3 mezar önündeki tuhaf işaret. | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

3 mezar önündeki tuhaf işaret.

Gitti

Kullanıcı
Cevap: 3 mezar önündeki tuhaf işaret.

sivasta tekeli yaylası vede çermik suyu olacak bana bul alınmadysa bir iş yapalım evliya işi seni yorar su şehrindeki çeşmeyide bulursun ama belediye başkanı olman lazım

ustam sizin memlekette güzel işler var ama sana nasip olmuyor galiba yada büyük işler kovalıyon bu taş bir yerlerden gelmiş olabilirmi bunlar genelde kilise içinde yada yakınında bulunur

Üstad tekeli yaylasını hiç duymadım.Belki ilçelerinde olabilir veya adı baska olabilir.Yaylalar var ilçelerde cünkü.

ÇErmik suyuna gelince var tabi.
Şehir merkezine yakın 2 adet var.Biri ankara yolu üzerindeki kükürtlü sıcak çermik.
Digeri diger konuda paylşaştıgım soguk cermik.
Soguk cermikte tepede türbe var ama 2 de harika oyma :))
Türbe olmadıgı kesin ama millet gidip okur üfler.

Çeşmeye gelince; kaç tane istiyosun üstad.Kaynıyor :))
Eski çeşmeler var birisi bi türbe önünde.

Sen bana ne istedigini söyle ben sana bulurum muhtemelen.

Ve son olarak ; bu taşın baska yerden gelmiş olma ihtimali cok zayıf lakin şu var; 70 lere kadar ayakta olan ve şehrin şuanki tam göbeginde cok işlek bir caddede kilise varmıs ki bu kilise bu yukarıdaki taşa cok yakın,birkaç sokak ötede.

Bir ihtimal o kiliseyi 70 lerde patlatıp yıktıklarında getirmiş olabilirler belki.

Ama buradaki 3 türbe tarzı mezarın dibinede kiliseden gelen taşı koymazlar burdakiler.

Buranın adamı biraz kırıktır kafadan :)Vede tabi astım kestim tarzı insanlar.

O nedenle bu taş kafamı kurcalıyor ve anlam veremiyorum.
Oraya bida gittigimde mezarlarıda fotolayıp konuya ekleyim bakalım.

Sende dedigim gibi özelden yaz üstad kafana takılan ne varsa ve nasıl bir çeşmeye ihtiyacın varsa .)

Şu sivasa geldik geleli nasiplenemedik hiçbişiyinden.Bari gitmeden bir iki lokma sebeplenelim be üstad :)

ersan

Vip Üye

HITITLI ustam sen yazmisin musluman mezarlinde para olmaz benim bir arkadas 3 kg altin buldu bir mezareda .buyle seylere inanma hic beli olmaz nerede ne cikacani ustam

Gitti

Kullanıcı

HITITLI ustam sen yazmisin musluman mezarlinde para olmaz benim bir arkadas 3 kg altin buldu bir mezareda .buyle seylere inanma hic beli olmaz nerede ne cikacani ustam

UStam yine o mesajda yazdıgım durum olmus olabilir o arkadasınızın mezarında.
Yani ermeninin teki müslüman mezarına koymus saklamıs olabilir veyahutta müslüman mezarı görüntüsü vermiş ve sajklamış olabilirki bunu destekler onbinlerce dede türbesi var dagda bayırda :))

Hepside ne hikmetse ermeni eski yerleşkelerinde oluyor :))

Bizede nasip olsada gidip hem okusak hem cebimizi doldursak :)

Gitti

Kullanıcı

Dostlar yeni fotolar geldi.
Bugün gittim foto cektim.
Oradaki apartman benzeri binayı yıkmıslar tamamen.

Mezarların yönünü ölçtüm batı-dogu seklinde ve yüzleride güneye bakıuyor.
Zaten hemen karşısı ulu camii ve kıbleye dönük.
Yani mezarlar müslüman mezarı.
Hepsinde kitabelerde var.Dısarı duvarlarında 3 kitabe vardı kırılmıs sökülmüş ve derme catma karısık sekilde dizip duvarı yeniden örmüşler.

Yazılar osmanlıcaydı ama okuyamadım.

TRUVA

Admin

Kardes;ermeninin ne yapacağı belli olmaz.osmanlı zamanında müslüman mezarlarını acıp para vs. koymuşlar.Neden çünkü müslüman mezarı olunca acılmaz.çok sinsi işler yapmışlar.Eğer aklında bir şüphen varsa makina desteği al.böyle bir durum olabilir.

Gitti

Kullanıcı

Kardes;ermeninin ne yapacağı belli olmaz.osmanlı zamanında müslüman mezarlarını acıp para vs. koymuşlar.Neden çünkü müslüman mezarı olunca acılmaz.çok sinsi işler yapmışlar.Eğer aklında bir şüphen varsa makina desteği al.böyle bir durum olabilir.

Evet ustam o ayrıntıyı biliyorum.
Lakin burası hemen ulu camii dibinde ve bu mezarlarda osnmanlıca kitabeler var.

Benim şahsi düşüncem şu ; hacı bayram velideki gibi daha önceden burada belki roma veya baska bir dönemden kalma bir mezar veya farklı bir yapı varken yüzyıllar sonra selcuklu veya osmanlı döneminde bu mezarlar yapılmıs.
Ve tabi önceki esas yapı kaybolmus.

Ermeninin burada işlem yapabilme ihtimali yok cünkü sivasın merkezi burasıymıs ilk kuruldugunda da bugünde.
Üstelik ulu camii gibi ciddi bir yapıda hemen dibinde.
Burası bugün dahi bircok cemaat ve tarikat ın toplantı ve ayin,ders yeri.Yani kalbi burasıymıs ibadetin.
Bu kadar gözönünde biryeri irdelemeleri mümkün olmamış olsa gerek.

Ayrıca; buraya makinayla girme durumuda cok cok riskli.

Bize kazandırdıgı sizlerin yorumlarıyla beyin jimnastigi :)
Fazlası elimizden gelmez.

İşaret cok hosuma gittigi icin konu actım zaten.

A21MEDLi

Vip Üye

Gitti

Kullanıcı

Ustam orada kuyu şuan yoık lakin önceden olabilir tabiki.
O kırmızı daire icine aldıgın işaretin demir parmaklıklar kısmında yapraklar birikmiş görülebiliyor.
O yaprakların biriktigi kısımda oyma var yani cukur.

Ayrıca o diger mezar taşının tepesinden hediye alınmıs olması ihtimaline birşey diyemem.

Dedigim gibi her mezar taşında kitabesi var arapca ve osmanlıca yer yer.
Ayrıca o duvarda bir adet eski çeşmeye ait yapı var ve toplamda 3 adet kitabe var.

Duvar taşları yeniden toplanıp sırasına sadık kalınmadan örülmüş tekrardan.
Zamanında yıkılmıs olmalı.

ÇEşme kuru vaziyette ve kapatılmıs.
Baktıgı yön ise güney gibi yani mezarlardaki zatların yüzlerinin dönük oldugu yönde.

Bu ayrıntı birşey değiştirirmi bilemiyorum ama şuan beynimdeki hücreler jimnastik yapıyor :)

A21MEDLi

Vip Üye

usta seninde dediğin gibi,mezarların dış duvarları yeniden örülmüş.brada yaprakların altındaki oymanın ve işaretinin br kıymeti bence yok.nerden geldiği belli olmayan emareler üzerinde konuşmak,bence beyin hücrelerini çok hırpalar.(alkış)

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Nakşibendi şeyhlerinin ve halifelerinin kabri şerifleri.Darende şeyhi İsmail Hakkı Toprak ve müridleri.Tavsiyem oraya sadece ziyaret için gidin ve fatiha okuyun.Başka maksatla giderseniz işleriniz sarpa sarar ve manevi sıkıntılara düçar olursunuz. ALLAH'A EMANET OLUN.

Üst Alt