillarda
Konya Akşehirde bir usdad vardı , Onunla bir süre gezdik, Bunlar içerikli cubuk ama ben Hiç bir şeye rastladığını gormedim,
Bu çubukların üç kısmi Yılan dili Çatal olur ve karsidakiyle bu çatallar birbirine geçirilir, Ve hareketi izlenir,
Bu çubuklardan yapdım Ve ağrı dogu beyazıtda ishakpaşa sarayının alt tarafinda 1982 de bir nokda tesbit ettik denemek amaclı açdım, Belki inanamiyacaksiniz ama gercek şudur, Mezar cikdı cesetin atanın Baş parmağının ucundaki son kemi ge çalışıyor, Ordan parçayı alıp bir kenarda yine tutuk yine ona çalışdı, Nedir ne değildir bir hayli düşündük FOSFORA çalışdı herhalde dedik ve kapaddık mezari güzelce ve bir fatiha okuduk mezarda , ALLAH bizi afetsin İNSAALLAH, Dunya mali için Mezardaki insanı rahatsiz ettik, Halen aklima geldikçe üzülürüm,
Kırdım çubukları
Verdigin bilgiler için teşekkür ederim abi.
Fotoğrafı büyütüp baktım, bunların uçları sivri gözüküyor. Senin bahsettiğin çubukları biliyorum. Bende ilk o cubuklarla başladım çubuk kullanmaya.
Rahmetli Naci Babanın sattığı cubuklara benzer.

_Trakyalı_

Vip Üye
3'ü hazneli gibi, diğeri sadece çubuk gibi duruyor Abi. Yivliler demekki.
Ya toprağa saplanan prob olarak kullanmışlar ya da hazneli çubuk kervanından bir kesit.

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Merhaba Arkadaşlar,

EASY LOCATOR yazıyor mala markaya benzetmeye çalıştıkları yeraltı görüntüleme cihazında (?!)
Bu cihazı kullanan yada bu cihaz hakkında duyumu olan var mı?
Ustam bu makina mala nın bir modeliymiş. 1 500 000 Tl civarında fiyatı var. Çok ciddi kayıp yaşamışlar.
1781549493690.png

Üst Alt