Cevap: 3 mezar önündeki tuhaf işaret.
Üstad tekeli yaylasını hiç duymadım.Belki ilçelerinde olabilir veya adı baska olabilir.Yaylalar var ilçelerde cünkü.
ÇErmik suyuna gelince var tabi.
Şehir merkezine yakın 2 adet var.Biri ankara yolu üzerindeki kükürtlü sıcak çermik.
Digeri diger konuda paylşaştıgım soguk cermik.
Soguk cermikte tepede türbe var ama 2 de harika oyma )
Türbe olmadıgı kesin ama millet gidip okur üfler.
Çeşmeye gelince; kaç tane istiyosun üstad.Kaynıyor )
Eski çeşmeler var birisi bi türbe önünde.
Sen bana ne istedigini söyle ben sana bulurum muhtemelen.
Ve son olarak ; bu taşın baska yerden gelmiş olma ihtimali cok zayıf lakin şu var; 70 lere kadar ayakta olan ve şehrin şuanki tam göbeginde cok işlek bir caddede kilise varmıs ki bu kilise bu yukarıdaki taşa cok yakın,birkaç sokak ötede.
Bir ihtimal o kiliseyi 70 lerde patlatıp yıktıklarında getirmiş olabilirler belki.
Ama buradaki 3 türbe tarzı mezarın dibinede kiliseden gelen taşı koymazlar burdakiler.
Buranın adamı biraz kırıktır kafadan Vede tabi astım kestim tarzı insanlar.
O nedenle bu taş kafamı kurcalıyor ve anlam veremiyorum.
Oraya bida gittigimde mezarlarıda fotolayıp konuya ekleyim bakalım.
Sende dedigim gibi özelden yaz üstad kafana takılan ne varsa ve nasıl bir çeşmeye ihtiyacın varsa .)
Şu sivasa geldik geleli nasiplenemedik hiçbişiyinden.Bari gitmeden bir iki lokma sebeplenelim be üstad
sivasta tekeli yaylası vede çermik suyu olacak bana bul alınmadysa bir iş yapalım evliya işi seni yorar su şehrindeki çeşmeyide bulursun ama belediye başkanı olman lazım
ustam sizin memlekette güzel işler var ama sana nasip olmuyor galiba yada büyük işler kovalıyon bu taş bir yerlerden gelmiş olabilirmi bunlar genelde kilise içinde yada yakınında bulunur
Üstad tekeli yaylasını hiç duymadım.Belki ilçelerinde olabilir veya adı baska olabilir.Yaylalar var ilçelerde cünkü.
ÇErmik suyuna gelince var tabi.
Şehir merkezine yakın 2 adet var.Biri ankara yolu üzerindeki kükürtlü sıcak çermik.
Digeri diger konuda paylşaştıgım soguk cermik.
Soguk cermikte tepede türbe var ama 2 de harika oyma )
Türbe olmadıgı kesin ama millet gidip okur üfler.
Çeşmeye gelince; kaç tane istiyosun üstad.Kaynıyor )
Eski çeşmeler var birisi bi türbe önünde.
Sen bana ne istedigini söyle ben sana bulurum muhtemelen.
Ve son olarak ; bu taşın baska yerden gelmiş olma ihtimali cok zayıf lakin şu var; 70 lere kadar ayakta olan ve şehrin şuanki tam göbeginde cok işlek bir caddede kilise varmıs ki bu kilise bu yukarıdaki taşa cok yakın,birkaç sokak ötede.
Bir ihtimal o kiliseyi 70 lerde patlatıp yıktıklarında getirmiş olabilirler belki.
Ama buradaki 3 türbe tarzı mezarın dibinede kiliseden gelen taşı koymazlar burdakiler.
Buranın adamı biraz kırıktır kafadan Vede tabi astım kestim tarzı insanlar.
O nedenle bu taş kafamı kurcalıyor ve anlam veremiyorum.
Oraya bida gittigimde mezarlarıda fotolayıp konuya ekleyim bakalım.
Sende dedigim gibi özelden yaz üstad kafana takılan ne varsa ve nasıl bir çeşmeye ihtiyacın varsa .)
Şu sivasa geldik geleli nasiplenemedik hiçbişiyinden.Bari gitmeden bir iki lokma sebeplenelim be üstad