14 Şubatin Asli Nedir | Define işaretleri ve anlamları

14 Şubatin Asli Nedir

Kafkaslı

Vip Üye
Katılım
3 Nisan 2013
Mesajlar
1,093
Beğeni
3,571
Puanları
113
14 Şubatı ne olarak kutluyordu? Amaç neydi? Bunu bilen bir Müslüman bu günü asla kutlamayacaktır.

Bu günü’nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor. Eski Roma’da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Bu günün Sevgililer Günü ilan edilmesinin aslı Roma İmparatorluğu kilisesine dayanır. İsmini Valentine adında bir PAPAZDAN alır (St. Valentine Day).

Çünkü bu günde kendilerinin inandığı Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno’ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da kabul ediliyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu. Bu bayram halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu.

Gençler sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı. Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı’nın öncesi yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu. Romalı genç kızlar isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı. Genç Romalı erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı.

İmparator 2. Claudius, zina günü ile ilişkiye başlayıp sonunda evlenen Romalı erkeklerin ailelerini bırakmak istememeleri sebebiyle asker bulmaktan endişeleniyordu. İşte bu yüzden Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentine de Claudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius’un yasağına rağmen gizlice çiftleri iliş kurdurmaya devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubatı Hristiyan şehitliğine gömüldü.

SAINT VALENTINE VE SEVGİLİLER GÜNÜ

Milattan sonra ilk yüzyıllardan beri her yıl şubat ayının ondördünde kutlanan Sevgililer Günü’nün başlangıcı ile ilgili o günden günümüze kadar gelmiş çeşitli efsane ve hikayeler var. Bazı kaynaklara göre bu özel günün kutlanma sebebi Hristiyanlığı seçtiği ve bu inancından vazgeçmediği için öldürülen Romalı Aziz Valentine. 14 Şubat 270 yılında ölen Valentine’nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmış. Efsanenin başka bir yönü ise Aziz Valentine’nin İmparator Claudius hükümdarlığı ile aynı dönemde bir tapınakta papaz olarak hizmet vermesi ile ilgili. Claudius Valentine’i emirlerine uymadığı ve kendisine başkaldırdığı için tutuklatıp öldürdü. Bu olaydan 226 yıl sonra 496’da Papa Gelasius Aziz Valentine’i onurlandırmak için Şubat 14’ü Aziz Valentine Günü olarak belirlemiştir.

Sevgililer Günü, 1800 yıllardan sonra Amerika’da Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok gelişti. Adete alışveriş çılgınlığına dönüştü.
 

wolf_52

Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2015
Mesajlar
3,812
Beğeni
9,771
Puanları
113
Yaş
52
konu sahibi ustama teşekür ederim,tüm hirstiyan aleminin aziz valatin günü kutlu olsun...bunu fırsata dönüşdüren enperyalizim ve speküler düzenin çarklarında öğütülen gençlerimiz ve halklarımz artık durup düşünme zamanı gelemdimi? diye haykırası geliyor insanın.(keyif)
 

wolf81

Kullanıcı
Katılım
21 Haziran 2015
Mesajlar
113
Beğeni
317
Puanları
63
Yaş
43
Ne işimiz olur bizim sevgililer günüyle ya hu? Sevgililer günü, evlilik dışı, nikahsız ilişki yaşayanların işidir. Müminiz biz kardeşim. Seversek adam gibi evleniriz. Evlenince her günümüz sevgi günü olur. Eşimize olan sevgimizi sosyal mecralarda değil, bizzat kendisine ifade ederiz.
Biz sevgimizi göstermek için, sevgililer günü diye bir saçmalığı gözetmeyiz. Eşimize yemek yaparız, tatlı yaparız. Güleryüzlü, saygılı oluruz. Yemek sonrası "Kesemize bereket" deriz. "Allah razı olsun" deriz. Hayır dua ederiz. "Hız yapma dikkat et" deriz. Arkasından Felak-Nas okuruz. Çamaşırını yıkar ütüleriz. Canı sıkkınsa bir kahve yaparız. Kalkıp annesini arar hatrını sorarız. Evini, malını, namusunu koruruz.
"Seni seviyorum" diyemez her erkek. Ama seviyorum demenin başka yolları da vardır. Evden çıkarken "Allah'a emanet ol" der. Eve girer selam verir. "Günün nasıl geçti" der. "Ellerine sağlık" der. Siz seviyorsunuz diye sevdiğiniz bir meyveyi alır. "Kendine dikkat et" der. "Hava soğuk sıkı giyin" der. "Namazını kıldın mı" der. Rüzgarlı günlerde dışarı çıkınca, rüzgar uçurmasın diye eşarbınızın arkasını tutar. Misafir gelince erkek tarafına çayı servis eder. Görünmeyin diye kapıyı kollar. "Yoruldun biraz dinlen" der. "Bırak mutfağı sabah toplarsın" der. "Ben sana yardım ederim" der. Sevgililer günü kapitalizmin sevgiyi katlettiği gündür! Ki öldürmek ister gerçek sevgileri. Uzun uzadıya olmasını istemez sevgilerin… Çarçabuk harcansın, sık sık değiştirilsin ister. Elinizden yüreğinizden tutup sizi sonsuza götürmesine izin vermez. Hep sahte sevgileri, geçici olanı dayatır size…
Sevgililer günü evlilik düşmanı bir inancın günüdür. Günü birlik ilişkileri destekleyen, gençlere evliliğin kötü olduğunu anlatanların günüdür.
Sevgililer günü ahlakı, hayayı, örf ve adetleri, islam inancını yıpratmaya yönelik çirkin bir zihniyetin günüdür.
Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki: “Müşriklere (her hâl ve hareketinizle) muhalefet ediniz ve benzemeyiniz…” Buhârî, 12/1955 ” Kim bir kavme benzerse o onlardandır.”( Ebu Davud)
@cahide_sultan
 

Mirkut

Vip Üye
Katılım
3 Nisan 2016
Mesajlar
1,948
Beğeni
5,404
Puanları
113
ALLAH u teala kardeslerimizden razi olsun guzel noktalara deginmisler.

Umarim yazimla haddimi asmam, bundan ALLAH azze ve celle ye siginiriz.

Malumuniz islam dininde flort diyebir sey yoktur, butur seyler belki orf belkide yasanti yonunden insanlar mesru olarak gosterilir ve var oldugunu savunursak bidata dusmemize sebep olabilir.
Oysaki ALLAH subhane ve teala bizim zinaya yaklasmamamizi emreder. Islama gore calisan bir bayan ayni odada bir erkek tek varsa mumin bayanin o odada birlikte calismasini dahi uydun gormemekle birlikte, calisan bayanin tesetturunede dikkat etmesi gerekir.
Hadisi serifte sevgili peygamberimiz ALLAH c.c rasulu buyuruyorki.
Sizden kim ALLAH a c.c ve ahiret gunune inaniyorsa, yaninda mahremi olmayan bir kadinla bas basa kalmasin. Zira bunu yaparlarsa ucunculeri seytan olacaktir.

Bize verilen ruhsatlar evlenmek istedigimiz birine erkekse yakini olan bir bayani gonderip baktirabilir yada kapali bir oda olsa kapinin acik kalacak sekilde ve yine yanlarinda onlari biraz uzaktan gorebilecek bir bayanin olmasi uygun duser. Cunki ALLAH u teala nin rasulu s.a.v oyle buyuruyor.
Sizden biriniz bir kadınla evlenmek istediğinde ona bakmasında bir sakınca yoktur. Ancak evlenme niyetiyle bakması caizdir. Bunu baktığı kadın bilmese de hüküm değişmez.

Hakkinizi helal edin haddimi asacak yazilar yazdim. Yanlisa dusmemek adina yazmaliydim.
Selametle saglicakla kalin.
 
Üst