Şöyle anlatayım kendimi. Aslında ben bir doğal taş meraklısıyım o yüzden taştan anlarım. Bölge kuvars yoğunluğu fazla o yüzden benim diyen çubukçu bile burada mineral oluşumlar dan dolayı yanılır. Şimdi diyecekler makine ile bakılsın bu seferde etrafta kurşun ve demir curufu gördüm o yüzden makinelerde sapıtır. Ben aslında gördüğümü insanlar görüyor mu diye merak ettim. Acelemin olmadığı bir bölgede. Bu nedenle iyi araştırma yapmak istiyorum... Medeniyet kalıntısı arıyorum belki mimari yapıyı çözerim diye... Bu tür çok yönlü kaya kabartma yapabilen medeniyetler antik çağ mı yoksa bizans, Ermeni işi olabilir mi.. Ben bunları merak ediyorum... Aşağıda bulduğum oval taş üzerinde hem deve figürü hemde fil ve akrep vardı. Taşı toprağın 30cm altında buldum ve boyutları 1m en 1m boy şeklinde oval.... Kaya komple bir adam ama içinde hayvan figürleri var. O yüzden medeniyet önemli.... Ortam kayalık ve işçilik medeniyete göre değişir.... Tutupta 6-7 metre ise kuvars ağırlıklı mermer ortamda ki işçilik çok ama çok zor olur. Yapı tasarımını da bilmeyince işin içinden çıkılmaz diye düşünüyorum... Üniversite makele ve araştırmaları okuyorum. Bölgede frig, pers, bitinya, roma ve bizans hüküm sürmüş.