4 tane kare oyma | Sayfa 11 | Define işaretleri ve anlamları

4 tane kare oyma

star50

Kullanıcı
Cevap: 4 tane kare oyma

Define yonetmeligi kanunu inceleyebilirsin. Googldan arat. Örnek kazı izni aldın. Bir vatandaş olarak alabilirsin elbette. Masrafları karşılaması ağır olur. Jandarma kazı yerinin güvenliğini sağlayacak. Müze yetkilisnin masrafları ve uzar gider. Ve başladın kazmaya. Diyelimki girişi buldun. Bir kapı. Müze yetkilisi sen kapıyı açtıktan sonra öncelikli olarak inceler. Ne çıktı içerden. Bizans yada roma yada urartu, her ne ise. Bu şu anlama gelir. Yakın döneme ait olmayan yer altı ve üstü yüm buluntular arkeolojik alana girdiği için kazı durdurulur, kültür bakanlığı devreye girer. Sen eve gönderilirsin.
Bu kadar.
Kazı işte bu gömü falan şeyleridir.
Senin yerin yarihi bir dokusu var. Bırak izin almayı. Oraya çivi bile çakamazsın.

Selamlarımla. Sarpedon
slm ustam merak ettim ama bu mezarlar neresinde olur
valla cok merak ettim yeri şuradır buradır diyebilirmisin kolay gelsin ustam

Sarpedon

Kullanıcı

Amedli ustamız, sanırsam cevaplamıştı. Son noktayı soruyorsan onu bilemem. Yerinde görme inceleme farklı, resimlerle inceleme çok farklıdır. Ama bence esas o bölgenin geçmiş kültürlerin özelliklerini bilmeden bir fizibilite yapmak yanlış yere götürür.
Kimlerdir. Paganmı, hristiyanmı. Nasıl yaşarlardı. Dinleri ne idi. Ölülerini nasıl gömerlerdi. Ne ile geçinirlerdi. Yani tarihsel verileri topladıktan sonra son noktaya bilinçli gitmek daha doğrudur.
Size bir örnek vereyim.
Batı roma kolonisinin yaşadığı bir yer olsa ve bunların açılmamış bir odasına girdiğini düşün. Ne çıkar!
İnandığı yöresel tanrının heykelciği çıkar. Savaşcı ise kılıcını miğferini ve savaşlarda kazanılan ganimetlerden aldığı payı, bir yönetici ise o yöneticiye verilen devlet mührü, bir rahip ise o dimin kutsal metinleri.
Zengin bir hıyar ise gerisini artık siz düşünün.
Selamlarımla.

A21MEDLi

Vip Üye

sen daha bu resmi yollamadan önce,
yazdığım bu yorumumu senin resimlerinle ve verdiğin açıklamalarla karşılaştır..

bu işe heveslisin (keşke herkes senin gibi konusuna sahip çıksa) fakat yazdığım yorumu iyi okumuyorsun,bana çevre resmi lazım değil.oturma yerine oturup bakarsan görürüsün oturma yerinin önü sık sık fazla yüksek olmayan kayalarla doludur bu kayaların üzerine basıp basıp 20-30 mt sonra aşağıya atlanacak kadar 2-3 metrelik yükseklik var.

oturma yerinde şunu yap;
oraya bas tamm açık kısmı istikametinde ilerle ve yaklaşık 20-30 adım sonra aşağı atlanacak kadar yüksek yer var,aşağı atla ve aşağı atladığın kayanın dibini yokla...

veya oturma yerinde dur tam cephesinin 30mt. kadar önünün resmini çek

yazdığım her kelimem ve senin yazdıklarınla ve resimlerle ne kadar uyumlu olduğu ortada ..
ben daha ne diyyimm..ne demem gerekiyor,anlamadımki..

20 adım önü
buda 20 adım da kareye bakış yeri

30 35 adım sonra vardıgım yerde asagı daki fotolar

30 35 adım sonraki kayalıklar

Son düzenleme:

A21MEDLi

Vip Üye

oturma yerine yaptığım,yorumumun her kelimesi cuk diye oturmuş,
fakat 4 kare oyman odaları geniş bir araziye yayıldığı için bulmakta zorlanırsın,kafan karışır..ama zamanla ve sabırla ve araziyi dolaşarak ne demek istediğimi ve çizdiğimi sindire sindire okuyupta odaların yerini arazide görebilirsin.göremezsen bile 100 veya 200 mt.kareye sığdırısın..

böyle yorumları hiç bir sitedede alamazsın,Mekanın kıymetini bil.

Son düzenleme:

ersan

Vip Üye

merhaba star50 ,,AMEDLI,, ustam cok doru suz etmis burada ,,,,
;)(alkış)(alkış)(alkış)böyle yorumları hiç bir sitedede alamazsın,Mekanın kıymetini bil.;)(alkış)(alkış)(alkış)

star50

Kullanıcı

saol usta alah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin cümlemize kolay gelsin

Üst Alt